PDA

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek na pilota

pppawelek
03-02-09, 17:09
Witam! Mam oryginalny zamek Hondy na kluczyk. Chciałbym sobie dorobić do niego pilota. Przeczytałem całą instrukcję jak go zamntować i kilka tematów. Najczęściej pojawiały się problemy z siłownikiem do prawych drzwi i oto z tym mam do Was prośbę- wyślijcie konkretne linki na allegro, z konkretnym siłownikiem i centralką, bo nie chce wydać pieniędzy w błoto.
Z góry dzięki!

Kosciech
03-02-09, 23:15
potrzebujesz kupić w zasadzie jakąkolwiek centralkę z pilotami do centralnego, ważne żeby miała wyjście na siłownik i wejście na sterowanie centralnym z kluczyka jeśli chcesz pozostawićsobie możliwość sterowania centralnym z kluczyka. Dodatkowo potrzebujesz 1 siłownik slave do drzwi kierowcy.

pppawelek
05-02-09, 08:32
Hmmm ostatni raz w życiu zabrałem się za zakładnie centralnego zamka! Na poczatku niby wszystko proste założyłem siłownik typu master(w sklepie facet powiedział mi ze tego da sie tak podłączyć ze bede mógł sobie otwierać też dowolne drzwi z kluczyła i wszystkie sie otowrzą, a była różnica tylko 3zl wiec wziełem), wydrukowałem sobie instrukcje założenia i pierwsze problemy pojawiły sie z kablami sterej centralki, bo kolory troszke sie rozniły:/ Rozkminiłem który jest do czego i byłoby wszystko ok jakby w nowej centralce była normalna instrukcja... A tam 5 rodzajów podłączeń, a schematy takie ze nawet gość od co sam zakłada nie wiedział jak to ma isc... Po 5godzinach udało mi sie podłączyć na bezposrednie połączenie siłowników dwóch przewodowych(czyli nie połączyłem tak jak mi gość w sklepie mówił zeby jeden był master) założyłem tapicerke i gdzieś o coś ociera siłownik bo przestał drzwi otwierac:/ godzine jeszcze z tym sie bawiłem i sie poddałem:/ Dzisiaj jade do jakiegoś machera który mi to wszystko poprawia bo ja nie moge sie juz na to patrzec:/