Zobacz pełną wersję : obudowa lusterka zewnętrznego
Czołem młodzieży
To mój pierwszy post na forum. Miałem ostatnio bliskie spotkanie z bliżej nieokreślonym pojazdem:mad:
W wyniku czego straciłem obudowę lewego lusterka. Stąd moje pytanie: czy obudowa od lusterka z civica 2000 MB będzie pasowała do mojego MA8 z 1996 ? Dodam, że oba to lusterka elektryczne, a to MB to anglik (kierownica po prawej stronie) Mi zaś ochodz tylko o obudowę, bo szkło i cały mechanizm uszły bez szwanku
DamianPietras
20-01-09, 19:01
bedzie pasować :)
wielkie dzięki. Przyznaję, że ma okazję kupić całe lusterko za 100 zł. Koleś na szrocie nie chciał sprzedać samej obudowy i zaproponował mi całe lusterko w tej cenie:p
Ja tez mam pytanie czy np. lusterko elektryczne od rovera 400 będzie pasowało do civica 5D MB2? może od rovera 45 lub 25 i czy w roverach w standardzie było podgrzewanie lusterek? przycisk od podgrzewania lusterek czy halogenów może podejść tez do mnie?
Witam. Mam pęknięty zewnętrzny kraniec obudowy lusterka i chciałem sobie ją wymienić (utyka sterowanie na tych resztkach z brzegu). Czy muszę odkręcać wszystko od środka? Te śruby od dołu obudowy ani drgną, poza tym przeszkadzają drzwi ;) Po co jest ten otwór w połowie długości spodu obudowy, jak tam nie ma żadnej śruby?
Ten otwór od spodu na środku jest po to by wymontować samo szkło lusterka. Jeżeli tej śrubki nie masz to zapewne można ręką u ciebie szkło wyjąć. By zdemontować całe lusterko musisz zdjąć boczek, później tą trójkątną osłonę. Za nią są śruby, które jak odkręcisz to lusterko zostanie ci w ręku (po odpięciu przewodów).
A więc jednak trochę więcej dłubania. Dzięki.
nie trzeba boczka ściągać, wystarczy ten trójkąt z zatrzasków wyciągnąć
To druga wersja - "light", przewijająca się przez forum :> To która jest prawdziwsza? :)
PS. I nie będzie tam przeciekać po tej operacji? :p
Boczek trzeba zdjąć by odpiąć przewód od lusterka. Bez boczku łatwiej zdemontowac i założyć trójkąt. Zreszta sam piszesz ze nie możesz odkręcić śrub od dołu, a będziesz musiał je odkręcić. Lepiej chyba zabrać lusterko do domu i tam rozkrecac.