PDA

Zobacz pełną wersję : Civic '93r 1,5 16V gaz(gaśnie, szalejący wskaźnik temp.)

M@rcin
13-01-06, 21:30
Witam Odpalam wczoraj autko, żeby pojechać do pracy. Wszystko jest ok aż do pierwszych świateł. Po wrzuceniu na luz cif zgasł. Odpaliłem go powtórnie na benzynce potem przygazówka i znowu to samo.Potem jakoś się potoczył na benzynie chociaż obroty też spadały. Dzisiaj jade do gazownika i dalej to samo, obroty raz sa dobrze a raz spadaja do zera lub samochod gaśnie.Zaczą szaleć również wskaźnik temperatury, raz jest w połowie a raz podnosi sie szybko do gory i pokazuje MAX, gdy jade "równo" temp. spada do polowy.Masakra tak sie nie da jeździć. Zajezdzam do gazownika a ten mi oswiadcza że nie wie co jest, bo musial laptopa oddać do naprawy i nie podlaczy pod kompa. Wiec pytanie kieruje do Was. Co to moze byc??!!

_Qba_
13-01-06, 23:34
moze cos z ukladem chlodzenia. kiedy ostatnio zmieniales plyn chlodniczy???? moze masz tam wode destylowana zamiast plynu??? praca reduktora gazowego jest scisle powiazana z ukladem chlodzenia

ziarka
14-01-06, 08:53
Kiedyś miałem podobne objawy ale przy polonezie - była walnieta uszczelka pod głowica, i woda dostawała sie do cylindrów....(dusiło go i wskźnik tem. szalał) nie chcę Cie starszyć ale to moze być przyczyną, sprawdź czy nie ma płynu w oleju, czy go nie ubywa.....pozdrawiam

kpopis1
14-01-06, 11:46
Mnie ostatnio cos na gazie sie dlawi i ostatnio wskazowka zaczela szalec.W jaki sposob reduktor gazowy jest powiazany z ukladem chlodzenia?

M@rcin
14-01-06, 11:54
_Qba_ miałeś racje, chodziło o układ chłodzenia. Było za mało płynu :D Koszt naprawy 20zł hehe. Dzięki wszystkim za pomoc

kpopis1
14-01-06, 14:33
U mnie to samo, zalalem 2 litry plynu i wszystko narazie ok. Mam nadzieje ze nie bedzie dalej cieknac...

_Qba_
14-01-06, 19:12
Nie ma za co :P

jaqb
14-01-06, 22:23
dobrze ze juz po temacie i szczesliwie sie skonczylo:)

u mnie tez tak bylo raz w lato gdy mialem cieknaca chlodnice...wskaznik zwariowal auto tez...CPN plyn i po klopocie