Zobacz pełną wersję : Tłumik końcowy do civic 1990 r.
Witam.
Mam pytanie czy możecie mi pomóc w znalezieniu tłumika końcowego (głośny,sportowy) do civic 1990r.Gdzie takie można kupić.Zależało by mi na Wrocławiu i okolicach.Może znacie adresy,stronki gdzie można kupić owe tłumiki.Może być sklep internetowy lub wysyłkowy.Podajcie stronki www abym mógł zobaczyć.Z góry dziękuje za pomoc.Może ktoś kupował we Wrocławiu lub okolicach.
www.mohrpower.de
chłopaki w VW zaślinią się z zazdrości
nie ma to jak soczysty basik... :wink: mam takiego po jakimś Dżerman Lanserze
ja proponuje kupić M Techa z Tomsona www.tomson.com.pl tylko trzeba kombinować przy montażu
raceboarder
18-12-04, 16:34
jak by Ci sie chcial o do krk pojehac toznam kolesia ktory robi dobrze i tanio !
zribł mi b. fajny bas - nie pierdzacy ale donosny ! b. głeboki , poboda mi sie !
:D
ja robilem w Vidze w N.Sączu i chyba jako pierwszy miałem tłumik nie po tej stronie - szedł prosto, a nie w poprzek. Obecnie juz bym tak nie zrobił, tylko wstawił nierdzewke z elegancką końcówką - jak seryjny, a trochę szlachetniejszy ;)
nikt tam w okolicy Wrocka nie robi wydechów z nierdzewki pod wymiar?
www.mohrpower.de
Tylko pozytywy slyszalem o tych tlumikach. Ale do tanich nie naleza.
ja szukałem sportowego tłumika do siebie z 5 miechow :evil: :evil: civic (88-91) nic nie było wiec kupiłem zwykły i przerobił mi mechanik, teraz mam tłumik po prawej stronie a nie jakies zawijasy pod autem :lol: :lol:
Pozdro
Jak to szukac tlumika 5 miechow? Dzwoni sie do Autobody albo Tomaracing albo innych firm o ktorych bylo tu sporo, mowi sie co sie chce, podjezdza do nich i gotowe :shock:
Witam.
Mam pytanie czy możecie mi pomóc w znalezieniu tłumika końcowego (głośny,sportowy) do civic 1990r.Gdzie takie można kupić.Zależało by mi na Wrocławiu i okolicach.Może znacie adresy,stronki gdzie można kupić owe tłumiki.Może być sklep internetowy lub wysyłkowy.Podajcie stronki www abym mógł zobaczyć.Z góry dziękuje za pomoc.Może ktoś kupował we Wrocławiu lub okolicach.
a co znudziła ci sie rura od HANOMAGA :D
zobacz w D&W na Borowskiej a na Opolskiej montują koło stajni G4
eee przeciez nawet ulter zrobi. Nie widze zadnego problemu
Ja smigam na wydechu FOX (na krotkiej puszce) firmy VEGA www.tuners-vega.pl
Wydalem 400 zl z montazem. Proponuje jednak na wstepie zaznaczyc, zeby koles (Adam Kiryla) wspawal do srodka rurki w bezposrednio do siatki perforowanej.
Mialem bowiem problem ze smerfami. Zakosili mi dowod za "przekroczona dozwolona norme halasu zewnetrznego". Wyszlo mi 108 dB, a norma jak wiemy wynosi 93 dB.
PS. A jak sie maja wasze uszy podczas jazdy.
pozdro
Proponuje jednak na wstepie zaznaczyc, zeby koles (Adam Kiryla) wspawal do srodka rurki w bezposrednio do siatki perforowanej.
też to przerabiałem w tym tygodniu. Dla mnie było za głośno - na szczęście panowie "in blue" nie zdążyli się do mnie dobrać. Poza tym VEGĘ mogę śmiało polecić
Oczywiscie polecam rowniez.
