Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wymiana uszczelki pod glowica i brak odpalania ??

Paulus
30-01-09, 17:44
witam
mam v gen z silnikiem d16a9 zostala wymieniona uszczelka pod glowica jak udalo sie odpalic auto chodzilo na wysokich obrotach ale okazalo sie ze kolektor ssacy lapal lewe powietrze i to chyba bylo przyczyna takich obrotow ,po dokreceniu kolektora nie ma szans by odpalilo wymienilem juz kopulke palec swiece ,aparat zaplonowy ustawiony ok ,nie mam juz pojecia co moze byc przyczyna

poza tym przestal dzialac obrotomierz wszystko jest podpiete moze ktos wie jaka jest tego przyczyna

z gory dzieki za wszystkie podpowiedzi

81saren
30-01-09, 20:55
Poodlaczaj wszysko jeszcze raz i na spokojnie podlacz wszystkie kostki sprawdzajac czy styki niesa zawalone..
sprawdz kostke od aparatu zaplonowego.

Samodiagnostyka..

Skoti
31-01-09, 01:21
Zacznij od tego czy masz iskre? nie ma, szukaj w module lub w przekażniku. Jest to pompa, filtr paliwa itd

Paulus
31-01-09, 01:50
paliwo jest podawane ,iskra jest ustawiane wszystko pod rozrzad wg znakow i tak podaje , filtr paliwa wymienilem m-c temu kostki byly czyszczone ale sprawdze jeszcze raz ,dzis uslyszalem opinie ze cos moze byc pomieszane przy'' zaplonie lub kablach on jest wlasnie podlanczany zazwyczaj do modulu i przelicza ilosc podanych iskier na wszystkie cylindry. ''nie wiem ile w tym prawdy gdzie szukac przyczyny ,ale to sie tyczy chyab tylko obrotomierza
krotko mam juz dosc auto od wymiany uszczelki stoi juz od 2 tygodni i kazdy rozklada rece ze nie ma pojecia what da f**k

wastag
31-01-09, 11:58
a nie pojebałeś kapli zapłonowych tj kolejności