Zobacz pełną wersję : Ogarnicie elektryki - Pomocy !
Poszukuje kogoś, kto mogłby ogarnąć elektryke:
- b18c4 z anglika zamontowane juz w aucie
- auto ma seryjnie wiązke OBD1
- mam wiązke z d16z6 OBD1 europejska i oryginalna angielska wiązke z b18c4
- mam komputer P28 zchipowany na b18c4 z powylączanymi błędami
Szukam kogos z Trojmiasta
jesli masz silnikowa z d16z6 to zaloz ja po prostu zamiast tej od c4 i bedzie smigac. trzeba tylko ze 3 wtyczki przerobic. albo przedluz ta z anglika (lustrzane odbicie europ) i tez bedzie smigac.
Z tego co wiem trzeba jeszcze dociagnąć kable od vteca do komputera (stary silnik był bez vteca), a ja osobiscie elektryki nie ogarniam wogóle a nie chciałbym eksperymentować.
a wiazke d16zz6 to masz sama silnikowa czy kabinowa tez? poza tym od vteca masz 1 kabel a drugi to masa:)
wiazke kabinowa mam oryginalnie obd1, silnikowa dokupilem z z6. Moze ktoś by mi podpowiedział jak podpiąć tego vteca pod komputer ?
nie ruszaj silnikowej z c4, tylko sobie po przedłużaj tak zeby ci starczyła do kostek od wiązki z d16z6 podpinasz i to wszystko!!
nie ruszaj silnikowej z c4, tylko sobie po przedłużaj tak zeby ci starczyła do kostek od wiązki z d16z6 podpinasz i to wszystko!!
plus jeszcze mostek w pinie a4 i d6 :D
Adam opisz dokładniej sprawe mostka miedzy tymi pinami;)
tez mostkowo "walczyłem" ;) i wywalczyłem http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?p=516187
A masz jeszcze roz****ke pinową: http://www.dodo-upgrades.nl/pinoutp06p28p30.htm
no tak, ale jak ten mostek ma sie np. do dego gdy ktoś ma podpiętego kompa z c4 P9K? ja mam takiego z usunietym immo. na wiązce kabinowej z d16z6 a silnikowa z c4 hmmm...
no tak, ale jak ten mostek ma sie np. do dego gdy ktoś ma podpiętego kompa z c4 P9K? ja mam takiego z usunietym immo. na wiązce kabinowej z d16z6 a silnikowa z c4 hmmm...
to niewiem jak z p9k, ale na p28 wywala blad 21 chyba plus brak vteca i check. przynajmniej ja tak mialem jak uruchomilem silnik i nie zmostkowalem tych pinow. po zmostkowaniu i resecie kompa wszystko w normie. kiedys wklejałem fotke wejsc obd1 z rozpiska pinow. jakby co to mam to wydrukowane i moge wrzucic skan
nom mozesz mi podesłać na pw;)
Nie wiem po co tak kombinować. Masz wiązkę od C4, kompa P9K który w OBD2 obsługuje IAB i pasuje z zaworem VTEC. Chwila roboty odwracasz tą wiązkę i wstawiasz tylko jeszcze porównujesz połączenia z ECU jeżeli do EG a jak do EJ to jest cała wiązka - wtedy wszczepiasz w starą i masz full original komplet. Bez zbędnej zabawy i możliwości upalenia czegokolwiek. Wsiadasz i jeździsz :)
Jaką masz budę EJ/EK czy EG ??