Zobacz pełną wersję : Żarówki do Angel Eyes
Witam! Mam zamiar kupić Angel Eyes Do EJ2 i podstawowe pytanie bo nie znam sie na tym. Wiem ze są tam zarowki dwie h1 podczas gdy w standardowych reflektorach jest jedna h4. Jak kupie Angel Eyes to chcialbym jednoczesnie wlozyc tam zarowki Blue Vision. Czy na standardowych w komplecie dobrze swiecą? Czy lepiej zainwestowac w BV? I jesli tam są oddzielne zarowki mijania i drogowe to czy trzeba kupic az dwa komplety tych Blue Vision czy jak to jest? Pozdrawiam.
Są oddzielnie żarówki świateł mijania i drogowe :) Ja jeżdżę na zwykłych zarówkach i swiecą lepiej niż seryjne lampy :) Z tym że ja zamiast H1 mam H3 :) Ale w poprzednik światłach miałem H1 :) A mozę lepiej zainwestować w xenon ??
A czy te zwykłe żarówki w tych Angel Eyes swieca żółto czy bardziej biało? O xenonie tez myslalem ale czy to zgodne z prawem? I spryskiwacze chyba trzeba miec reflektorów.
żarówki to zależy jakie kupisz, jak kupisz zwykłe do bardziej na żółto będą świecić. Jak kupisz jakieś Phyilipsa to mogą świecić na biało, bardzo dobre :)
A co do xenona to trzeba mieć spryskiwacze, tak mówi prawo, ale prawo jest po to aby je łamać :) Ja mam barwe 6000K i nie mam problemu, bardzeij białe światło daje xenon o barwie 4300 - 5000K :)
Czyli Ty jezdzisz na zwyklych zarowkach w tych soczewkach? I jest ok? A czy zwykle zarowki dluzej wytrwaja bo Blue Vision i te inne ala xenon slyszalem ze szybko sie przepalaja a nie chcial bym tez co 3-4 miechy kupowac Blue Vision bo to spory koszt a poza tym slyszalem ze sporo roboty z wymiana zarowek bo nie mozna wyjac bez zdejmowania zderzaka i wyjmowania lampy. Prawda to miales juz moze przepalona zarowke? I jeszcze jedno sorry ze tak duzo pytam:) rozumiem ze w kierunkach tez beda h1 tylko pomaranczowe tak? I czy te ringi swieca caly czas jak mam wlaczone swiatla (mijania, drogowe) czy tylko na postojowych?
ja mam zwykle zarowki jakie dali chinole do angeli i jestem mega zadowolony swieci 2x lepiej niz oryginalne lampy, zarowki tez sie nie przepalily wiec sa calkiem dobre jak na gratisowe do lamp.
a można w angelsach elektrycznie regulować poziom świecenia lampy??
Ja w tej chwili jeżdżę na zwykłych żarówkach i tez jestem zadowolony :) Wcześniej jeździłem na xenonie :) Jeszcze ani razu mi się nie przepaliły, a z wymianą nie jest aż tak źle nie trzeba ściągać zderzaka aby zmienić żarówke :) Do kierunkowskazów są normalne (a nie H1) żarówki jak masz teraz, całą tą oprawkę od kierunku montujesz do Angelsów :)
Chyba raczej nie....ja nie mam takiej regulacji ....
Z tego co szukalem na allegro to w wiekszosci nie ma takiej mozliwosci. Raz tylko znalazlem Angelsy gdzie pisalo ze jest mozliwosc elektrycznej regulacji poprzez przelozenie silniczka z seryjnych lamp ale w wiekszosci nie ma tej mozliwosci:(
Ja osobiście się nie spotkałem z Angelsami które miały elektryczną regulacje :) Ustawiasz raz i śmigasz :)
A ustawiali Ci gdzies na stacji czy sam robiles? Bo ja to nie znam na tym jak to ma swiecic
wisnia8686
22-01-09, 22:20
a propo zgodnosci z prawem ostatnio przy rutynowej kontrolio (tez mam angele) zapytałem jak to jest z tym spryskiwaczem. Na to pan odpowiedział ze najwazniejszcze jest miec ksenon załozony w soczewce czyli tak jak w angelach a nie jak w zwyklych lampach a za brak spryskiwacza nitk nie wypisze mandatu.
