Zobacz pełną wersję : najmocniejsze 5D
proste pytanko z czystej ciekawości - kto wie jakie jest obecnie najmocniejsze 5D w Polsce? jaki ma silnik i moc? szukałem ostatnio na paru portalach i najmocniejsze co znalazłem ale to gdzieś za granicą (Anglia chyba) 379KM z silnikiem b20!
A jak wygląda nasza czołówka?:D
Do tylu to nam jeszcze daleko, choć ciekaw jestem, czy komuś starczy tyle samozaparcia.
Jeszcze wykresu powyżej 200hp w Angielce nie widziałem tu na forum. Ale liczę na to, że w tym sezonie coś będzie, choćby h22a7 Cairo.
NAPRAWDE?! nie ma powyżej 200? Havok zadziwiłeś mnie! :eek: co prawda od niedawna biorę czynny udział w forumowaniu :cool: ale przekopuje je od dość dawna i sądziłem że jest sporo ludzi z angilekami w B18C4 w okolicach 210-220. Spodziwałem się że ktoś mnie zaskoczy a Ty mne informujesz że nie ma 200! no cóż nie mówię że "kijowo" ale widzę w tym świetną motywację dla ludzi z zapałem żeby pokazali na co stać nasze brytyjskie [H]. no i nie mogę się doczekać projektu Cairo
Te nadwozie temu nie sprzyja :) Moc wyciska sie pod osiagi a 3d w dodatku im starsze to duzo lepsze osiagi, wiec...
ja trzymam kciuki za Gruszkę :) Stawiam na u niego 205-215KM w tym sezonie
To ja do predykcji na +200 dorzucę jeszcze max-vti i pewnie Konrad lub Adamos (albo obaj) coś dorzucą.
ale kunie to nie wszystko panie ! Raczej nie ma się co ścigać w danych na papierkach, prawdziwa zajawka jest w czasach torowych ewentualnie ET na 1/4. No bo po co robić 380 koni w fwd ? Żeby przód w zakręcie uciekał mimo szpery ?
Co nie zmienia faktu że plus 200 musi być :)
tak wogóle to gdzie ten gej Cairo ? :D
jak mi wypali z robotą, to na jesieni (ew. na wiosnę 2010) u mnie będzie 200 HP+ z kompresora lub turbo...
swojego czasu Windykator planował najmocniejsze areo w pl, może niech się wypowie czy są postępy :D
swojego czasu Windykator planował najmocniejsze areo w pl, może niech się wypowie czy są postępy :D
:D
Ciezko bedzie przeskoczyc granice 200km a wystarczyloby do vti wrzucic jakies turbo.... i wtedy na forum by bylo duzo angielek 200+
:D
a wystarczyloby do vti wrzucic jakies turbo.... i wtedy na forum by bylo duzo angielek 200+
nie ma co isc na latwizne ;p
+200KM z B18C4 NA to dopiero jest zabawa w układanie klocków :)
a co dopiero +220KM ;)
+200KM z B18C4 NA to dopiero jest zabawa w układanie klocków :)
a co dopiero +220KM ;)
potwierdzam :D
a jakie koszta......:confused:
za resztę zapłacisz kartą mastercard
a jakie koszta...... w przybliżeniu - żeby było zrobione profi przy samym silniku 23-25k PLN. Od totalnej serii z wymianą uszczelek i obróbką wszystkiego co trzeba. Włączając głowicę i nadwymiarowe tłoki doprężające.
Punkt startowy - całkowicie seryjne B14C4
Punkt końcowy - 200-220KM + skrzynia hybrydowa, sprzęgło i lekki zamach, strojenie
przynajmniej takie są moje szacunki by MS EXCEL ;)
ja to bym chciał zobaczyć 5d w NA z ET 13.xx.
RadekTymecki
18-07-12, 09:24
ja mam 210hp. w samym silniku jedynie zmienione wałki na b18c
Dorikin1989
18-07-12, 12:27
Radek - górnik
MadSkillz84
18-07-12, 14:08
Hmm...znajomy ma 5D 96 r 250 km z turbo...b18c4.
RadekTymecki
21-07-12, 14:12
jak zakuję i wrzucę suszarkę to pewno 350hp ugra się na lajcie :)