Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Yokohama S-Drive

taz666
25-01-09, 02:28
Może kotś wypowie swą opinię na temat tych oponek? Nie znalazłem opnii dot. tych opon na forum a na posta w temacie "opony" mikt nie odpowiedział mi przez 5 dni...
http://images30.fotosik.pl/315/c71bddde87cc4601.jpg

olszes
25-01-09, 11:09
ma je mój kolega w dc2 i bardzo sobie je chwali, doskonala przyczepnosc w szczególnosci na zakretach, na mokrej nawierzchni zachowuja sie praktycznie tak samo, jedyny minus według mnie to brak rantu chroniacego alufelge ;)

adam_k
25-01-09, 14:34
Mam takie opony u siebie i trzymają bardzo dobrze na mokrym, na suchym też dają rade.

Koser
25-01-09, 15:05
jedyny minus według mnie to brak rantu chroniacego alufelge

Heh mam takie opony właśnie i posiadają rant ochronny. Poza tym jak dla mnie totalnia przeciętność nigdy więcej ich nie kupie.

wierzba
25-01-09, 16:07
Jaka rozbieżnosc opinii :D

hermik
26-01-09, 09:19
Przyłącze się do wątku. Co sądzicie o gumach C.drive?

olszes
26-01-09, 18:26
Heh mam takie opony właśnie i posiadają rant ochronny. Poza tym jak dla mnie totalnia przeciętność nigdy więcej ich nie kupie.

a to dziwne, bo widzialem kilka takich opon i zadna nie miała, po za tym jezeli zakręt który jest długi i ma około 60 stopni do tego jest pochyły i wchodzisz w niego 140 km/h w czasie deszczu, a autko jedzie jak na prostej, to jezeli to jest przeciectnosc to super :D ja tez tak chce :) słuchałem wiele opini na temat tych opon bo sam mam zamiar kupić i kazda jedna jest bardzo pozytywna takze nie wiem moze kolega kupił jakieś zleżałe :confused:

WaSSIL
26-01-09, 21:18
Poza tym jak dla mnie totalnia przeciętność nigdy więcej ich nie kupie
ja też bo o wiele bardziej zadowolony jestem z uniroyal rainsport1

spychu
26-01-09, 23:13
ja też bo o wiele bardziej zadowolony jestem z uniroyal rainsport1
A to akurat jest dopiero z dupy opona jak dla mnie.

taz666
27-01-09, 10:57
a to dziwne, bo widzialem kilka takich opon i zadna nie miała, po za tym jezeli zakręt który jest długi i ma około 60 stopni do tego jest pochyły i wchodzisz w niego 140 km/h w czasie deszczu, a autko jedzie jak na prostej, to jezeli to jest przeciectnosc to super :D ja tez tak chce :) słuchałem wiele opini na temat tych opon bo sam mam zamiar kupić i kazda jedna jest bardzo pozytywna takze nie wiem moze kolega kupił jakieś zleżałe :confused:

Ja też mam jak najbardziej pozytywne odczycia co do tych opon, MB6 na tych oponach trzymało się świetnie. Pytałem o opinie bo ciekaw byłem dlaczego nie są tak często używane jak np. Parada...

xaoo
27-01-09, 12:13
panowie.... przestańmy generalizowac... zdarza sie że gume jest genialna ale tylko w którymś rozmiarze.. i ciezko porównywac bieżniki... ( nie każda laska wygląda dobrze w małej czarnej szczególnie jak ma gdzieniegdzie za dużo - sama sukienka nie czyni z niej bogini)
więc porównując wypowiadając się proponuje uwzględnijcie szerokość i profil który ma znaczenie zanim zaczniecie porównywać...
oraz na jakim samochodzie z jakim zawieszeniem jeździcie..

taz666
27-01-09, 12:22
Na EK4 nie założyłem ich jeszcze ale jeździłem na tych gumach MB6 z zawiechą Kayaba (utwardzone, wysokość raczej seria). Rozmiar opony 195/55/15. Mam podstawy sądzić że na mojej EK4 z zawieszeniem KONI 1130 będzie się spisywać jeszcze lepiej niż na MB6.