PDA

Zobacz pełną wersję : Piaty bieg zablokowany

nabo66
26-01-09, 15:56
Mam civic 5gen silnik d16z6 skrzynia s-20.Problem jest taki czasami jadac na piatym biegu gdy go wykleszcze to nie moge właczyc zadnego innego tylko piatke z powrotem.Jak sie trochę posiłuje to udaje wbić jakiś.Ale jest coraz gorzej zatrzymałem się na swiatłach i nie mogłem wbić biegu wydawało się że skrzynia jest na luzie lecz cały czas był wbity piąty udało mi sie ruszyć i po parudziesięciu metrach lub po ośiagnięciu odpowiedniej prędkości skrzynia odblokowała się i begi wróciły do normy(masakra ).Ma ktos pomysł co to może być lub miał podobne objawy z góry dzieki za podpowiedzi:D

Whiplash
26-01-09, 17:08
olej w skrzyni lub sprzeglo nie wysprzegla do konca i masz skrzynie na wpol zblokowana

nabo66
10-02-09, 20:37
Ma ktoś jakiś pomysl jeszcze odświeżam pytanko

KluH
10-02-09, 20:58
za bardzo nikt tu nic nie wymyśli, Whiplash napisał co może być przyczyną. Głupia sprawa ale sprawdź czy masz płyn sprzęgła i mokry dywanik.

nabo66
10-02-09, 21:09
No dzięki wygląda że to raczej wina skrzyni oleum jest wymienione sprzeglo git plyn też.Na szczęście w trasy jeżdzę sporadycznie więc narazie bez piątego biegu damy rade a jak calkiem zdechnie to będziemy grzebać :D

Mozna zamknąć