Zobacz pełną wersję : Pompa paliwa
Witam wszystkich trafiłem na forum podczas poszukiwania pompy paliwa do mojego civic'a z 93 roku 1,3 benzyna gaźnik. Okazuje się że po 2 dnich poszukiwania pompa ta jest nie do osiągnięcia. Znalazłem gościa który chyba ma taką używaną za 200zł a u dealera są po 525zł nowe i pojawił się dylemat co zrobić moja zaczeła lać i zakładając używaną też występuje takie ryzyko. Jeżeli ktoś z was też miał problem z pompą paliwa i ją gdzieś znalazł (zamiennik) to proszę o namiary gg1283194.
pozdrawiam.
Po pierwsze 200 zł to trochę dużo jak używaną pompę paliwa (maks. dałbym 150), a po drugie możesz nie znaleźć zamiennika. Konkludując więc, kupiłbym na Twoim miejscu używaną.
Miałem dokładnie to samo co ty i takie same wątpliwości. Olej cieknął z otworku odpowietrzającego. W końcu kupilem używaną pompę za 150zeta od pana z Wieliczki. Zaznaczył sobie ją i powiedział że jak będzie lała to zwróci mi kase, ale wszystko było ok. On też miał wtedy jedną jedyną taką pompę i mowił że bardzo ciężko ją znaleźć, ale to bylo z 8 miesięcy temu więc może teraz coś ma. A poza tym to upewnij sie czy nie leje ci na mocowaniu pompy, tak też się często zdaża, wtedy silikon załatwiłby sprawe. Pozdro.
Masz nr tel do tego gościa z Wieliczki :?:
Dzięki wszystkim za podpowiedzi kupiłem u gościa używke ale za 100zł jak bedzie ciekła to zwróci kasę.Mam mieć jeszcze pompe jutro gość zciągnie odpowiednik i jak to będzie to to wyśle na forum namiary. Narazie temat uważam za zamknięty. I niech moc będzie w waszych garach.
rafloo
Namiary na pana z Wieliczki:
gg4820775, tel.511795901
pozdro