Zobacz pełną wersję : Piaty bieg zablokowany
Mam civic 5gen silnik d16z6 skrzynia s-20.Problem jest taki czasami jadac na piatym biegu gdy go wykleszcze to nie moge właczyc zadnego innego tylko piatke z powrotem.Jak sie trochę posiłuje to udaje wbić jakiś.Ale jest coraz gorzej zatrzymałem się na swiatłach i nie mogłem wbić biegu wydawało się że skrzynia jest na luzie lecz cały czas był wbity piąty udało mi sie ruszyć i po parudziesięciu metrach lub po ośiagnięciu odpowiedniej prędkości skrzynia odblokowała się i begi wróciły do normy(masakra ).Ma ktos pomysł co to może być lub miał podobne objawy z góry dzieki za podpowiedzi:D
olej w skrzyni lub sprzeglo nie wysprzegla do konca i masz skrzynie na wpol zblokowana
Ma ktoś jakiś pomysl jeszcze odświeżam pytanko
za bardzo nikt tu nic nie wymyśli, Whiplash napisał co może być przyczyną. Głupia sprawa ale sprawdź czy masz płyn sprzęgła i mokry dywanik.
No dzięki wygląda że to raczej wina skrzyni oleum jest wymienione sprzeglo git plyn też.Na szczęście w trasy jeżdzę sporadycznie więc narazie bez piątego biegu damy rade a jak calkiem zdechnie to będziemy grzebać :D
Mozna zamknąć