Zobacz pełną wersję : BI-xenon. Koszt + Czy warto ?? Pomóżcie
Kseny do coupe 6 gen.? Może ktoś z was ma juz? Czekam na odpowiedzi i porady:)
Witam. Chciałbym sie dowiedziec koszt założenia bi-xenona i Czy warto wogóle robić..? Pozdro
Moja d14a4
http://img214.imageshack.us/my.php?image=dsc05704pr7.jpg
RobertSz1981
23-01-09, 22:46
Załóz samodzielnie i warto.Bielsze swiatło, lepiej doświetlone pobocze.
Planujesz to wrzucic pod seryjna lampe czy pod angelsy?
Załóz samodzielnie i warto.Bielsze swiatło, lepiej doświetlone pobocze.
Planujesz to wrzucic pod seryjna lampe czy pod angelsy?
Pod seryjne :)
podepne sie pod temat kolegi panowie . .
warte ten zestaw zainteresowania . . ?
http://moto.allegro.pl/item516971130_japonski_zestaw_hid_xenon_kit_h7r_h7 _6000k_poznan.html
Tylko nie z allegro ziom...mialem taki i uwierz lub nie...średnio raz na tydzien cos padalo...palnik...przetwornica...i tak na zmiane :( reklamowalem i wymieniali bez problemu...non stop jakies dziwne wytlumaczenia i obietnice ze tym razem bedzie juz ok... po 7 reklamacjach poprosilem o zwrot pieniedzy...oczywiscie o te wszystkie przesylki bylem w plecy.
Teraz mam zestaw od Seth`a (usera z forum) nie dosc że daje 2 letnia gwarancje to :
Jesl możliwość Lepszej regulacji palnika wzgledem lustra - te z allegro tego nie maja i swieca wszedzie...zestaw setha tak udaje sie wyregulowac ze nie oślepia.
Po drugie technicznie jest lepiej wykonany
Po trzecie od lipca nic niepokojącego się nie dzieje z zestawem u mnie :) a bardzo duzo użytkuje samochód.
No i to wszystko praktycznie w tej samej cenie
tylko że od seth'a za szybko sobie nie zamówisz ;/
joniu88 czemu . . ? jesli mozna wiedziec oczywiście . . ?
Nie wiem jakie żarówki są w 6genach bo ja jeżdzę 5genem i mam H4 czyli długie i krótkie światła w jednej żarówce.
Mam zamontowany zestaw bixenon 6000k w seryjnych reflektorach i bardzo sobie zachwalam je.
Tak jak pisali koledzy powyzej - dużo jaśniejsze światło i co za tym idzie lepsza widocznośc.
Jesli chcesz zamontować do seryjnego reflektora to możesz mieć problem na przeglądzie i mandat również możesz dostać.
Mianowicie, aby miec xenon trzeba mieć odpowiednio przystosowany do tego reflektor tzn. soczewka plus automatyczna regulacja by nie ślepiło innych kierowców. Poza tym trzeba mieć mechanizm spryskiwania reflektorów gdyż zabrudzone lampy rozpraszają światło i "niby" rażą kierowców.
Taki wywód zrobił mi pan podczas przeglądu po czym przestrzegł mnie przed kontaktem z policją i przybił pieczatkę;)
W 6gen też są H4 tak więc jest podobnie jak u Ciebie (długie i krótkie w jednym).
Zgodzą się z Limbo- dają rade
Montaż trwa chwile tak więc...
Ja dosyc czesto sie spotykam z niebieskimi i jeszcze ani razu sie nie przyczepili...
Jak chcesz bierz z allegro ale za jakis czas sam tu napiszesz ze w ch... oslepiasz innych i co chwile sie cos pieprzy...ja sie przekonalem i nasłuchałem kąśliwych zapytań znajomych "jak tam xenonik działa" ;)
RobertSz1981
24-01-09, 23:19
Ja takze kupilem o Setha bixenon H4 6000K i nie powiem chwale sobie. Chodzil mi bezawaryjnie od kwietnia.
Teraz zestaw lezy gdzies w szafie bo w EJ2 mam H1.
Jak chcesz w seryjny reflektor to chociaz spryskiwacze sobie załóż porzadne np.ze Skody albo takie uniwersalne:
http://moto.allegro.pl/item528010204_spryskiwacze_reflektorow_xenon_lamp_ legalne_xenony.html
O silniczkach samopoziomujacych mozesz zapomniec bo w aniołkach ich nie ma.
