PDA

Zobacz pełną wersję : Zawieszenie Do Hani

Matys222
04-02-09, 11:38
Witam wszystkich sympatyków Civic-ów

Mam takie pytanie do was bo zauważyłem,że posiadacie naprawde ladne Hondy:)

Chciałbym spytać jak najlepiej położyć auto na glebe???? co ze sprężynami i tam calym zawieszeniem????
Podzielcie sie swoimi pomyslami i doświadczeniem:)

Dzięki i pozdrawiam
:D

zieloo007
04-02-09, 15:31
najlepiej gwint i na glebe :) poczytaj na forum, zobacz w dziale zakupy grupowe i allegro. Polecam koni lub bilstein ale wszystko zależy od kasy :D

miodzio
04-02-09, 17:50
a jeżeli gwint jest poza zasięgiem $ to polecam zestaw sprężyn pro-kit eibach'a - obniżaja auto o 30/35/40 mm w zależności od modelu auta i nowy zestaw kosztuje ~600 zł. Jeżdże na czyms takim od 4 miesięcy i jestem zadowolony - tylko trzeba uważać na bardziej strome zjazdy do garażów :)

A.D.R.
04-02-09, 19:34
tak jak mówią koledzy, jeżeli chcesz mieć porządnie i konkret gleba to najlepiej gwintowane zawieszenie i nie obchodzi Cie nic :) a jeżeli masz dobre fabryczne amorki to kup sobie spręzyny same na nie ale nie więcej niż -40 bo szybko wymiękną i nienadają się do takiej gleby aż. Spręzyny same jak i cały gwint najlepiej by było TEIN'a ale wiadomo jakie ceny, ale dużo osób jeździ na zwykłych springach za 400 zł i też sobie chwalą, tak czy siak będzie niżej :)

zieliniaczek
04-02-09, 20:38
a jakie polecicie do mojej hani? chce by tylko sie auto usztywnilo i max -40 opadlo

szkari
04-02-09, 20:49
sam przekopuje forum na ten sam temat, bo też chce obniżyć małym kosztem (same springi na seryjne amory) i gdzieś ktoś napisał że jamexy -40 będą się nadawać(~400PLN), nie są zbyt twarde co mi jak najbardziej odpowiada. Chce, żeby było ładnie i w marę miękko.
BTW. Jak sprawdzić stan amorów ? Bo jakby się okazały już kompletnym syfem, to raczej bym na razie się wstrzymał.

pwl
04-02-09, 22:50
Czekaj aż skończą się seryjne amory i dawaj kit Koni 1110. Będzie najlepiej i w miarę niedrogo.

tomay
05-02-09, 08:16
po raz kolejny, ile mozna o tym pisać???