PDA

Zobacz pełną wersję : swap czy zmiana??

Dziambel
21-01-09, 17:04
Witam wszystkich bardzo serdecznie, Mam nadzieje ze uzyskam tutaj fachowa pomoc.
Jestem szczesliwym posiadaczem hani od kwietnia tamtego roku, niestety z silnikiem d13b2, nadszedl czas na zmiany i tu nasowa sie pytanie.
Czy oplacalne jest robic swap do tego autka- interesowal by mnie Vti
Wiem ze jest to dosyc kosztowne i wiarze sie nie tylko z zmiana silnika ale rowniez uklad hamulcowy itd. Mam sprawdzone autko i wiem czym jezdze, z drugiej strony mozna by sie zastanowic nad zmiana autka, kupic z wiekszym silnikiem, powiedzmy 1.6 i w ktorym jest juz cos grzebane(zawieszenie , uklad wydechowy, nie wiem moze jakis body kit). Moim zdaniem nie oplacalne chyba jest zaczynac od podstawy gdzie jest taki slabiutki silnik.
Za wszelka pomoc z gory dziekuje:)

karel17
23-01-09, 17:17
za zadbane eg6 zapłacisz myśle około 15 tysi...

Silnik b18c4 - 5 do 6 tysi
hamulce od preludy myśle że w tysiacu się zmieścisz
przekładka to juz zależy ale w 2 tysiącach powinno się zamknąć (mowa o zwykłym warsztacie i elektryku)
Myśle że warto też kupić łapy silnika , ale nie żadne racingowe tylko takie co by za bardzo budą nie bujało...

!markos
23-01-09, 17:46
Myśle że warto też kupić łapy silnika , ale nie żadne racingowe tylko takie co by za bardzo budą nie bujało...a teraz jeszcze raz, po polsku, tak, zebysmy wiedzieli co miales na mysli...

z eg3 sa najgorsze przekladki, bo wszystko trzeba wymienic. nawet bak. przekladaj wiec tylko i wylacznie w sytuacji jesli ta buda jest super, bez rdzy, bezwypadkowa itd.

kenny
23-01-09, 17:52
a poza tym było już kilkadziesiąt takich tematów więc autora zapraszam do poszukania