Zobacz pełną wersję : Montaż licznika z obrotomierzem w D13B2???
Witam! Chciałebym sie dowiedziec czy mozna zamontować liczniki z obrotomierzem z Civiki 1.5??? jeżeli tak to wystarczy tylko licznik nabyć czy coś jeszcze??? proszę was przyjaciele o pomoc w tej sprawie!!! Pozdrawiam.
Można zamontować.A nabyć musisz jeszcze browar,co by ci sie przy wymianie nie nudziło :lol:
SZUKAJ SZUKAJ http://www.civicklub.pl/fi/search.php poglaskajacie go i dajcie buzi mu jeszcze
:arrow: szumis20,
mozna ale po co?
za licznik z obrotkiem dasz jakies 150zł albo i wiecej i do tego robota.
a za tyle albo i taniej masz obrotek indiglo i mniej roboty z zakladaniem
+punkty lansu.
za tyle nie wyrobi
jakbys zakladal to pamietaj ze skrzynia ma inne przelozenia w 1,5 i calosc predkosciomierza z mechanizmem przekladasz po prostu ze swoich z 1,3 do zegarow z 1,5.
3 srubki i heyah banana
Dominik_bb
12-01-06, 18:37
Wystarczy tylko zegary przełozyc reszta nie jest konieczna bo tam nie ma linki wiec przełozenie nie jest wazne 5g ma przeciez elektromagnes czy jak to tam sie nazywa (sprawdzałem juz zegray od 1.5 do 1,3 itp i wskazania sa te same :!:
no widzisz a u mnie bylo przeklamanie o okolo 15km/h juz przy 80-ciu
zmiana licznika to przy okazji zmiana licznika kilometrow. chyba ze ktos ma wiecej nastukane to lepiej nie zmieniac :D
Wkażdym bądz razie dziekuje wam za porady bo juz nie moge patrzec na ten licznik od 1.3!!!!! Mam nadzieje tez ze szybko mi wapdnie w rece jakiś z kołowrotkiem a najlepiej od Vti ;) Pozdrawiam.
[ Dodano: Czw 12 Sty, 2006 ]
Aha ładna Hania wieshag!!!! do ilu km\h ją krecisz??? pozdrawiam
Dominik_bb
12-01-06, 19:02
wieshaq jednym słowem co honda to obyczaj :wink:
Aha ładna Hania wieshag!!!! do ilu km\h ją krecisz??? pozdrawiam
eee dzieki
do 8500 sie kreci. ale ostatnio jakos jej odpuszczam. na 2 do 105 max wyciskalem. dalej juz mi szkoda :D
niektorzy tu pisali o 120 na dwujce ale to chyba bajki
Dominik_bb
12-01-06, 22:32
stary zadne bajki na 3 biegu jechałes kiedys 200KM/h :D ups chyba zeszlismy z tematu :wink:
no robi sie OT ale przy 8500 to juz jest kat straszny. 120 to musi byc duzo powyzej 9000rpm. moze i pojdzie ale mi by bylo szkoda silnika.
z tego co widze w twoim opisie to nie masz d13b2. szumis20, pytal o eg3
Dominik_bb
12-01-06, 22:42
wszystko zalerzy od przełozen skrzyni obroty cos koło 7tys PS: Koniec OT :lol:
hehe loka ja krecilem do 9 tys :D i bylo 120km/h :] na dwojce wiec cisza mi tu :) troszke kwiczy silnik ale pozatym wszystko ok :D
Ja mam D13B2 i kreciłem ja jak narazie do 110 km\h na 2 biegu a 150 na 3 biegu chłopaki mi mówie ze pod 190km\h powinna pójść tylko ze ja mam tam wszystko serijne!!! wieshaq podaj adres e-mail to ci wyśle fotki mojej ślicznotki bo na forum jeszcze nie umiem :sad: :sad:
bedzie wszystko ok pasowac :) sprawdzone