Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tłumik końcowy do civic 1990 r.

Mobi
18-12-04, 16:27
Witam.
Mam pytanie czy możecie mi pomóc w znalezieniu tłumika końcowego (głośny,sportowy) do civic 1990r.Gdzie takie można kupić.Zależało by mi na Wrocławiu i okolicach.Może znacie adresy,stronki gdzie można kupić owe tłumiki.Może być sklep internetowy lub wysyłkowy.Podajcie stronki www abym mógł zobaczyć.Z góry dziękuje za pomoc.Może ktoś kupował we Wrocławiu lub okolicach.

Nevada
18-12-04, 16:31
www.mohrpower.de

chłopaki w VW zaślinią się z zazdrości
nie ma to jak soczysty basik... :wink: mam takiego po jakimś Dżerman Lanserze

ja proponuje kupić M Techa z Tomsona www.tomson.com.pl tylko trzeba kombinować przy montażu

raceboarder
18-12-04, 16:34
jak by Ci sie chcial o do krk pojehac toznam kolesia ktory robi dobrze i tanio !

zribł mi b. fajny bas - nie pierdzacy ale donosny ! b. głeboki , poboda mi sie !

:D

Pati
18-12-04, 17:03
ja robilem w Vidze w N.Sączu i chyba jako pierwszy miałem tłumik nie po tej stronie - szedł prosto, a nie w poprzek. Obecnie juz bym tak nie zrobił, tylko wstawił nierdzewke z elegancką końcówką - jak seryjny, a trochę szlachetniejszy ;)
nikt tam w okolicy Wrocka nie robi wydechów z nierdzewki pod wymiar?

hosi
18-12-04, 20:13
www.mohrpower.de
Tylko pozytywy slyszalem o tych tlumikach. Ale do tanich nie naleza.

Snejku
18-12-04, 20:59
ja szukałem sportowego tłumika do siebie z 5 miechow :evil: :evil: civic (88-91) nic nie było wiec kupiłem zwykły i przerobił mi mechanik, teraz mam tłumik po prawej stronie a nie jakies zawijasy pod autem :lol: :lol:
Pozdro

boomer
19-12-04, 16:19
Jak to szukac tlumika 5 miechow? Dzwoni sie do Autobody albo Tomaracing albo innych firm o ktorych bylo tu sporo, mowi sie co sie chce, podjezdza do nich i gotowe :shock:

duchu
19-12-04, 21:59
Witam.
Mam pytanie czy możecie mi pomóc w znalezieniu tłumika końcowego (głośny,sportowy) do civic 1990r.Gdzie takie można kupić.Zależało by mi na Wrocławiu i okolicach.Może znacie adresy,stronki gdzie można kupić owe tłumiki.Może być sklep internetowy lub wysyłkowy.Podajcie stronki www abym mógł zobaczyć.Z góry dziękuje za pomoc.Może ktoś kupował we Wrocławiu lub okolicach.

a co znudziła ci sie rura od HANOMAGA :D
zobacz w D&W na Borowskiej a na Opolskiej montują koło stajni G4

Hook
20-12-04, 09:53
eee przeciez nawet ulter zrobi. Nie widze zadnego problemu

Kedar
25-01-06, 14:30
Ja smigam na wydechu FOX (na krotkiej puszce) firmy VEGA www.tuners-vega.pl

Wydalem 400 zl z montazem. Proponuje jednak na wstepie zaznaczyc, zeby koles (Adam Kiryla) wspawal do srodka rurki w bezposrednio do siatki perforowanej.

Mialem bowiem problem ze smerfami. Zakosili mi dowod za "przekroczona dozwolona norme halasu zewnetrznego". Wyszlo mi 108 dB, a norma jak wiemy wynosi 93 dB.

PS. A jak sie maja wasze uszy podczas jazdy.

pozdro

ppm702
25-01-06, 14:36
Proponuje jednak na wstepie zaznaczyc, zeby koles (Adam Kiryla) wspawal do srodka rurki w bezposrednio do siatki perforowanej.
też to przerabiałem w tym tygodniu. Dla mnie było za głośno - na szczęście panowie "in blue" nie zdążyli się do mnie dobrać. Poza tym VEGĘ mogę śmiało polecić

Kedar
25-01-06, 14:47
Oczywiscie polecam rowniez.

