Zobacz pełną wersję : kierownica lata na boki
Witam :) Może miał ktoś taki już przypadek ja jade po asfalcie to macha mi siękierownica :( a jak wjade na śnieg to przestaje :smile: i jak przyspieszam to przesaje pomału ale jak zwolnie to ostro macha kierownicą.
Niewiecie co to może być końcówka wachacza a może półośka???
Mam jeszcze jedno pytanie wie ktoś do czego ma służyc takie okrągłe kółko gumowe na półośce (umnie zamontowane jest na lewej półośce)???
EDIT by ppm702
zmieniłem błąd w temacie wątku - kierownica lata na boki a nie na doki - tak będzie łatwiej innym znaleźć :)
lata kierownica na boki?? czy sie trzesie
wie ktoś do czego ma służyc takie okrągłe kółko gumowe na półośce
ta gumka ma za zadanie wyważyc półośkę, musi być w odpowiedniej odległości od przegubu założona
http://img15.imageshack.us/img15/7618/driveshaft0xb.jpg
Kierownica macha się na boki jak jade :cry:
Tak jak niewyważone koła? Bije?
jak to mozliwe? na boki??????
z tego co piszesz to nie jest to telepanie albo trzesienie tylko jakies kiwanie, co nie bardzo moge sobie wyobrazic
jednym słowem to kierownica się kiwa
Cała kolumna czy tylko koło kierownicy? Może magiel Ci sie odkręcił tzn. jego mocowanie?
raczej cała kolumna ale to się stało po wymianie przebubu :cry:
Sprawdź mocowanie magla od dołu.
LoL , mam podobnie, tez wymienilem przegub, ale maglownice tez mi wymienili i teraz pry wiekszej predkosci mam wrazenie ze samochod sie slabo drogi trzyma;/
kurde ale ja tak mam że jeździć się boje tak lata i niewiem co robic
to wkońcy co maglownica siadła?? :cry:
A jest luz lewo prawo na kierownicy?
tak lewo prawo dobrze mówisz
ale co to może byc to ja niewiem
:cry:
no to się jutro trzeba wziąść do roboty ciekawe ile kosztuje nowy :shock: magielek
ale z tego co mi piszecie to chyba nie magiel bo to nie są luzy tylko macha mi sztywno kierownicą w lewo i prawo nawet siłą nieutrzymam a jak puszcze to skręca gwałtownie w prawo