PDA

Zobacz pełną wersję : Czym zatkać otwory po spojlerze?

wojtus1199
29-01-09, 19:51
Witam
Auto kupiłem ze spojlerem który chce zdjąć. Jak wiadomo po odkreceniu zotaja dziury. Nie chce szpachlować i malować klapy bo boje sie że i tak popęka od subwoofera:D Wolał bym np ściągnąc i założyć na sylikonie jakieś zaślepki z płaskimi główkami o średnicy ok 10-15mm. Ma ktoś pomysł gdzie takie coś dostane. Lub może pomysł na inne rozwiązanie problemu?
z góry dzieki
pozdroo

ivan667
29-01-09, 21:27
korkami po winie mozesz zatkac :P a tak serio to chyba nie ma innej opcji jak zatkanie szpachla i lakier. moze da sie wpylic zeby nie malowac calej klapy, ale to juz powie Ci lakiernik

serwal4
29-01-09, 22:38
Też jestem na 'zdejmowaniu';
W sobotę jadę pytać się o ew. możliwości;
Aczkolwiek ja z góry zakładam usunięcie rdzy (tak fachmani w DE spoiler zamontowali, że dziur nie zabezpieczyli, rdza się wdarła i mi woda lewą nożką spoilera leci do bagażnika :(), szpachla + malowanie klapy...
Bo wszelakie zaślepki jak dla mnie trąciłyby wiochą i robotą na odwal...

wojtus1199
29-01-09, 22:47
no j amysle o zaślepkach też tak tymczasowo. jesli zostanie to auto u mnie na dlużej to szpachal i malowanie albo wymiana klapy. a ogolnie jestem ciekaw jak będzie bez, stąd pomysł na inne rozwiazania

saib
30-01-09, 12:48
Ja bym prędzej zmienił klapę, niż bawił się szpachlą.

marcin_g2
30-01-09, 14:17
wojtek kup klape a nie zaslepki jakies... jak wyglada coupeta bez spojlera to chyba widziales:P ktos niedawno na forum sprzedawal klape tylna po naprawde niezlych pieniadzach.

serwal4
30-01-09, 17:19
Nad klapą też myślałem sam;
Ale tak czy siak i tak musiałaby być malowana, bo dorwać klapę w niezłym stanie (i to fioletową) = koszta;
No i na miejscu u mnie - klapę za groszę nie prześlę;

marcin_g2
30-01-09, 17:42
wojtus a moze ci rozstaw tych dzior podejdzie pod oryginalny spojler. oryginal zle nie wyglada...

wojtus1199
30-01-09, 19:21
orginał nie podejdzie, a klape potrzebuje czarną:)

majdan
30-01-09, 20:46
Użyj szkajki. Pati pisał już kiedyś o zaślepkach dostępnych np w ASO