Ja mam zestawik z allegro,co do swiecenia itp,nie mam zastrzezen,ale niewiedziec czemu jak zapale swiatla na wlaczonym silniku to jeden zarnik sie zapala i gasnie,powymienial mi gosc czesci zestawu,na koncu doszedlem do wniosku ze jak zapalam swiatla przed wlaczeniem silnika to jest ok:)..wiec sie przyzwyczailem i jestem zadowolony..
joniu88 czemu . . ? jesli mozna wiedziec oczywiście . . ?
bo seth wyjechał z tego co się orientuje i nie ma z nim kontaktu póki co.. jeżeli się myle poprawcie mnie xD
Ja ostatnio jechalem mam barwe 6000k i mi zabrali dowod. Mam wsadzone bi xenony pod clear black z usa. Zamowilem juz spyrski i mysle ze nie beda sie czepiac :D
Wiem ze to nie gielda, ale jakby ktos byl zainteresowany to mam do oddania zestaw zakupiony od Setha oraz cleary (nowe) bo wracam do OEM
RobertSz1981
26-01-09, 23:26
Jak do oddania to ja biore; chyba ze do sprzedania to za ile? :D
Ja założyłem bixenon do mojej Ek4 VTI 3D w orginalne lampy zestaw kosztował mnie 399zl http://www.allegro.pl/item535253150_made_in_japan_zestaw_h4_bixenon_6000 k_wwa_od_ss.html Zdjąłem zderzak i lampy ... przetwornice zamontowałem na pasie przednim pod zderzaczkiem zdjąłem przy wkładaniu żarnika org przesłone z reflektora gdyż żarnik posiada swoja ... nie wiem czy to dobrze , ze świecenia jestem średnio zadowolony (raczej nie oślepia innych nikt nie mryga :P natomiast światło mogło by być lepsze na drodze ) być może te osłony powinny zostać ? Proszę o podpowiedz ...
A no ja sobie sprawiłem :) 6000 k, powiem tak.........oswietlaja ladnie, ale i oslepiaja tez niestety :( przydalaby sie soczewa...
RobertSz1981
28-01-09, 13:58
Ja pod seryjny klosz zakladalem takie same ale oslone zostawialem.
Elektryczna regulacja wysokosci nic Ci nie da bo wymagaja silniczkow samopoziomujacych, spryskiwaczy cisnieniowych i oczywiscie homologacji na kloszu lampy DC/R pod xenon.
Poza tym życze Ci bys trafil wyrozumialego policemana ktory Ci za to nie zabierze dowodu.
...Bartuś...
29-01-09, 01:35
Ja pod seryjny klosz zakladalem takie same ale oslone zostawialem.
Elektryczna regulacja wysokosci nic Ci nie da bo wymagaja silniczkow samopoziomujacych, spryskiwaczy cisnieniowych i oczywiscie homologacji na kloszu lampy DC/R pod xenon.
Poza tym życze Ci bys trafil wyrozumialego policemana ktory Ci za to nie zabierze dowodu.
Nie wiem co wy się tak sracie z tymi Psami...Jak będzie upierdliwy się do***** o byle co.Tyle osób w PL i nie tylko śmiga na seryjnych lampach z żarnikiem.Ja też nie długo będę zakładał taki zestaw + wydech 2.5cala na jednym tłumiku,a już teraz mam przyciemnione szyby z przodku i lampy tył u góry.I jakoś nie mam problemów nawet jak mi zabiorą dowód to pojadę i znów przegląd będzie :) Odczekam kilka dni i znaczne z powrotem jeździć.
Tak więc nie ma się czego bać jeśli to ma polepszyć twoje bezpieczeństwo.
RobertSz1981
29-01-09, 11:15
Nie wiem co wy się tak sracie z tymi Psami...Jak będzie upierdliwy się do***** o byle co.Tyle osób w PL i nie tylko śmiga na seryjnych lampach z żarnikiem.Ja też nie długo będę zakładał taki zestaw + wydech 2.5cala na jednym tłumiku,a już teraz mam przyciemnione szyby z przodku i lampy tył u góry.I jakoś nie mam problemów nawet jak mi zabiorą dowód to pojadę i znów przegląd będzie :) Odczekam kilka dni i znaczne z powrotem jeździć.
Tak więc nie ma się czego bać jeśli to ma polepszyć twoje bezpieczeństwo.
Hmmm narazie skonczylo sie na 2x zabrany dowod i 2 mandaty, nastepnym razem poleci dowod i auto mi zabierze na lawete albo dowali 500 wiec juz wole sie nie "srac" tylko poszukac lamp z homologacja :D
A tak z innej beczki ale w temacie. Zamontowałem dziś sobie HID zestaw do seryjnych kloszy. Mam takie pytanie. Co zrobić jak nam się taki żarnik już "skończy" trzeba go wymieniać razem z tymi elektromagnesami do świateł drogowych czy można kupić gdzieś sam żarnik?
cały zespół biksenonu czyli razem z elektromagnesem. Tak jak przyszedł Ci do montażu
I do tego dwie strony, bo jak wymienisz jeden palnik, to będzie świecił innym kolorem, niestety ksenon z biegiem czasu zmienia kolor:( Sam ostatnio wymieniałem u siebie palniki bi-xenononowe, bo jeden zaczął świecić na purpurowo:D