Zobacz pełną wersję : New Toyo R1R
Witam, jako, że byłem na szkoleniu z firmy Trade-Stomil, czyli oficjalnego importera opon Toyo na PL, została nam przedstawiona nowa opona na polski rynek - TOYO R1R, przedstawię Wam rozmiarówkę, i opis opony, jeśli chcecie wiedziec więcej info, to na tyle ile będę umiał odpowiem na pytania.
http://images46.fotosik.pl/55/b4047f9732542276.jpg (www.fotosik.pl)
Ta wyczynowa opona sprawdzi się zarówno na ulicy jak i na torze. unikalna konstrukcja bieznika zapewnia doskonała przyczepnośc, typowa dla opon wyscigowych, przy zachowaniu długiej żywotności oraz niskiej emisji hałasu. Agresywny desing bieznika nie tylko swietnie się prezentuje, ale zapewnia tez dobra kierowalność na mokrej nawierzchni.
Poniewaz opona ta jest produkowana ze specjalnych komponentów i posiada specyficzny bieznik - głównie do zastosowań wyczynowych, nie jest objęta tradycyjną gwarancja handlową. godna alternatywa dla opony R888.
Rozmiarówka:
195/55R15 85V R1R
195/50R15 82V R1R
205/50R15 86V R1R
225/45R15 87W R1R
205/55R16 91V R1R
205/50R16 87V R1R
205/45R16 83W R1R
225/45R16 89W R1R
215/45R17 87W R1R
225/45R17 91W R1R
235/45R17 94W R1R
245/45R17 95W R1R
235/40R17 90W R1R
255/40R17 94W R1R
225/40R18 88W R1R
245/40R18 93W R1R
255/35R18 90W R1R
265/35R18 93W R1R
bardzo jestem ciekaw kierowalności na mokrym i poziomu hałasu.
proponuje wpisac "r1r review" w google. w ciagu max 20 minut czytania znajdziesz odpowiedz na obydwa pytania :)
czy rozmiarowka jak to zwykle bywalo na pierwszy sezon bedzie hipermegaograniczona i opony beda najnormalniej w swiecie niedostepne, czy mozna liczyc na pelna game rozmiarow? z ciekawosci pytam, nie mam tej opony na liscie zakupow.
.... jeśli chcecie wiedziec więcej info, to na tyle ile będę umiał odpowiem na pytania....
wiec w google nie trzeba szukac.... skoro padlo takie stwierdzenie
czy rozmiarowka jak to zwykle bywalo na pierwszy sezon bedzie hipermegaograniczona i opony beda najnormalniej w swiecie niedostepne, czy mozna liczyc na pelna game rozmiarow? z ciekawosci pytam, nie mam tej opony na liscie zakupow.
a moze poszukasz w google czy producent chce na Polski rynek wrzucic wiecej rozmiarowek ?
czy rozmiarowka jak to zwykle bywalo na pierwszy sezon bedzie hipermegaograniczona i opony beda najnormalniej w swiecie niedostepne, czy mozna liczyc na pelna game rozmiarow?
Znając zycie bedzie tak jak na początku z R888, czyli pierwszy sezon rozmiarówka skromna, a pozniej zaleznie od sprzedazy dojdzie jeszcze kilkanascie rozmiarów.
Opony beda dostępne, z tego co wiem najwięcej bedzie 15' i tez na początku sezonu, bo sepy się rzucą na to...
Chcę zamówić tego dużo,zeby u mnie były dostepne.
bardzo jestem ciekaw kierowalności na mokrym i poziomu hałasu.
Z opisu dystrybutora wynika, że bedzie cichsza od R888 i na mokrym lepsza od R888
a jak z twardością scianki bocznej?
od kiedy ma byc dostepna i jak sie ksztaltuja ceny?
ktore rozmiary beda dostepne od razu? wszystkie wymienione?
Z opisu dystrybutora wynika, że bedzie cichsza od R888 i na mokrym lepsza od R888
Bieżnik wygląda jakby miał ochotę lepiej odprowadzać wodę niż R888... Ciekawe, będę śledził temat...
Ps. A jak z twardością mieszanki, porównując np właśnie do R888 ?
wiec w google nie trzeba szukac.... skoro padlo takie stwierdzenie
a moze poszukasz w google czy producent chce na Polski rynek wrzucic wiecej rozmiarowek ?pozwolisz, ze wytlumacze ci pare spraw:
1. jezeli nikt w polsce nie uzywal jeszcze tej opony, to pytanie o to jak sprawuja sie na wodzie i czy sa glosne mozna skierowac tylko i wylacznie w strone tych, ktorzy mieli okazje zapoznac sie z ta opona, a wiec - spytac google (i wbrew pozorom uzyskac calkiem sensowne informacje, sprawdz - potem komentuj)
2. to co moze nam powiedziec polkar wyczytac mozemy takze na stronie producenta, mial tylko szkolenie, a wiec wcisnieto mu troche marketingu, zeby wiedzial co bedzie sprzedawal. widze wielki rozjazd miedzy opiniami kierowcow, a materialami przekazywanymi na szkoleniach produktowych.
3. to jakie rozmiary opon beda w sprzedazy zalezy od tego jakie zamowienie zlozy dystrybutor, a nie od tego co wcisnie im producent. poza tym nawet jesli w sieci znalazlyby sie informacje polskiego dystrybutora, to i tak zwykle maja sie one nijak do sytuacji faktycznej, ktora mamy pozniej w sezonie.
w malym podsumowaniu - postaraj sie pomyslec chwile dluzej zanim napiszesz kolejny post, w ktorym bedziesz mial ochote jedynie na slaby komentarz do mojej wypowiedzi :)
ciekaw jestem, czy też będzie odpadać kawałkami jak T1R po jednym przejeździe w Rykach :)
Dobra alternatywa na...tylną oś :D
Jakieś nowe newsy na temat R1R ???
Z nowych newsów to wstepne ceny:
195/50/15 295zł szt
195/55/15 325zł szt
pod koniec lutego powinny byc w sprzedaży
I jak? Kupował to ktoś?
Wiem, że jeszcze nawet zima do nas nie doszła, ale już od dłuższego czasu rozglądam się za dobrymi laczkami na przyszłoroczną wiosnę :)
yyy... mam nadzieję, że to odosobniony przypadek...:rolleyes: tj. http://www.youtube.com/watch?v=cNcNfSTwgf8
mogło być wiele powodów że opona strzeliła, niekoniecznie z winy samej opony,tzkże nie ma się co zamartwiać na zapas,ja tam na pewno na wiosnę będe kupował komplet r1r
rosiniak99
13-11-09, 07:47
a tak R1R prezentuje się na aucie :)
http://img43.imageshack.us/img43/3190/mitsubishilancerevolutiq.jpg
prezentuje się zacnie Od razu widać, że to konkretna guma. Oby tylko jeszcze potaniała to będzie na nowy sezon jak znalazł :D
Od razu widać, że to konkretna guma.
Kupujesz opony patrząc jak wygląda?
przeciez z jakąś niewyględną na dzielni sie nie pokazesz...
przeciez z jakąś niewyględną na dzielni sie nie pokazesz...
to chyba oczywiste.... tak samo jak kolorowe nakretki do kół... :cool: bez szydery ;)