Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z prędkością max

evoria
29-01-09, 20:48
witam, przeczytalem wiekszosc tematow zwiazanych z moim problemem i nadal spedza mi on sen z oczow:( jestem szczesliwym posiadaczem d13b2 czyli eg3 predkosc max na 4 biegu to z bolem 135-140KM/h, do setki nie sprawdzilem bo nie mam jak ale jako tako do 3 biedu autko ladnie sie zbiera na 3 dochodzi do okolo 110-115KM/h przy 7000 obro. a na 4 do 4500 obr i koniec, dodam ze autko jest w sumie na gazie ale ja odkad je kupilem nie uzywam, instalacja jest zalozona od 2,5 roku slyszalem ze bardzo przedmuc**** silnik czy cos takiego no ale 40KM chyba by nie ukradlo. Od poczatku zakupu probowalem tak jak pisano w starszych postach odmulic moja hanie ale to nic nie daje:(. Mam doblokowana 2 przepustnice, sitko i zwezka zdjete, wezyk nr 3 przeciety i wkrecone srobki. Katalizatora nie bylo juz wiec to moge wykluczyc, filtry zmienione. Dzis bylem zmiezyc cisnienie w cylindrach, mechanik powiedzial ze bardzo dobre cos okolo 13 tylko nie wiem w jakiej to skali. Hania pali niemal ze na dotyk, 3-4 razy zakreci (na zimnym silniku) odrobina gazu i odpala. Nastepny problem prawdopodobnie zwiazany z pierwszym to wysokie obroty jak tylko silnik sie troche rozgrzeje obroty wzrastaja od 1000 do 1500 obr. wzglendem temperatury silnika, no i spalanie hani to 11l:eek:na 100 wiem ze jest zima ale bez przesady. Dzis mechanik takze probowal ustawic zaplon ale nic to nie dalo, na dniach bede jechal na robienie rozrzadu.

Macie jeszcze jakies propozycje, ratujcie.....

Zapomnialem napisac jeszcze ze komputer nie pokazuje bledow bo prawdopodobnie przepalone sa diody:( wiec nie moge tego sprawdzic, sprawny penie jest bo w innym wypadku hania dzialala by w trybie awaryjnym a tak nie jest.

Mam jeszcze pytanie do forumowiczow z woj. dolnoslaskiego jestem mieszkancem Polkowic i szukam dobrego mechanika w okolicach zeby zrobic ten rozrzad ...

Prosze o pomoc, pozdrawiam i z gory dziekuje....