PDA

Zobacz pełną wersję : Zawieszenie gwintowane a nowe amory

Kobra
27-01-09, 12:50
mam pytanko posiadam kompletne zawieszenie gwintowane jakiejs niemieckiej firmy tylko problem w tym ze nie znam nazwy, chodzi mi o to czy przy takim gwincie mozna wymienic same amortyzatory na jakies zwykle ?? wyglada to tak jakby ten gwint gdzie sie reguluje wysokosc byl zalozony na amortyzator a nie bezposrednio gwintowany jest amor.

cvc d15
27-01-09, 12:58
to nie gwint tylko namiastka - szukaj pod coilovers

Kobra
27-01-09, 13:49
czyli moge tam wstawic nowe zwykle amory ?? namiastka czyli ??;) bezpiecznie na tym jezdzic ??:D

cvc d15
27-01-09, 16:17
Możesz wstawić nowe amortyzatory bez problemu. Niebezpiecznie jest jeśli masz chińskie coilovers czego wiele na ebay, allegro. Było nawet gdzieś tu na forum zdjęcie zniszczonego takiego coilover'a, niestety nie mogę go znaleźć. Jeśli jest markowy to pewnie wytrzyma.

pawel240
27-01-09, 22:05
czy napewno do nieseryjnych/niższych sprężyn nadadzą sie seryjne amory ?? znajomy w EK tak miał juz tak kupił jakieś żółte spreżyny były raczej świeżo założone i org amory po 30tys sie skończyły do niższych spreżyn powinny być chyba amory o niższym skoku, ale nie wiem niech sie ktos wypowie co ogarnia bardziej temat

!markos
27-01-09, 22:41
nie nadadza sie i temat walkowany byl zylion razy.

pod te supercoiloversy tez sie nie nadadza. jezdzic sie da, ale: jazda do dupy, niebezpiecznie, bo brak tlumienia, amortyzatory szybko sie skoncza.