PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z niskim zawieszeniem - wyzsze, jakie i za ile?

martino
19-12-04, 01:52
Od paru tygodni mam wielka przyjemnosc poruszac sie Honda Civic Coupe z 94 roku. Generalnie wszystko jest ok, design auta, niskie zawieszenie plus felgi '15 robia swoje, auto robi wrazenie...ale...

Jednak po tych kilku tygodniach pojawia sie spory problem, zawieszenie jest tak sztywne i niskie, ze komfort jazdy po naszych ulicach drastycznie spada. Zalezy mi wiec na podwyzszeniu auta o jakies 5cm.
Dowiedzialem sie, ze jedyna opcja to zmiana zawieszenia (amortyzatory+sprezyny).

I teraz pytanie. Jakie, gdzie i za ile?

Nie ukrywam, ze aby obnizyc koszta sklonny bede kupic uzywane, wie ktos z was na jaka kwote mam sie przygotowac?

Pozdro.

hosi
19-12-04, 09:49
Wsadz seryjne sprezyny i amorki, np. KYB i bedzie OK.
Jesli chcesz uzywane seryjne sprezyny to daj znac.

LIO
19-12-04, 10:45
5cm to naprawde duzo, przypuszczam ze powrócisz tym samym do serii. Ale ja po ponad roku jezdzenia na mega niskim i twardym zawieszeniu, przesiadlem sie na totalna serie i jestem bardzo zadowolony. Ja zaproponowalbym amortyzator Bilstein B4, ze wzgledu na duza dostepnosc oraz przystepna cene, a do tego wysoka jakosc. Na to seryjna sprezyne (propozycje juz dostales) i wszystko jasne ;)

lukiasz
19-12-04, 11:18
5cm to naprawde duzo, przypuszczam ze powrócisz tym samym do serii. Ale ja po ponad roku jezdzenia na mega niskim i twardym zawieszeniu, przesiadlem sie na totalna serie i jestem bardzo zadowolony. Ja zaproponowalbym amortyzator Bilstein B4, ze wzgledu na duza dostepnosc oraz przystepna cene, a do tego wysoka jakosc. Na to seryjna sprezyne (propozycje juz dostales) i wszystko jasne ;)

nic dodac nic ujac aczkolwiek u mnie B4 jedt raczej sztywny i komfort jazdy jestmniejszy niz seria ale zadowalajacy

a jak chcesz tylko wyzej to zaloz 17" i bedzie git hehe

Pati
19-12-04, 13:12
damn that 4x4 style... ;)

jinjet
19-12-04, 17:14
nie no nie wiem jak wyglada teraz ta coupe ale jak pojdzie 5cm w gore to mozze byc juz off road. zastanow sie nad tym 8)

Peter
19-12-04, 17:24
B4 jedt raczej sztywny i komfort jazdy jestmniejszy niz seria ale zadowalajacy

B4 to odpowiednik seryjnych amortyzatorów...

Octane
19-12-04, 19:14
Jezeli tylko sprężyny to mogę się zamienić :D
W sumie to odezwij sie do mnie to moze zamienimy sie zawieszeniami :D

lukiasz
19-12-04, 19:43
B4 jedt raczej sztywny i komfort jazdy jestmniejszy niz seria ale zadowalajacy

B4 to odpowiednik seryjnych amortyzatorów...

wiem ale jezdze juz na takich od wiosny i myslalem ze beda inne a sa super ... powaznie!! ludzie czyt. kupcy tez pytaja co to za sportowa twarda zawiecha hehe

ja polecam! taniość/jakość

mellucci
07-02-07, 13:55
a ja cos słyszałem o jakis gumach ze jak masz niskie autko i mozesz je zapakowac w 5 osob to one ponizej jakiejs wielkosci nie opadnie Ci auto :)

RDK
07-02-07, 13:59
mogłeś poczekać do grudnia wtedy by wybiło 3 lata od ostatniego postu w tej dyskusji :>

ppm702
07-02-07, 14:11
mellucci, już drugie słowne ostrzeżenie dzisiaj. Jeszcze raz i zarobisz warna, a przy stanie Twojego konta to będzie zakaz pisania na forum przez rok... :/