Zobacz pełną wersję : Tarcze Brembo
Mam pytanie:
Czy takie tarcze hamulcowe z klockami pasowałyby do Civa EJ2 na zasadzie plug-n-play. Czy potrzebne sa jakies przerobki? Mam obecnie seryjne ale juz wypadaloby zmienic.
http://moto.allegro.pl/item542295317_tarcze_brembo_max_klocki_honda_civic _eg_eh_ej9.html
I czy bylyby lepsze w hamowaniu? Pytam bo nie znam sie na tym
Pasuja tylko tam gdzie jest z przodu 242mm.
Ferodo Premiery sa ok. Brembo odpusc.
Poza tym bylo juz milion takich tematow.
a ja tam mam dłuższy czas brembo + ferodo premier i sobie chwalę.
a ja tam mam dłuższy czas brembo + ferodo premier i sobie chwalę.
Ale takie jak z linka nacinane? Wato brać bo już nie wiem naczytałem sie nieciekawych opini. I nie wiem czy kupic te z linka czy seryjne dac.:confused:
Pasuja tylko tam gdzie jest z przodu 242mm.
Ferodo Premiery sa ok. Brembo odpusc.
Poza tym bylo juz milion takich tematow.
Jak to 242mm pisze ze 240 to nie pasuja do serii Ej2?
Ja mam brembo maxy u siebie, zrobiłem jakieś 8 tyś i na razie proste a 242mm przy b16a maja co robić. Po założeniu czuć różnice pomiędzy nicianymi tarczami brembo a gładkimi.
U mnie te cudowne Maxy przy 242mm z Ferodo Premier wytrzymaly az 15kkm po czym ladnie bily :) Hamowanie ze 140 ot byla walka o utrzymanie kierownicy a nie o to czy sie zatrzymam czy nie :D
Brembo gladkie przy 262mm z Ferodo Premier wytrzymaly mi tez ok 15kkm i lekko juz zaczely bic.
Teraz przy 282mm mam gladkie EBC upalam ile wlezie z Ferodo DS Performance i po ok 10kkm nie ma najmniejszych oznak zuzycia.
Nigdy wiecej Brembo.
Podpasuja do EJ2 o ile oczywiscie masz z przodu hamulce o srednicy 242mm jesli masz 262mm (nie wiem czy takie byly w EJ2) to juz nie podpasuja.
No dobra a to jakie inne tarcze kupic? W miare cenowo bo EBC to troche kosztują. A co np. z taka konfiguracja - tarcze seria + klocki Ferodo Premier
ile mozna ten temat walkowac