Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : przerywa

ppiotrek
03-02-09, 17:35
Witam serdecznie!

Mam instalację gazową I generacji, silnik d15b2. Na początku stycznia kilka razy auto bardzo mi szarpnęło (jakby paliwa zabrakło) przy obrotach około 2 tysięcy. Potem zatankowałem do pełna na innej stacji i było ok. Myślałem, że to wina gazu. Niestety dzisiaj to samo się stało. Dodam, że jest to bardzo nieprzyjemne :P Szarpnięcie jest mocne jakbym w coś uderzył. Czy wie ktoś co to może być?:confused:

Pozdrawiam.

djj4ck
04-02-09, 10:22
Witam serdecznie!

Mam instalację gazową I generacji, silnik d15b2. Na początku stycznia kilka razy auto bardzo mi szarpnęło (jakby paliwa zabrakło) przy obrotach około 2 tysięcy. Potem zatankowałem do pełna na innej stacji i było ok. Myślałem, że to wina gazu. Niestety dzisiaj to samo się stało. Dodam, że jest to bardzo nieprzyjemne :P Szarpnięcie jest mocne jakbym w coś uderzył. Czy wie ktoś co to może być?:confused:

Pozdrawiam.

Gaz jest bardzo podatny na stan kabli i świece zapłonowych, jesli coś bedzie z nimi nie tak to bedzie Ci tak szarpał, moj stary ma gaz w Lanosie i tez tak sie dzieje, jak wymieni kalbe i świece to problem ustaje. Pozdrawiam.

ppiotrek
07-02-09, 20:12
Dzięki za odpowiedź. Świece ma dosyć nowe. Może zajrzę do nich i przeczyszczę ewentualnie. Kable postaram się wymienić na dniach, zobaczymy czy pomoże.

pnkPiotrek
12-02-09, 20:19
kolego ja mam ten sam problem posiadam civica z 96 5d silnik 1.6 ils 16V MB1 z sekwencyjana instalacja gazowa oraz lublifikatorem wczoraj wymieniłem swiece na nowe i niestety to samo moze poprawi sie jak umyje przepustnice a jak nie to kable

ppiotrek
21-02-09, 22:15
Wymieniłem świece i kable. Problem zniknął :) Śmigam już bez problemów.