PDA

Zobacz pełną wersję : Awaria światła

JeNNy_forever
23-01-09, 22:22
Witam!

Piszę w sprawie dosc wydaje mi sie rzadko spotykanego problemu - mianowicie odpalam ostatnio jajko (D15B2, buda EG4) i świeci mi sie cały czas kontrolka od światel drogowych... do tego nie świeci ani mijania ani drogowe lewe. Zrobiłem tak pare km z prawym mijania, lewym pozycyjnym bo nie swieciło jak powinno po czym dzisiaj uruchamiam silnik i światła świecą jak gdyby nigdy nic. Dodać chcialem, że podczas awarii przełączając z mijania na długie kontrolka świecila sie nieco jaśniej, przy zmianie z długich na mijania - przygasała troszeczkę. Teraz jest wszystko w porządku ale nie moge dojść do tego z czego wynikała taka usterka. Żarówki to H4 osram, modelu nie pamiętam ale dobrej jakości bo za ok. 40 PLN. Jakieś sugestie z czego to wynikało? Komputer mial zwiechę czy co?

MrGreen
03-06-10, 14:52
Stary to temat ale go odgrzeje. Wczoraj miałem identyczną sytuację. Myślałem że spaliła się żarówka, podjechałem na stacje zgasiłem silnik, chciałem wyciągnąć żarówkę żeby wiedzieć jaką kupić. Włączyłem na chwilę światła i okazało się że już działają dobrze(wcześniej świeciło tylko prawe drogowe i lewe postojowe + świeciła się kontrolka od długich bez względu na to czy je włączyłem czy wyłączyłem).