PDA

Zobacz pełną wersję : obudowa lusterka zewnętrznego

tomkoczis
20-01-09, 18:59
Czołem młodzieży

To mój pierwszy post na forum. Miałem ostatnio bliskie spotkanie z bliżej nieokreślonym pojazdem:mad:
W wyniku czego straciłem obudowę lewego lusterka. Stąd moje pytanie: czy obudowa od lusterka z civica 2000 MB będzie pasowała do mojego MA8 z 1996 ? Dodam, że oba to lusterka elektryczne, a to MB to anglik (kierownica po prawej stronie) Mi zaś ochodz tylko o obudowę, bo szkło i cały mechanizm uszły bez szwanku

DamianPietras
20-01-09, 19:01
bedzie pasować :)

tomkoczis
20-01-09, 19:44
wielkie dzięki. Przyznaję, że ma okazję kupić całe lusterko za 100 zł. Koleś na szrocie nie chciał sprzedać samej obudowy i zaproponował mi całe lusterko w tej cenie:p

czara
23-01-09, 07:25
Ja tez mam pytanie czy np. lusterko elektryczne od rovera 400 będzie pasowało do civica 5D MB2? może od rovera 45 lub 25 i czy w roverach w standardzie było podgrzewanie lusterek? przycisk od podgrzewania lusterek czy halogenów może podejść tez do mnie?

Krakus
04-05-11, 20:51
Witam. Mam pęknięty zewnętrzny kraniec obudowy lusterka i chciałem sobie ją wymienić (utyka sterowanie na tych resztkach z brzegu). Czy muszę odkręcać wszystko od środka? Te śruby od dołu obudowy ani drgną, poza tym przeszkadzają drzwi ;) Po co jest ten otwór w połowie długości spodu obudowy, jak tam nie ma żadnej śruby?

Dextero
04-05-11, 21:45
Ten otwór od spodu na środku jest po to by wymontować samo szkło lusterka. Jeżeli tej śrubki nie masz to zapewne można ręką u ciebie szkło wyjąć. By zdemontować całe lusterko musisz zdjąć boczek, później tą trójkątną osłonę. Za nią są śruby, które jak odkręcisz to lusterko zostanie ci w ręku (po odpięciu przewodów).

Krakus
04-05-11, 21:57
A więc jednak trochę więcej dłubania. Dzięki.

johny-b
04-05-11, 23:38
nie trzeba boczka ściągać, wystarczy ten trójkąt z zatrzasków wyciągnąć

Krakus
05-05-11, 00:01
To druga wersja - "light", przewijająca się przez forum :> To która jest prawdziwsza? :)
PS. I nie będzie tam przeciekać po tej operacji? :p

Dextero
05-05-11, 09:31
Boczek trzeba zdjąć by odpiąć przewód od lusterka. Bez boczku łatwiej zdemontowac i założyć trójkąt. Zreszta sam piszesz ze nie możesz odkręcić śrub od dołu, a będziesz musiał je odkręcić. Lepiej chyba zabrać lusterko do domu i tam rozkrecac.