Zobacz pełną wersję : wiązka anglik a europejczyk d16z6 i d15b7
lukasz43211234
23-01-09, 22:59
czy wiązka angielska bedzie pasować do europejczyka ? czy trzeba coś przerabiać przedłużać?
Ale wiazka jaka? Kabinowa? Silnikowa? Pasowac bedzie ale trochę kabli trzeba będzie przedłużyc
lukasz43211234
24-01-09, 11:13
Ale wiazka jaka? Kabinowa? Silnikowa? Pasowac bedzie ale trochę kabli trzeba będzie przedłużyc
chodzi mi o wiązkę kabinową
pasować bedzie tylko trzeba przerabiać bo jest wszystko z grugiej strony (jakby w lustrzanym odbiciu)
lukasz43211234
24-01-09, 13:53
a jak mam EG4 HB to wiązka musi być z HB chodzi mi o tylnią wycieraczkę?
wiązka kabinowa pasuje bez żadnych przeróbek, ale wycieraczka tylna nie będzie działać niestety. Trzeba będzie sobie trochę kabelków dołożyć ze starej wiązki...
Misiekemeryt160
27-05-09, 10:56
zapytam w tym temacie. Jak z wiazką silnikowa?? Czy jak mam wiązke silnikowa od anglika to czy podejdzie do komory w ktrej siedział b7? czy do tego D16Z6 lepeij zaczepić wiązkę od B7? i dorobuic przewody od VTECa... czy te wszystkie pzrewody starczą na długość do puszki bezpieczników itp?
wiązka silnikowa z anglika to trochę nie zabardzo chce pasować, bo kostki znajdują się dokładnie po przeciwnych stronach i trzeba je przełożyć na drugą stronę. Da sie to zrobić ale trochę kabelków trzeba przedłużyć, napewno kabelki od wtrysków i chyba od aparatu zapłonowego(2 kabelki). Wziązka z z6 i b7 to to samo, tyle tylko że w tej od b7 nie ma kabelków do zaworu vteca...
Misiekemeryt160
27-05-09, 12:25
DZIEKI. juz objerzałem mój silnim własnie i zauważyłem własnie że nie podejdzie tak łatwo i do pzreróbek jest. Czyli bez problemu Z D15B7 wiązke silnikowa mogę przełozyc do silnika D16Z6 i poprostu z tej wiązki od angloa wezme kableki od VTECa przerzuce do wiązki z B7 i bedzie banglało??- musi skoro to to samo:)
nie orientujesz się jak rozwiążac sprawę tego Iab ?? bo Z6 rura dolotowa powietrza to ma a W B7 tego nie ma... i tak sie zatsanaiwem czy jak tego nie podłącze to wzytko bedzie ok
Chyba coś pomyliłeś kolego. IAB to ma silnik b18c4 np. Tobie pewnie chodzi o IAT, ale czy w b7 czy w z6 jest w tym samym miejscu w kolektorze dolotowym. Mówiąc że iat jest w rurze dolotowej to masz na myśli pewnie d16y8... Jeśli masz silnik u siebie d15b7 i chcesz wsadzić silnik d16z6. To wkładaj śmiało ten silnik, zmień tylko kompa i podciągnij kabelki do VTEC-a, wszystko pasuje i wszystkie czujniki są takie same...