Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : klekot

_Z_I_K_
17-01-09, 16:38
moze mi ktos pomoc? porblem polega na tym ze cos raz mi klepie a raz nie ciezko okreslic gdzie, odglos slychac na roznych predkosciach obrotowych raz na 2,5 raz na 3 i czesto przy dodawaniu gazu, rozrzad ustawiony zawory tez cisnienie na tlokach w barach 13.14.14.14 , pojawilo sie to przy zmianie kolka rozrzadu na skunk2 ale to razczej wykluczam, jezeli ktos przerabial ten temat to prosze o porade bo dzis z mechanikeim zdebialismy, a w pon rozbieramy dol silnika zeby eliminowac powoli przyczyny tego stanu rzeczy

teg
17-01-09, 23:50
Musiałbyś ten dźwięk nagrać, ale ja stawiam na panewki :/:/:/ Na 200% dobrze ustawiliście ten rozrząd? I nie tłukliście tam w nic młotem za bardzo ? :)

_Z_I_K_
18-01-09, 08:28
to jest typowy metaliczny dzwiek teraz sie nasilil i slychac tak jakby cos bylo luznegow srodku

Wojtek Ksiezopolski
18-01-09, 11:05
czasami po zmianie paska rozrzadu moze tak pukac przez pewien czas az czesci sie do siebie dopasuja.....

tony89
18-01-09, 11:07
moim zdaniem to panewki... miałem taka sytuacje w starszych stillo ... szczerze mowiac koszty nie ciekawe... miejmy nadzieje ze sie myle pozdro