Zobacz pełną wersję : Jeden waż chlodnicy goracy(gorny) drugi zimny 6gen D15Z6. Czy normalne?
Witam Serdecznie.
A wiec ostatnio zauważyłem ze nawet pod dłuższej jeździe np. po miescie jeden waz chlodnicy ,ten gorny jest gorący podczas gdy ten na dole jest niepokojąco zimny, n moze letni. Czy to normalne?
Autko nagrzewa sie normalnie i nigdy nie bylo problemow z temperatura, ogrzewanie dziala idealnie.
Pytanko brzmi czy to normalny obiaw?
Pozdrawiam
tak normalne, przecież od tego jest chłodnica żeby wychładzać płyn;)
To nie jest normalne, chłodnica nie jest wstanie schłodzić do takiej temperatury, aby wąż był zimny.
Prawdopodobnie termostat się zaciął i nie puszcza.
przecież napisał że może letni:p
jeśli silnik trzyma temperaturę i nie przegrzewa się to wszystko jest dobrze.
możesz sprawdzić na postoju zagrzewając silnik aż włączy się wentylator i wtedy dolny wąż będzie gorący.
ile musisz przejechać po odpaleniu całkowicie zimnego silnika żeby wskaźnik pokazywał pełne rozgrzanie?
to chyba nie ma znaczenia ile musi przejechac bo.. jesli tak jak napisal temp jest ok w czasie jazdy po miescie to wszystko musi grac(tak jak piszesz jero11) inaczej jesli by mial zj##any tyermostat temperaturka na pewno skoczyla by ponad norme a jesli jezdzi i jest ok to termostat w porzadku jak dla mnie wszytko miod malina -normalka hehe
Żeby autko się rozgrzało muszę zrobić kilka km ze 2-4 , wiec raczej wszystko w normie.
Wczoraj pocisnąłem troszkę moja hondeczke i faktycznie dolny wąż zrównoważył sie z górnym jeśli chodzi o temperaturę.
Po prostu zdziwiłem sie ze mimo jazdy po mieście występowała tak sporo różnica temperatur.
Dzieki za pomoc
Temat wyczerpany zamykam.