Zobacz pełną wersję : Problem z tylnią wycieraczką!~Proszę o pomoc~
Matess_Kings
18-01-09, 21:46
Witam!
Ostatnio chwyciłem się naprawy tylniej wycieraczki,ale nic nie zrobiłem ponieważ prawdopodobnie padł silniczek,a ja nei potrafię do niego dostać się.Poza tym jak to z powrotem zakładałem, to gdzieś coś się nei tak złożyło i ciagle mi przepalało bezpiecznik.Żeby mieć przednie wycieraczki odłączyłem zasilanie od tych felernych tylnich wycieraczek i tak na razie jeżdże.
Proszę o POMOC:);):]p.s.Do końca silniczek nei padł, ale nie daje rady uciągnąć wycieraczki.Może trzeba go wyciągnąć i przeczyścić?
Podnieś klape. Na kilku śrubkach masz plasticzek ktory wyciagasza nastepnie masz metalową płytke na śrubkach w której znajduje sie mechanizm. Rozbierz i zobaczy czy wszystko chodzi jak należy. Być może to nie silniczek tylko mechanizm. Mi się właśnie tam coś zacinało.
Do końca silniczek nei padł, ale nie daje rady uciągnąć wycieraczki.Może trzeba go wyciągnąć i przeczyścić?
Miałem to samo, mechanizm elegancko nasmarowany smar czyściutki ale niestety okazało sie że silniczek odmówił współpracy.Teraz latam narazie bez tylniej ale co raz bardziej mnie to w****ia i zamierzam go wymienić;)
Matess_Kings
18-01-09, 22:55
Teraz latam narazie bez tylniej ale
Ja miałem tak do pewnego momentu,jak było Lato to nie zależało mi na tym, bo po co?, jak sie auto myje raz w tyg;) to widoczność była super.
Ostatnio zacząłem sie wkurzać jak miałem zawaloną tylnią szybę od cholernej soli:/ ,a widoczność spadła do zera:/i trochu niebezpiecznie się zrobiło..
Miałem to samo, mechanizm elegancko nasmarowany smar czyściutki ale niestety okazało sie że silniczek odmówił współpracy.
Dokładnie, dodam jeszcze, że silniczek chodzi i trudno go zatrzymać palcami,ale jak składam cały mechanizm do "kupy" to.......... zapomnij!:confused:, nie potrafi sie pozbierać:(
i co tu dalej czynić, skoro brak perspektyw:confused:
a ja mam tak ze czasami wycieraczka ruszy sie o 1cm i stanie... dpiero jak zlape wycieraczke reka i poruszam to zaczyna normalnie chodzic.. nie wiem czy to jakis zabek w mechanizmie jest felerny czy co...