PDA

Zobacz pełną wersję : centralny jest czy nie ?

pobo22
02-02-09, 19:33
Witam,

kupując hanie sprzedający powiedział że jest centralny tylko trzeba wsadzić bezpiecznik pilot jest do wszystkich kluczyków jakie dostałem. I tu jest moje pytanie jak sprawdzić czy rzeczywiście jest czy wcisnął mi kit ?

honda ej9 96 rok hb

ppm702
02-02-09, 19:35
wsadź bezpiecznik

pobo22
02-02-09, 19:43
no tak tyle że tu są te schodki bo sprawdzałem bezpieczniki i żaden nie odpowiada za centralny ?

ppm702
02-02-09, 19:45
może być gdzieś dodatkowy - pytaj sprzedającego. A ja coś czuję przez skórę, że albo centralnego nie ma albo jest popsuty, bo nikt normalny nie wyjmuje bezpiecznika na sprzedanie samochodu

pobo22
02-02-09, 19:46
coś mówił że samochód był u elektryka...więc chyba muszę po prostu podjechać do takiego speca

maciek070188
20-02-09, 20:43
no raczej sam nic nie zdzialasz jedz do taniego elektryka najlepiej znajomego zaosczwdzisz kase;p

Kosciech
21-02-09, 00:03
Jak ktoś sprzedający opowiada że coś jest w aucie tylko a to trzeba włożyć bezpiecznik lub a to sie bateria w pilocie wyczerpała to znaczy że ładuje nam kit i to urządzenie po prostu nie działa.

Tompro
21-02-09, 09:56
Jak ktoś sprzedający opowiada że coś jest w aucie tylko a to trzeba włożyć bezpiecznik lub a to sie bateria w pilocie wyczerpała to znaczy że ładuje nam kit i to urządzenie po prostu nie działa.

He he. Dokładnie. Mi chcieli wcisnąć przy kupnie, że auto ma klime to im kazałem pokazać gdzie według nich jest sprężarka od klimy ;) Jakoś dziwnie jej znaleźć nie mogli bo klimy oczywiście nie było a tylko przycisk na konsoli.

piter123
21-02-09, 20:04
bezpiecznik od centralnego bedzie gdzies pewnie przy centralce centralnego( domniemywam że jest to radiolinia dołożona z pilotami niefabrycznymi) najczęciej znajduje się ona pod kierownicą( ja zazwyczaj tak zakladam :) ) no ale jestem pewien na 100% ze bezpiecznik tam nie strzelil, juz pewniej pitoly wyleciały z pamięci centralni i trzeba je zaprogramowac, a jak wlozysz kluczyk do drzwi otwiera wszystkie drzwi??

Tompro
21-02-09, 20:06
bezpiecznik od centralnego bedzie gdzies pewnie przy centralce centralnego

A od kiedy to bezpiecznik się daje przed samym urządzeniem? Zawsze się daje jak najbliżej źródła zasilania.

piter123
22-02-09, 09:24
A od kiedy to bezpiecznik się daje przed samym urządzeniem? Zawsze się daje jak najbliżej źródła zasilania.

hehe widze że nigdy nie zakładałeś radiolini do centralego zamka w aucie :)
nie ma fabrycznego miejsca na jej założnie, zresztą alarm podłącza się podobnie, zasilanie bierze się z jakiegos grubego plusa na stałe, i przewód zasilający do centralki ma max 20-30cm dlugości i na nim jest bezpiecznik, więc jest blisko centralki!!

Tompro
22-02-09, 09:40
hehe widze że nigdy nie zakładałeś radiolini do centralego zamka w aucie :)
nie ma fabrycznego miejsca na jej założnie, zresztą alarm podłącza się podobnie, zasilanie bierze się z jakiegos grubego plusa na stałe, i przewód zasilający do centralki ma max 20-30cm dlugości i na nim jest bezpiecznik, więc jest blisko centralki!!

Spoko nigdy nic nie zakładałem a elektronikiem to jestem tylko z zawodu. Jakoś mało mnie obchodzi gdzie daje producent bezpiecznik. Ostatnio też miałem taki model alarmu z bezpiecznikami przy samym alarmie, tylko przy montażu trzeba pomyśleć. Bezpieczniki zawsze daje się jak najbliżej miejsca z którego bierzemy napięcie. No i druga sprawa kto kładzie centralke w okolicach skrzynki bezpieczników i kierownicy. To jest pierwsze miejsce gdzie złodziej będzie szukał.

piter123
22-02-09, 12:40
jeżeli to nie jest alarm tylko radiolinia to co za różnica gdzie ona jest :) ale to tak na marginesie

pobo22
23-02-09, 18:42
piter a możesz bardziej zobrazować to o czym powiedziałeś ? jakieś fotki ? i jak wkładam kluczyk to tylko jedne drzwi się otwierają :(

czescicivic
23-02-09, 22:50
To centralnego nie ma albo nie dziala jak tylko jedne drzwi sie otwieraja. Sciagnij tapicerke z jednych drzwi i zobacz czy sa siłowniki od centralnego. Jak nie ma to dzwon do goscia od ktorego kupiles ze jedziesz zalozyc na jego koszt :D

piter123
25-02-09, 22:14
ale w każdym japońcu jest tak że a dzwiach kierowcy nie ma fabrycznie montowanego siłownika bo to zadanie spełniał w/g nich kluczyk, wiec i tak jakby był w reszcie drzwi to u kierowcy trzeba dołożyć :)

pobo22
26-02-09, 21:49
dziś przeglądając papiery które dostałem przy kupnie samochodu znalazłem książkę hm od alarmu o tytule AUTO GUARD i z tego co patrzyłem to piloty które mam są odpowiednie, nawet są rozrysowane jakieś układy

jest też coś opisane na temat domykania szyb więc może coś jest tylko muszę odwiedzić Kościecha żeby zdiagnozował ?

Kosciech
26-02-09, 21:56
to wal do mnie, to lookniemy co tam siedzi. Może jakieś urządzenie jest poza książeczką ;).