Zobacz pełną wersję : Hamulce od 5d do V gen, pasują?
Mam pytanie czy hamulce z civica anglika 5d podejdą do V gena coupe? chodzi mi o cały swap? jaki wogóle jest rozstaw śrub w angliku?
*****isty tytul tematu. od jakiego anglika?
od civica VI gen hatch 5d
nie ma czegos takiego jak hatch 5d. ponawiam jaka wersja tego 5d, silnik, oznaczenia, cokolwiek.
http://images24.fotosik.pl/318/c7b6377ba677bebd.jpg (www.fotosik.pl)
to jest tzw. anglik (przynajmniej ja tak słyszałem)
a hamulce pochodzą z wersji VTI 169KM jeśli sie nie myle to oznaczenie silnika chyba b18c4
Tam jest inny rozstaw śrub (4x114,3, gdzie cała reszta ma 4x100), więc potrzebujesz całego kompletu, łącznie z piastami.
dzięki kolego
czyli lepiej poszukac będzie swapa z jajka b16?
troche z innej beczki, czy czujniki absu tylne z 5d takiego jak na zdj. wyzej podejda do 5g EG9?
poszukaj chociaz od d16z6....to podejdzie.....jak co to Kolega septic takie klamoty ma...
jak co to user Szymon Septic
zobaczymy po ile ma, bo te mam okazje po 50zl/szt tylko ze:wtyczka jest napewno inna ale to nie problem, a sam czujnik wyglada podobnie do mojego
mam pytanie.. czy jak kupie taki zestaw hamulców od 5d z ABS i jak wsadze do auta które jest bez ABS to bedzie jakis problem? jak to ewentualnie rozwiązać?