Zobacz pełną wersję : slicki - margum
witam!
mam pytanie odnsnie takich gum słyszałem że są dośc dobre i stosunkowo tanie prosze o rade.
(byłem na stronie frmy ale tam nie znalazłem slick-ów tylko ich wewnetrzne oznaczenia moze ktos wie które to slicki ??))
maiały by byc do del sola turbo 180 KM i do CRX-2 gen turbo 190 KM w rozmiarze 15/195/50-55 co sadzicie czy dobrze by sparawowały sie ... ??
a może macie jakąś inna propozycje na dosyć tanie slicki ??
z góry dzieki za porady i opinie
Napisz do nich co potrzebujesz to jakąś oferte przygotują pewnie.
A gdzie chcesz je uzywac?
Na ulicy, na 1/4, na tor?
jemu chodzi o slicki tylko do startów na 1/4 (czyli płyty lotniska, czasem asfalt ;-) )
a moze przy okazji ktos by sie wypowiedział o
TOYO R888 :twisted: (jak tu jest ew z uzywaniem na codzien :shock: jak sucho oczywiście... )
pozdro 1600T :lol:
jemu chodzi o slicki tylko do startów na 1/4 (czyli płyty lotniska, czasem asfalt ;-) )
a moze przy okazji ktos by sie wypowiedział o
TOYO R888 :twisted: (jak tu jest ew z uzywaniem na codzien :shock: jak sucho oczywiście... )
pozdro 1600T :lol:
toyo R888 to wg opinii jedne z najgorszych opon tego typu :|
Markgumy nie sa zle ale 195 to mija sie z celem do turbo no i nie wazna moc tylko moment jakim dysponuje to auto... 205-215 szerokosc bym na Polske radzil.
'toyo r888 to kicha ...." :-(( ...szkoda
momentu w obu autach jest kolo 200nm
1. a jakie radzicie oprocz markguma ??
2. a co myslicie o TOYO T1R na co dzien na ulice
http://www.e-x-c.com/index.php?cPath=244_1043_398_637_506
czy moze GOODYEARY F1 ?
ktore lepiej sie bedą trzymać asfaltu i jaka szerokość zastosowac
dla ok 200km i 200nm
pozdro 1600T
'toyo r888 to kicha ...." :-(( ...szkoda
momentu w obu autach jest kolo 200nm
1. a jakie radzicie oprocz markguma ??
2. a co myslicie o TOYO T1R na co dzien na ulice
http://www.e-x-c.com/index.php?cPath=244_1043_398_637_506
czy moze GOODYEARY F1 ?
ktore lepiej sie bedą trzymać asfaltu i jaka szerokość zastosowac
dla ok 200km i 200nm
pozdro 1600T
ad 1. eee sprecyzuj sie czy chcesz na wyscigi na "tor" na ulice czy jakie te opony??
ad 2. i F1 i T1R i (polecam) Potenza S-03 beda dobre na codzien i tutaj raczej moc a ni moment nie maja wiekszoeg znaczenia hehe
Na ulice slicki markguma sie nie nadaja. Sa strasznie glosne, ze az wstyd jechac.
Margum ma jedna wade - te opony sa strasznie ciezkie i potrzebuja wieeeelu ciezarkow zeby byly wywaznone.
Na tor to Toyo888 beda fajne do nauki, na ulice tylko na suche dni.
DZIEKI za wszystkie odp
potrzebuje kupic na lato komplet , oraz na 1/4 jakies 2 szt slickow
wiec szukam "optymalnie" najlepszych gumek
pozdro 1600T
co do 1/4 to rzucilem ci wczoraj chyba priva heheh
Yokohama A520 - Polecam na zarowno na codzien jaki i na streeta.rewelacja :) tylko droga i trzeba uwazac jak jest mokro na drodze :(
a pozatym szybko sie koncza :)
Yokohama A520 - Polecam na zarowno na codzien jaki i na streeta.rewelacja :) tylko droga i trzeba uwazac jak jest mokro na drodze :(
no to na codzien niebardzo...
to jak Synchro CRXem Turbo jezdzil na R888 i krecil takie czasy z najgorszymi oponami to szkoda ze nie mial lepszych byl by pewnie pogrom
zeby nie wdawac sie w bezsensowna dyskusje, ktora podpusci sie do reklamowaniaTOYO, ktore sprzedajecie... odpisze ci tak - BARDZO MOZLIWE.
