Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : rover a honda

czara
23-01-09, 08:14
witam, szukałem szukałem ale odpowiedzi dalej nie ma ;/ z racji ze do mojego modelu MB2 strasznie ciężko cos dostać mam pytanie jakie elementy podeszły by bez przeróbek od rovera 400,45 lub 25.
Dokładnie chodzi mi czy lusterka elektryczne z rovera 400 pasują do civica 5D?
wiele części można dostać dużo tanie z rozbiórki rovera niż hondy wiec warto wiedzieć co można zamienić;]
Na pewno wiele elementów wnętrza bo wizualnie wygląda to tak samo.
Zapytałem o to w innym wątku ale w sumie taki temat może sie przydać nie tylko mi jeśli sie mylę proszę śmiało usunąć ten wątek;]

zoy
23-01-09, 09:02
kiedys miale okazje pracowac w UK dla Hondy i Rovera :) i powiem tak 99% gratow jest identyczne. Jesli chcesz z Rovera brac elemnty nadwozia to nie polecam:
buda, blotniki, klapy (wszystkie elementy z blachy) sa gorzej zabezpieczone przed rdza...

czara
23-01-09, 09:15
iedys miale okazje pracowac w UK dla Hondy i Rovera i powiem tak 99% gratow jest identyczne.

a lusterka?

zoy
23-01-09, 20:00
peryferiami sie nie zajmowalem :) drzwi giete i spawane sa na tej samej formie wiec powinny byc identyczne (oczywiscie 100% gwarancji nie daje).

wunat
23-01-09, 20:26
drzwi na pewno sa takie same. i moze cos byc z tym zabezpieczeniem antykorozyjnym bo roverowe drzwi zaczely rdzewiec a Hondowe nie u mnie...

zoy
23-01-09, 20:39
i moze cos byc z tym zabezpieczeniem antykorozyjnym bo roverowe drzwi zaczely rdzewiec a Hondowe nie u mnie...

jakos mnie to nie dziwi :D ale moze kiedys na jakims zlocie opowiem jak wyglada produkcja hondy i rovera od "kuchni"

wunat
23-01-09, 20:44
moze lepiej nie bo sie jeszcze przestrasze ;]

czara
24-01-09, 00:10
ale czy ktoś wie coś o lusterku? :D

wunat
24-01-09, 00:12
imho nie sa wymienne, kupilem chociazby kiedys wklady i nie mozna bylo wymienic.