PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z tylnią wycieraczką!~Proszę o pomoc~

Matess_Kings
18-01-09, 21:46
Witam!

Ostatnio chwyciłem się naprawy tylniej wycieraczki,ale nic nie zrobiłem ponieważ prawdopodobnie padł silniczek,a ja nei potrafię do niego dostać się.Poza tym jak to z powrotem zakładałem, to gdzieś coś się nei tak złożyło i ciagle mi przepalało bezpiecznik.Żeby mieć przednie wycieraczki odłączyłem zasilanie od tych felernych tylnich wycieraczek i tak na razie jeżdże.

Proszę o POMOC:);):]p.s.Do końca silniczek nei padł, ale nie daje rady uciągnąć wycieraczki.Może trzeba go wyciągnąć i przeczyścić?

majin103
18-01-09, 22:01
Podnieś klape. Na kilku śrubkach masz plasticzek ktory wyciagasza nastepnie masz metalową płytke na śrubkach w której znajduje sie mechanizm. Rozbierz i zobaczy czy wszystko chodzi jak należy. Być może to nie silniczek tylko mechanizm. Mi się właśnie tam coś zacinało.

Manies
18-01-09, 22:42
Do końca silniczek nei padł, ale nie daje rady uciągnąć wycieraczki.Może trzeba go wyciągnąć i przeczyścić?
Miałem to samo, mechanizm elegancko nasmarowany smar czyściutki ale niestety okazało sie że silniczek odmówił współpracy.Teraz latam narazie bez tylniej ale co raz bardziej mnie to w****ia i zamierzam go wymienić;)

Matess_Kings
18-01-09, 22:55
Teraz latam narazie bez tylniej ale

Ja miałem tak do pewnego momentu,jak było Lato to nie zależało mi na tym, bo po co?, jak sie auto myje raz w tyg;) to widoczność była super.
Ostatnio zacząłem sie wkurzać jak miałem zawaloną tylnią szybę od cholernej soli:/ ,a widoczność spadła do zera:/i trochu niebezpiecznie się zrobiło..

Miałem to samo, mechanizm elegancko nasmarowany smar czyściutki ale niestety okazało sie że silniczek odmówił współpracy.
Dokładnie, dodam jeszcze, że silniczek chodzi i trudno go zatrzymać palcami,ale jak składam cały mechanizm do "kupy" to.......... zapomnij!:confused:, nie potrafi sie pozbierać:(

i co tu dalej czynić, skoro brak perspektyw:confused:

majler
21-01-09, 21:35
a ja mam tak ze czasami wycieraczka ruszy sie o 1cm i stanie... dpiero jak zlape wycieraczke reka i poruszam to zaczyna normalnie chodzic.. nie wiem czy to jakis zabek w mechanizmie jest felerny czy co...