Wydech oczywiscie Pan Adam poprawil na swoj koszt.
pozdrawiam
Panowie a co powiecie o markach upgrade czy blackflame?
nie sa zbyt drogie a wydaja sie byc przyzwoite, spotkaliscie z nimi?
opis i modele sa np na www.tuningbaja.pl/sklep/
kedar bede pewnie robil tak jak ty, rozumiem, ze wydech masz normalnie po lewej stronie? czy ta poprzeczna puszka zostala zastapiona rura zwykłą??
Chbr,
wszystko sie zgadza. Puszka, ktora byla poprzednio poprzecznie zostala zlikwidowana. Zostala tam tylko rura (nie pamietam niestety przekroju :sad: )
[ Dodano: Czw 26 Sty, 2006 ]
spiderGT,
dla mnie wszystkie takie okragle chromowane koncowki strasznie piszcza. Nie wydaja z siebie niskiego dzwieku jakiego szukalem.
Ale opinia oczywiscie po waszej stronie. Sa gusta i gusciki.
Kedar
dla mnie wszystkie takie okragle chromowane koncowki strasznie piszcza. Nie wydaja z siebie niskiego dzwieku jakiego szukalem.
mi do tego stylistycznie nie pasują, ale
Sa gusta i gusciki
Dodatkowo nie trzeba sie meczyc z docinaniami badz dosztukowywaniem standardowych zderzakow.
Ta puszeczka FOX pasuje w standardowe wyciecie wprost idealnie moim skromnym zdaniem.
rzeczywiscie wielkie puchy a'la mugen troche ciezko ladnie upasowac, ale mają modele np slim (w przyp. upgrade) o nieco bardziej klasycznej budowie dodatkowo z plynna regulacja glosnosci, nie wiem jak to sie sprawdza w rzeczywistosci ale gdyby to bez wkladki mamy przelotowke do posmigania lub "normalny pierdzioch":)
Jak kupisz cos co bedzie ladne i bedzie ladnie gadalo za 400 zl z montazem - chyle czola :)
pozdrawiam
Jak kupisz cos co bedzie ladne i bedzie ladnie gadalo za 400 zl z montazem - chyle czola :)
nie mowie że kupie takowy, pytalem co myslicie innych markach , zwlaszcza ze jak kupowałbym nowy tlumnik to nie chcialbym od razu cos do niego wspawywac (jak sugerowałeś w przypadku Vegi)
i tu alternatywa bylyby tlumniki z silencerem
w ofercie wyzej wspomnianych firm spokojnie mozna wybrac cos takiego zeby z montazem zmiescic sie w 400zl ,stad ponawiam pytanie czy orientujecie sie jakie tlumniki robią upgrade czy blackflame
i czy w tej cenie godna uwagi jest tylko Vega
pozdrawiam
Ja bym kupił tutaj od kolegi na forum Megan Racing za 390 ktoś miał. Jest proporcjami zbliżony do HKS, a tego bardzo ładnie da się zmieścić w 4G -> patrz Civic EE9 usera CMQ.
rzeczywiscie fajny to tlumnik ale w przypadku mojej skromnej czerwonej d15b2 z czarnymi zderzakami bylby to chyba przerost formy nad trescią:)
bede musial chyba znalezc cos skromniejszego:)
pozdrawiam
ja mam MOHR'a całego z nierdzewki na sprzedaż ;)
troche wyobrazni i sam bys to zrobil ja zrobilem mam tlumik po stronie kierowcy wzialem tlumik o d opla rozcielem wywalilem wszystko ze srodka zaspawalem wyciolem katalizator i brzmi pieknie tlumik tez musisz skrocic bo nie wejdzie
Pytal o to w 2004 roku! Jak myslisz nie poradzil sobie?! Bo ja stawiam ze juz ma inne auto! Jest jakis powod dla ktorego odkopales taki temat?