Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : skora

bcn
27-01-09, 13:02
czy ma ktos z Was skorzana tapicere? bo nosze sie z zamiarem kupienia takiej czarnej z wersji executive (z gb); jak to sie sprawdza w praktyce? z montazem chyba nie ma zadnych problemow?

izaimar 10
27-01-09, 21:28
czy ma ktos z was skorzana tapicere? Bo nosze sie z zamiarem kupienia takiej czarnej z wersji executive (z gb); jak to sie sprawdza w praktyce? Z montazem chyba nie ma zadnych problemow?

bez problemu .mam też z gb.podgrzewane przednie siedzenia.tylna kanapa z podłokietnikiem.trzeba na lewy szkielet siedzenia tylko przełożyć skórę żeby było podnoszenie siedzenia i wtedy oba przednie są podnoszone.JAK SĄ PODGRZEWANE TO TRZEBA TUNEL ŚRODKOWY Z WYŁĄCZNIKIEM PRZY RĘCZNYM.

bcn
28-01-09, 10:14
bez problemu .mam też z gb.podgrzewane przednie siedzenia.tylna kanapa z podłokietnikiem.trzeba na lewy szkielet siedzenia tylko przełożyć skórę żeby było podnoszenie siedzenia i wtedy oba przednie są podnoszone.JAK SĄ PODGRZEWANE TO TRZEBA TUNEL ŚRODKOWY Z WYŁĄCZNIKIEM PRZY RĘCZNYM.

czyli rozumiem ze na oryginalny fotel kierowcy wrzucam skorzane obicia z brytyjskiego fotela pasazera, ciezko to zrobic, czy nie?
a co z mocowaniami? wszystko pasuje bez problemow, czy trzeba rzezbic? no bo brytyjski fotel kierowcy bedzie u mnie fotelem pasazera

agent
28-01-09, 11:24
Jakoś słabo to widzę żeby to miało pasowac bez fałd przy zamianie. Jak już skóra to nowe obszycie dać zrobić. Ale moze się mylę.

bcn
28-01-09, 13:26
ja rozumiem ze wymienia sie cale elementy - tzn oparcie i siedzisko, nie sciagasz skory z gabki, tylko przekladasz siedzisko i opracie na ten dolny stelarz fotela. a moze ja sie myle?:confused:

izaimar 10
28-01-09, 20:50
Należy wszystko przełożyć na szkielet z siedzenia kierowcy i zależy czy są podgrzewane i czy mają poduszki ?i czy ty masz z poduszkami czy bez?przekładka nie jest trudna i nie trwa długo.

sielka82
28-01-09, 21:33
ja mam skore w Civicu 2003 SPORT i jest spoko...

bcn
28-01-09, 21:36
Należy wszystko przełożyć na szkielet z siedzenia kierowcy i zależy czy są podgrzewane i czy mają poduszki ?i czy ty masz z poduszkami czy bez?przekładka nie jest trudna i nie trwa długo.

te ktore chce kupic sa z poduszkami, niepodgrzewane.
ja nie mam poduszek ani podgrzewania, wiec rozumiem ze przekladka oznacza przelozenie seidzenia i oparcia w calosci, tak?
szkielet - tzn mocowania + plastiki?

czy pasuja zapiecia pasow? jako ze fotel pasazera przekladam w calosci

izaimar 10
29-01-09, 20:07
jak nie maja podgrzewania to moim zdanie szkoda sobie zawracać głowy - w zimie trzeba włączyć podgrzewanie bo są dosyć zimne, jak nie podgrzejesz. jak nie masz poduszek i kupisz całe z poduszkami to przełożysz takie i nie bedziesz miał podłączonych poduszek.ale moim zdaniem szkoda komuś płacić jeszcze w cenie siedzeń i za poduszki których nie będziesz miał możliwości podłączyć.wszystko zależy i od ceny.zapięcia pasów pasują.