PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana podswietlenia deski 6gen (5d)

fidobiboy
19-01-06, 00:38
Jestem w trakcie wymiany podswietlenia wszystkich swiecacyh przelacznikow podswietlenia tarcz i reszty co swiec , zaczalem od podgrzewanej szyby i halogenow ale z reszta bedzie gorzej bo nie wiem jak sie dobrac zeby dostac sie np do regulatorow ciepla i przyciskow klimy i obiegu powietrza oraz licznika .aha i jeszcze jakby ktos mial jakies tarcze do mojego cifa byloby cool . dzieki z gory

Diups
19-01-06, 13:04
Jesli masz 5d to mozna liczyc ze robilbys "fotostory" z tego jak zmieniac to podswietlenie ? bo tez sie chce za to zabrac a nie mam zielonego pojecia co i jak

MartinS
19-01-06, 13:55
musisz odkrecic schowek, konsole srodkową, i ten plastik co jest pod kierownica, pod którymiś przyciskami w srodkowej konsoli bedzie jeszcze cos do wykręcenia jak i od spodu, ......

Rikoo
19-01-06, 14:04
Wystarczy troche sie wysilic i poszukac :!: :!: :!:

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=3147

ppm702
19-01-06, 14:43
Rikoo, ale ten tekst dotyczy japończyków w szóstym genie, a tu mamy doczynienia z angolem - tam jest troszkę inaczej

Rikoo
19-01-06, 14:57
wiem ze z angolem ale sadze ze wiekszosc sie powtarza a dalem zeby poczytal 8)

jinjet
19-01-06, 15:06
deska to normalnie, po lewej masz zaslepke, wyciagasz i odkresasz srobkle, tak samo i po prawej. z zegarami powinienes poradzic ( uwazaj na wyciaganie wskazowek, sa ostro przyklejone i jeszcze nie slyzsalem zeby komus w 5d udalo sie je zdjac, ja w swoich oolamalem czujnik temmpertury silnika i odechcialo mi sie wymiany tarcz na biale. co do regulatorow nawiewu to zaczynasz od ramki przy dzwigi nmiany biegow i przesowasz sie kawalek po kawalku w strone silnika, jak sie nie mysle to z 3 elementy trzeba zdjac i bedziesz mial dostep do regulacji nawiewu., schowka odkrecac nie musizs.

fidobiboy
20-01-06, 00:06
THX za pomoc jutro tzn dzis sprobuje cos podlubac i zobaczymy co z tego wyjdzie , a propo to wlasnie moj to angol i jest inna deska .

vtecmatti
21-01-06, 19:19
ja tez moze skusze sie na wymiane podswietlenia

gucio
29-12-06, 13:55
Szanowni Koledzy
ogromna prosba o skan tarcz nawiewu do mojego angola 97r. 1.6ils w rozmiarze 1:1 i rozdzielczości minimum 300dpi
Moja niestety uległa zniszczeniu przez mojego 3 letniego syna - pomagał tacie przy wymianie podswietlenia :)

Dziekuje