Zobacz pełną wersję : Civic '93r 1,5 16V gaz(gaśnie, szalejący wskaźnik temp.)
Witam Odpalam wczoraj autko, żeby pojechać do pracy. Wszystko jest ok aż do pierwszych świateł. Po wrzuceniu na luz cif zgasł. Odpaliłem go powtórnie na benzynce potem przygazówka i znowu to samo.Potem jakoś się potoczył na benzynie chociaż obroty też spadały. Dzisiaj jade do gazownika i dalej to samo, obroty raz sa dobrze a raz spadaja do zera lub samochod gaśnie.Zaczą szaleć również wskaźnik temperatury, raz jest w połowie a raz podnosi sie szybko do gory i pokazuje MAX, gdy jade "równo" temp. spada do polowy.Masakra tak sie nie da jeździć. Zajezdzam do gazownika a ten mi oswiadcza że nie wie co jest, bo musial laptopa oddać do naprawy i nie podlaczy pod kompa. Wiec pytanie kieruje do Was. Co to moze byc??!!
moze cos z ukladem chlodzenia. kiedy ostatnio zmieniales plyn chlodniczy???? moze masz tam wode destylowana zamiast plynu??? praca reduktora gazowego jest scisle powiazana z ukladem chlodzenia
Kiedyś miałem podobne objawy ale przy polonezie - była walnieta uszczelka pod głowica, i woda dostawała sie do cylindrów....(dusiło go i wskźnik tem. szalał) nie chcę Cie starszyć ale to moze być przyczyną, sprawdź czy nie ma płynu w oleju, czy go nie ubywa.....pozdrawiam
Mnie ostatnio cos na gazie sie dlawi i ostatnio wskazowka zaczela szalec.W jaki sposob reduktor gazowy jest powiazany z ukladem chlodzenia?
_Qba_ miałeś racje, chodziło o układ chłodzenia. Było za mało płynu :D Koszt naprawy 20zł hehe. Dzięki wszystkim za pomoc
U mnie to samo, zalalem 2 litry plynu i wszystko narazie ok. Mam nadzieje ze nie bedzie dalej cieknac...
dobrze ze juz po temacie i szczesliwie sie skonczylo:)
u mnie tez tak bylo raz w lato gdy mialem cieknaca chlodnice...wskaznik zwariowal auto tez...CPN plyn i po klopocie