PDA

Zobacz pełną wersję : Jeden waż chlodnicy goracy(gorny) drugi zimny 6gen D15Z6. Czy normalne?

siwas
28-01-09, 10:34
Witam Serdecznie.

A wiec ostatnio zauważyłem ze nawet pod dłuższej jeździe np. po miescie jeden waz chlodnicy ,ten gorny jest gorący podczas gdy ten na dole jest niepokojąco zimny, n moze letni. Czy to normalne?
Autko nagrzewa sie normalnie i nigdy nie bylo problemow z temperatura, ogrzewanie dziala idealnie.

Pytanko brzmi czy to normalny obiaw?

Pozdrawiam

jero11
28-01-09, 10:42
tak normalne, przecież od tego jest chłodnica żeby wychładzać płyn;)

Sławek
28-01-09, 16:44
To nie jest normalne, chłodnica nie jest wstanie schłodzić do takiej temperatury, aby wąż był zimny.
Prawdopodobnie termostat się zaciął i nie puszcza.

jero11
28-01-09, 17:00
przecież napisał że może letni:p
jeśli silnik trzyma temperaturę i nie przegrzewa się to wszystko jest dobrze.
możesz sprawdzić na postoju zagrzewając silnik aż włączy się wentylator i wtedy dolny wąż będzie gorący.
ile musisz przejechać po odpaleniu całkowicie zimnego silnika żeby wskaźnik pokazywał pełne rozgrzanie?

dawid3211
28-01-09, 21:58
to chyba nie ma znaczenia ile musi przejechac bo.. jesli tak jak napisal temp jest ok w czasie jazdy po miescie to wszystko musi grac(tak jak piszesz jero11) inaczej jesli by mial zj##any tyermostat temperaturka na pewno skoczyla by ponad norme a jesli jezdzi i jest ok to termostat w porzadku jak dla mnie wszytko miod malina -normalka hehe

siwas
29-01-09, 10:07
Żeby autko się rozgrzało muszę zrobić kilka km ze 2-4 , wiec raczej wszystko w normie.
Wczoraj pocisnąłem troszkę moja hondeczke i faktycznie dolny wąż zrównoważył sie z górnym jeśli chodzi o temperaturę.
Po prostu zdziwiłem sie ze mimo jazdy po mieście występowała tak sporo różnica temperatur.
Dzieki za pomoc

Lukasyaho
30-01-09, 13:49
Temat wyczerpany zamykam.