Zobacz pełną wersję : problem z wspomaganiem
Witam Serdecznie:)
Mam problem w postaci coś nie tak z wspomaganiem...
Poprostu gdy lekko kręce kierownicą w obie strony nie skręcam na maksa jest wszystko ok,ale gdy chce wykonac pełen skręt to kierownica przy pełnym skręcie zaczyna chodzić bardzo ciężko i aż troche silnik przygasa...
Wszystko chodzilo ok dopuki nie miałem małego spodkania z krawężnikiem na pierwszy rzut oka wszystko jest niby ok ale jednak nie jest tak...
Pozdrawiam i pomocy!!!:confused:
A czy przy pełnym skręcie w obie strony zaczyna ciężko chodzić czy tylko w jedną stronę może listwa zębata w maglu się wypaczyła od uderzenia w krawężnik?
pozdr
skolopendra
03-02-09, 22:45
i aż troche silnik przygasa...
to ciekawe :rolleyes:
sprawdź w pierw naciąg paska
Przy skrętach w dwie strony tak ciężko chodzi i na maksa lewo i na maksa w prawo
Tak silnik jak jest skręt na maksa to traci obroty aż,nie wiem czy dlatego że jest coś nie tak z tymi zębami iw tej maglownicy że pompa od wspomagania tak kręci że aż obroty spadaja czy co
Jeśli tak się dzieje, to prawdopodobnie wina pompy wspomagania, najpierw sprawdź poziom płynu wspomagania, potem wszystkie przewody od wspomagania czy niema nigdzie przecieków. jeśli nic nie znajdziesz to obejrzyj dokladnie maglownicę, jesli tam nic nie zobaczysz to podmien pompę wspomagania. ja mialem tak samo - wymieniłem pompę i wszystko jest dobrze. Pozdrawiam.
Dziekuje Panowie za rady:) Ja myśle że pompa jest ok bo tak od nagle od udeżenia nie wydaje mi sie żeby bylo coś nie tak chodz nie wiadomo...
Nie wiem jak ta przekladnia kierownicza działa ale kilka osób sugerowalo że moglo tam jakieś zęby ściąć przy uderzeniu w krawęrznik ja niestety nie mam pojecia ale pierwsze co zrobie to z tą pompa:)
Dzięki pozdrawiam
moglo tam jakieś zęby ściąć przy uderzeniu w krawęrznik
Mistrzu, to widocznie jest coś z maglownicą, jeśli chcesz to mam maglownicę z EG3 :) jak chcesz to przyjedziesz, wymontujesz i bierzesz za friko :)
Ta maglownica by pasowała do mnie???? Bo ja mam ze wspomaganiem a EG3 też jest ze wspomaganiem???
Sorki że tak wypytuje ale to moje pierwsze auto i mam jeszcze je od niedawna:)
Ta maglownica by pasowała do mnie???? Bo ja mam ze wspomaganiem a EG3 też jest ze wspomaganiem???
Sorki że tak wypytuje ale to moje pierwsze auto i mam jeszcze je od niedawna:)
jeśli masz Civica 5gen (92-95) Hatchbacka to jak najbardziej :)
Tomoże dogadamy sie najakąś cene bo oczywiście wiadomoże nie za darmo w dzisiejszych czasach wszystko kosztuje:) I albo bym przyjechal w zależności od odległości albo poprostu do cenny tej maglownicy doliczylibyśmy cene przesylki co Pan an to??
Tomoże dogadamy sie najakąś cene bo oczywiście wiadomoże nie za darmo w dzisiejszych czasach wszystko kosztuje:) I albo bym przyjechal w zależności od odległości albo poprostu do cenny tej maglownicy doliczylibyśmy cene przesylki co Pan an to??
po 1: nie Pan tylko Jacek mam na imię :)
po 2: mi to zbyteczne więc jak chcesz to przyjedź i wymontuj sobie i nic mi nie bedziesz płacił bo nie bedzie Ci się opłacało.
:)
Miło mi Mateusz jestem:)
Jak byś mial czas to dogadamy sie co do dnia jeszcze:) a tak nawiasem to masz jakiegoś rozbitego Civic-a czy jak że mam sobie wymontować??:)
Miło mi Mateusz jestem:)
Jak byś mial czas to dogadamy sie co do dnia jeszcze:) a tak nawiasem to masz jakiegoś rozbitego Civic-a czy jak że mam sobie wymontować??:)
EG3 po dachówce, pozatym mam całe zawieszenie, uklad wydechowy od d13 i troche innych dupereli ;]
Interesują mnie jeszcze nie jakie widełki mcpersona(przód lewy)
Ja niestety też mialem male spodkanie z krawężnikiem i ze ścianą i wlaśnie po tym mam problemy z tym wspomaganiem i chyba skrzywily mi sie te widelki albo coś z amortyzatorem gdyż na tym kole co było uderzenie Honda troche niżej stoi niż na innych kołach:/
Interesują mnie jeszcze nie jakie widełki mcpersona(przód lewy)
Ja niestety też mialem male spodkanie z krawężnikiem i ze ścianą i wlaśnie po tym mam problemy z tym wspomaganiem i chyba skrzywily mi sie te widelki albo coś z amortyzatorem gdyż na tym kole co było uderzenie Honda troche niżej stoi niż na innych kołach:/
spoko :) przyjedziesz, zabierzesz ;]
Zreszta jak bym wpadł to sam popatrzysz jak będziesz mial ochote:)
na któryś wekeend może sie umówimy???? Mieszkasz w okolicach Zielonej Góry???
na któryś wekeend może sie umówimy???? Mieszkasz w okolicach Zielonej Góry???
Nietkowice - między Sulechowem a Krosnem Odrzańskim :)
masz tutaj dokladną lokalizację :)
http://img172.imageshack.us/img172/2576/mapasa3.jpg
Dziękuje za mapke:)
Myslałem że jest troche bliżej niestety w jedna strone ponad 200km
Musze sie dowiedzieć bo mój kuzyn ma rodzine koło Zielonej Góry więc możę z nim bym sie wybrał jak by jechał