Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Problem z układem kierowniczym w civicu V gen sedan

straznik
27-01-09, 22:30
Witam, znajomy ma problem z układem kierowniczym w Civicu 5 gen sedan 1992 rok D15B2. Wkleje to co mi napisał w mailu, prosze o pomoc

dzieje sie tak: pierwsze objawy to zaczeło strzelać co¶ przy kierownicy bardziej stukanie jakie¶,
potem wspomaganie zaczeło chodzić bardzo lekko i stukało dalej terazczasami stuka i panowanie nad kierownic± jest niemozliwe prawie bez użycia siły ponieważ na dołkach i koleinach sama ucieka na prawo b±dz lewo w położeniu prostym przy skrecie zachowuje sie jakby co¶ przeskoczyło przez jak±¶ górke i odrazu ucieka na maksymalny skręt.poprostu przeskakuje i skręca na maksa jakby super wspomagania dostały tylko że bez mojej woli.

Sorki za słab± składnie ale zależy mi na czasie :)

muzammil
27-01-09, 22:43
przekladnia.

zieloo007
27-01-09, 23:27
... i to jej końcówka żywota. Niech regeneruje jak najszybciej. Kupować się nie opłaca, bo kupi dobr± a za pół roku będzie to samo.

job
28-01-09, 14:55
Miałem podobnie jak pękła mi gumowa osłona dr±żka kier. i syf dostawał się na listwę w maglownicy.Wystarczyło wymienić osłonę , tylko że u mnie te objawy nachodziły co jaki¶ czas szczególnie jak było mokro.

Siny26
28-01-09, 15:22
czy ja wiem czy używek się nie opłaca co oryginał to oryginał ja dałem na auto złomie za maglownice 130zł z wężami i od 3 miesięcy jest miodzio. tak wymiana zajęła pól dnia a jak bym miał do regeneracji wozić to pewnie tydzień bez auta. ale fakt to jest loteria. ale jak mi ta jednak padnie to dam najwyżej moj± star± do regeneracji i będzie znowu szybka podmianka

zieloo007
28-01-09, 19:07
czy ja wiem czy używek się nie opłaca co oryginał to oryginał ja dałem na auto złomie za maglownice 130zł z wężami i od 3 miesięcy jest miodzio. tak wymiana zajęła pól dnia a jak bym miał do regeneracji wozić to pewnie tydzień bez auta. ale fakt to jest loteria. ale jak mi ta jednak padnie to dam najwyżej moj± star± do regeneracji i będzie znowu szybka podmianka
to prawda, tylko cięzko dostać tak tanio maglownice ze wspomaganiem :/

lukasz43211234
28-01-09, 23:31
tam masz taka ¶rubę mozesz j± dokręcić moze pomoze,ale na krótki czas