Wydech oczywiscie Pan Adam poprawil na swoj koszt.

pozdrawiam

spiderGT
25-01-06, 20:38
Panowie a co powiecie o markach upgrade czy blackflame?
nie sa zbyt drogie a wydaja sie byc przyzwoite, spotkaliscie z nimi?
opis i modele sa np na www.tuningbaja.pl/sklep/

Chbr
25-01-06, 21:20
kedar bede pewnie robil tak jak ty, rozumiem, ze wydech masz normalnie po lewej stronie? czy ta poprzeczna puszka zostala zastapiona rura zwykłą??

Kedar
26-01-06, 14:27
Chbr,
wszystko sie zgadza. Puszka, ktora byla poprzednio poprzecznie zostala zlikwidowana. Zostala tam tylko rura (nie pamietam niestety przekroju :sad: )

[ Dodano: Czw 26 Sty, 2006 ]
spiderGT,
dla mnie wszystkie takie okragle chromowane koncowki strasznie piszcza. Nie wydaja z siebie niskiego dzwieku jakiego szukalem.

Ale opinia oczywiscie po waszej stronie. Sa gusta i gusciki.

Kedar

ppm702
26-01-06, 14:30
dla mnie wszystkie takie okragle chromowane koncowki strasznie piszcza. Nie wydaja z siebie niskiego dzwieku jakiego szukalem.
mi do tego stylistycznie nie pasują, ale

Sa gusta i gusciki

Kedar
26-01-06, 14:32
Dodatkowo nie trzeba sie meczyc z docinaniami badz dosztukowywaniem standardowych zderzakow.

Ta puszeczka FOX pasuje w standardowe wyciecie wprost idealnie moim skromnym zdaniem.

spiderGT
26-01-06, 15:16
rzeczywiscie wielkie puchy a'la mugen troche ciezko ladnie upasowac, ale mają modele np slim (w przyp. upgrade) o nieco bardziej klasycznej budowie dodatkowo z plynna regulacja glosnosci, nie wiem jak to sie sprawdza w rzeczywistosci ale gdyby to bez wkladki mamy przelotowke do posmigania lub "normalny pierdzioch":)

Kedar
26-01-06, 15:27
Jak kupisz cos co bedzie ladne i bedzie ladnie gadalo za 400 zl z montazem - chyle czola :)

pozdrawiam

spiderGT
26-01-06, 23:25
Jak kupisz cos co bedzie ladne i bedzie ladnie gadalo za 400 zl z montazem - chyle czola :)

nie mowie że kupie takowy, pytalem co myslicie innych markach , zwlaszcza ze jak kupowałbym nowy tlumnik to nie chcialbym od razu cos do niego wspawywac (jak sugerowałeś w przypadku Vegi)
i tu alternatywa bylyby tlumniki z silencerem

w ofercie wyzej wspomnianych firm spokojnie mozna wybrac cos takiego zeby z montazem zmiescic sie w 400zl ,stad ponawiam pytanie czy orientujecie sie jakie tlumniki robią upgrade czy blackflame
i czy w tej cenie godna uwagi jest tylko Vega

pozdrawiam

elmer
28-01-06, 01:13
Ja bym kupił tutaj od kolegi na forum Megan Racing za 390 ktoś miał. Jest proporcjami zbliżony do HKS, a tego bardzo ładnie da się zmieścić w 4G -> patrz Civic EE9 usera CMQ.

spiderGT
28-01-06, 21:28
rzeczywiscie fajny to tlumnik ale w przypadku mojej skromnej czerwonej d15b2 z czarnymi zderzakami bylby to chyba przerost formy nad trescią:)
bede musial chyba znalezc cos skromniejszego:)
pozdrawiam

P i t
03-02-06, 17:34
ja mam MOHR'a całego z nierdzewki na sprzedaż ;)

sasi
06-03-07, 20:11
troche wyobrazni i sam bys to zrobil ja zrobilem mam tlumik po stronie kierowcy wzialem tlumik o d opla rozcielem wywalilem wszystko ze srodka zaspawalem wyciolem katalizator i brzmi pieknie tlumik tez musisz skrocic bo nie wejdzie

Hook
06-03-07, 20:39
Pytal o to w 2004 roku! Jak myslisz nie poradzil sobie?! Bo ja stawiam ze juz ma inne auto! Jest jakis powod dla ktorego odkopales taki temat?