a propo zgodnosci z prawem ostatnio przy rutynowej kontrolio (tez mam angele) zapytałem jak to jest z tym spryskiwaczem. Na to pan odpowiedział ze najwazniejszcze jest miec ksenon załozony w soczewce czyli tak jak w angelach a nie jak w zwyklych lampach a za brak spryskiwacza nitk nie wypisze mandatu.
ale chyba podczas przegladu moze byc problem
Aha dobrze wiedzieć że za brak spryskiwaczy nie będzie mandatu, chociaz pewno zalezy na kogo sie trafi... :)
A co do ustawienia to byłem na przeglądzie z autem i powiedział mi ze za nisko świecą i powiedział jak mam ustawić (na jaka wysokość), sam sobie w garażu ustawiłem :) Ale i tak będe musiał jeszcze raz ustawić, bo jakiś czas temu dostałem lekkiego strzała i się rozregulowały ..... :(
-=GrZeSiEk=-
23-01-09, 21:16
A wiec jtak ribnngi swieca tak jak postojowki, czyli przez czly czas. Swiatlo z aniolkow jest o wiele lepsze niz normalne swiatla. Jestem z nich zadowolony. a w moejsce kierunkowskazu daje sie normalna zarowke tylko pomaranczowa.
RobertSz1981
23-01-09, 23:11
A moje lampiony coś słabo świecą wiec chyba jutro wybiore sie na regulacje.
Mam zamontowany xenon 6000K na mijance a na długie kupilem teraz Philipsy Nightguide H1.
Mam pytanie chce zmienic swoje switla na angele, w swoich oemowych mam teraz bixenon, jak myslicie da sie wsadzic zarówke h4 do angela czy nie?
RobertSz1981
01-02-09, 18:58
Nie wejda Ci H4 w gniazda od H1.
Swoją drogą pare dni temu za xenon w angelach stracilem dowod. Policjamster z drogowki przyczepil sie bo:
-angel eyes'y posiadaja homologacje na światło halogenowe a nie na XENON,
-lampy nie posiadaja układu samopoziomowania
-nie miałem spryskiwaczy ciśnieniowych.
Tak wiec to ze sie zaden niebieski nie czepia to wynika tylko z ich niewiedzy odnosnie przepisów.
Miśki z drogówki juz takie głupie nie sa i jak tylko traficie na takiego sluzbiste jakiego ja trafilem macie po dowodzie + mandacik.
Teraz na mijance zalozylem Philips NightGuide a na dlugich jakies zwykle H1 i nie jestem zadowolony.
Byc moze faktycznie mam źle ustawione swiatła ktore oswietlaja mi tylko pare metrow przed autem a poza tym żółta barwa światła jest dobijajaca - przyzwyczaiłem sie do xenonów.
Ja też od niedawna jeżdże z aniołkami, zapodałem od razu philipsy bluevision, bardzo ładnie świecą, tych standardowych żarówek nie testowałem.
U mnie Blue Vision wytrzymały 1,5 m-ca. Po tym czasie przepaliła się jedna strona. Teraz wrzuciłem Osram Cool Blue i zobaczymy.
Co prawda nie w angelach tylko w serii, ale to tak a propos tych żarówek :-)
koledzy ale wy wszyscy piszecie tu o żarówkach xenonowych czy zestawie xenon na przetwornicach?
RobertSz1981
05-03-09, 17:48
oczywiscie o HID
tomalacivic
24-03-09, 22:46
hej!!koledzy ja nie dawno kupilem lampy soczewkowe i jestem z nich zadowolony bo swieca na prawde ladnie w zwlacza postojówki bo sa tam ringi a drogwe tez ladnie bija,tylko mam jeden maly problem prawa lampa od srodka mi zaparowala i dzwonilem do tych co nimi handluja i powiedzieli ze moze byz zle zaslepka ze zalozona czy to prawda.
Nabyłem Angel Eyes Black do Civica Coupe 94 i mam takie pytanie. Jakie żarówki kupić do kierunkowskazów bo w zestawie ich brak. Nie chce przekładać starych tylko kupic nowe. Wiem że mają chyba oznaczenie PY21W ale jak byłem w sklepie to dała mi biała a tam musi być zdaje sie pomarańczowa?? No i tych pomarańczowych kierunków są dwa rodzaje jedne z bolczykami równo po przeciwległych stronach żarówki a drugie z bolczykami nieco po skosie którę wybrać by pasowały?? Obecnie nie moge zobaczyć żarówek starych w aucie więc proszę o pomoc:)