niczego nie sprzedaje i dobrze o tym wiesz wiec nie wiem po co ten tekst - jak wyrazasz opinie to poprzyj ja arguemntami a nie tezami wyssanymi z pytonga Chuck`a N.
jak bys mocniej poczytal to bys zauwazyl ze nie wyrazilem swojej opinii bo uwazam ze do tego nalezy przetestowac kilka opon i napewno wszystkie o ktorych mowa
Nie ma dobrych opon na 'polskie lotniska' :lol: Jeżeli chodzi o opony na ulyce polecam toyo T1R. *****ista przyczepność, nie zużywają się za szybko. Za te pieniądze ciężko będzie znaleźć coś lepszego (w zeszłym roku za sztukę płaciło się 190 pln, nie wiem jak teraz ceny się kształtują)
niczego nie sprzedaje i dobrze o tym wiesz wiec nie wiem po co ten tekst - jak wyrazasz opinie to poprzyj ja arguemntami a nie tezami wyssanymi z pytonga Chuck`a N.
jak bys mocniej poczytal to bys zauwazyl ze nie wyrazilem swojej opinii bo uwazam ze do tego nalezy przetestowac kilka opon i napewno wszystkie o ktorych mowa
noo napewno nie testowalem M/T, napewno nie testowalem M&H, napewno nie testowalem Markgumow, napewno nie jezdzilem na 888 jak i Avon, Michelin itd i napewno nie widzialem jakie sa czasy na tych roznych oponach w ciagu ostatnich 3 lat. LOL.
Z pewnoscia wyssalem sobie z palca to ze te opony nie sa *****iste.
A tak poza tym to pozdro bo wczoraj bans byl 1 klasa. :)
itr - więc jakie gumy najlepiej na nasze airstrip'y? :roll:
pol melanzu przesiedzialem na Ostrym Dyzurze :D ale Chuck pare dni bedzie lizal rany po kick froncie Sebka
i o wyssaniu glupot pilem do mowienie ze sprzedaje te opony a nie ze ich nie znasz - to ja nie jezdzilem na nich i to ja NIE ZACHWALALEM TOYO ani zadnych innych /w tym topiku :lol: /
w tym roku poprawilem czas M&H-ami w stosunku do Markguma o ok 0.15 cos kolo tego.
Powiem tak, o ile na male momenty obrotowe duzej roznicy w Polsce nie ma jesli chodzi o miesznake to przy mocnych turbinach miekkie opony i malo cisnienia to jest to. A niestety markgum za miekki nie jest.
W sumie Avon swietnie sie sprawdzal w Modlinie czy jak u syncro w Poznaniu ale mysle, ze na betonie to juz nie.
A co powiesz na slicki dunloopa? 185/560 R15. Do mnie chyba wystarczą? Ile bić powietrza?
ja bym dal ciut szersze.
a wysokosc 560 to jaka? bo na kazdych slickach inaczej pisza, na michelinach jeszcze inaczej :lol:
560 to podobno coś w stylu profili 55/60.. Mówisz, że szersze? Przecież ja mam serie :roll:
no i co? 185 to malo nawet na seire, wal 195/205, nie stracisz na tym a jak chcesz nadrobic to zmniejsz profil.
krystianITR
02-02-06, 14:17
http://www.hondatech.pl/viewtopic.php?p=7523#7523 :mrgreen:
Bedziesz mega happy!!
to fakt! no i mozesz sobie widocznie regulowac cisnieniem szerokosc/wysokosc oponki :)
PW sent. Dziekować za pomoc. :idea:
ja polecam potenza S03 lub para spec-2, na suchym fajowe opony. nadaja sie na ulice i na 1/4, wiadomo ze na 1/4 nie sa mega fajowe ale fajne
ja polecam potenza S03 lub para spec-2, na suchym fajowe opony. nadaja sie na ulice i na 1/4, wiadomo ze na 1/4 nie sa mega fajowe ale fajne
puknij sie, S03 na 1/4 to jak kola od traktora heheh, nie nadaja sie na cwiare ale moim zdaniem nie ma lepszych na szybka jazde na codzien
puknij sie, S03 na 1/4 to jak kola od traktora heheh, nie nadaja sie na cwiare ale moim zdaniem nie ma lepszych na szybka jazde na codziens03 jest idealna na ulice i 1/4 jesli mowa o oponach do tego i tego