Zobacz pełną wersję : Wzmacniacz w EJ2
Witam, zastanwiam sie nad zamontowaniem wzmacniacza. W zwiazku z nieciekaw pogoda postawnoilem isc na latwizne i zamocowac go nad nogami pasazera. Czy ktos juz testwal takie rozwiazanie?
I durga kwestia, jaki wzmacniacz do 450 zl polecacie? Radio to pioneer DEH-4700.
Zgadza sie zapomnialem dodac ze ma byc 4 kanalowy i wstepnie bez skrzyni. Zakup jest spowodowany padnieciem koncowki mocy wiec narazie wszystko bedzie gralo na jakis cienkich nonamowych glosnikach ale w planach jest dwodrozny przod i prawdopodobnie jakies 6x9 na polke
zalezy do czego ma sluzyc czy ma byc 2kanalowy czy 4 kanalowy czy bedzie tuba,skrzynia czy bedzie tylko pod glosniki wiecej danych :!:
6x9 to lepsze na tylną kanapę :P ;)
A tak powaznie, to jeśli zmieścisz go nad nogami to nie ma większych przeciwskazań, żeby go tam umieścić. Oczywiście o ile poprawnie wykonasz instalację elektryczną :)
i dobre mocowanie, żeby jakiejś małolatce na nogi nie spadł
zamocowac go nad nogami pasazera
znaczy sie tu gdzie schowek?bo jakoś ni moge sobie wyobrazić
jakoś ni moge sobie wyobrazić
ja tez nie za bardzo, ale skoro Lynx ma pomysł...
Widzialem kiedys takie cos w Paulinie (palio weekend), ze wzmacniacz byl zamontowany na sciance jak sie konczl dywanik od pasazera.
to żeby coś takiego zrobić zgodnie z przykazaniami ;) będziesz musiał taką "ściankę" sam zrobić
kiedyś w alfie 156 tak zamontowałem i troche kibel z miejscem na nogi
może być ścianka, albo dobry stelaż
Nie przyjzalem sie jeszcze dokladnie ale czy niema tam na tyle miejsca ze dalo by sie go tam tak podczepic zeby nie zabieral miejsca na nogi. Uparlem sie troche na to miejsce bo ulatwia to ciagniecie kabli, co w przypadku dzisijszej pogody i braku garazu moze byc troche meczace :)
A co do samego wzmacniacza x4, 350 - 400 zl. Radio pioneer DEH-4700. Co byscie polecali? Myslalem nad JBLem. Warto sie w to pchac?
A co myslicie o czyms takim: http://allegro.pl/show_item.php?item=82061061 ?
w tych pieniądzach za wiele nie porządzisz :? Poszukaj czegoś na allegro. JBL zagra i może Ci to wystarczy
PW poszlo bo mam wzmachol na sprzedaz 4 kanalowy 8)
a ja miałem własnie w tym miejscu wzmachol i polecam. jak sie zamontuje w miare solidnie to prawie nie widac ze cos tam jest(tylko lekko wybrzuszony dywanik).
rzeczywiscie, "takie umiejscownienie ulatwia ciagniecie kabli" :wink:
bałem sie troche o odprowadzanie ciepla z radiatora i rzeczywiscie jest słabe, ale daje rade.
moze pod siedzeniem - będzie robiło jako podrzewanie
moze pod siedzeniem - będzie robiło jako podrzewanie
sprzecik może sie troche grzać.....
no i jescze moze sie narysowac problem z wilgocia, szczegulnie zima kiedy wnosi sie snieg na butach. moj wzmacniacz mieszka sobie obok dojazdowki w bagazniku i wcale nie bylo takiej tragediiw ciagnieciu kabli, jedynie koszta wzrastaja z powodu odleglosci od jednostki sterujacej. na marginesie ma do sprzedania wzmacniacz TONSIL ws600 (4x150watt, 2x150watt+1x300watt, 2x300watt. oddam go za 250zł