Zobacz pełną wersję : Jak zrobic vteca w d16y7
Witam forumowicze:) wiem ze to bylo pewnie gdzies na forum ale nawet nie wiem jak to w szukajce napisac. slyszalem ze mozna w d16y7 zalozyc vtec przez chyba zalozenie glowicy z d16y8 czy d16z6. Czy ktos mi moze napisac jak to jest?? co trzeba kupic, zrobic zeby w d16y7 byl vtec i czy to duza rzezba?? chce podniesc moc w aucie a kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac
dział tematyczne-->Turbo NA Swap..
tam szukaj jest sporo na ten temat
szukalem i jest tam cos ale nie jest jak dla mnie przynajmniej zrozumiale i rozstrzelone po roznych postach. a moglby ktos tak w prosty sposob napisac jak to zrobic i co jest potrzebne?? bardzo bede wdzieczny
głowica, komputer,aparat zapłonowy, pomodzić troche z wiązką, swiece zapłonowe,uszczelka pod głowice, od razu zrobiłbym pierścienie, obejrzał panewki itd. Dobrze jest wymienić kolektor ssący i wydechowy, zrobić od razy dolot i pospawać nowy ukłąd wydechowy. Troche wysiłku... poszukaj, informacji jest mnóstwo, trzeba tylko chcieć je znaleźć, a nie oczekiwać, że ktoś poda nam wszystko na tacy.Cena zależy od tego, za ile ogarniesz sobie częsci i tego czy zrobisz wszystko sam, czy oddasz do warsztatu. Przygotuj 2.5-3 tys zł.