Zobacz pełną wersję : Pęknięte gumy na przegubach
berserker1
17-01-09, 13:23
Mam pęknięte gumy na przegubach z przodu ( nie wiem czy z tyłu też są takie gumy)?
Czy można to samemu wymienić czy lepiej u mechanika - jaki ewentualnie jest koszt tej wymiany?
Czy mechanik będzie miał takie gumy do hondy u siebie czy muszę kupić w sklepie z częściami?
Przeguby w naszych Hondach są tylko z przodu. Osłony można samemu wymienić ale sadząc po Twoim poście to z mechaniką nie masz za wiele wspólnego :p , wiec polecam wizytę w warsztacie. Jeśli to nie jest aso to nie wydaje mi sie żeby mieli tak od ręki wszystkie części ale zapewne bez problemu dobiorą właściwą część i sami ją zakupią.
Koszt jednej osłony przegubu to ok 20zł, za robote to z 50zł pewnie trzeba będzie dać
Wymieniaj szybko osłony bo inaczej trzeba będzie niedługo i przeguby wymieniać.
Powodzenia.
marek_civic
17-01-09, 21:16
Witam,
a ile moze wyniesc wymiana przegubów w civic 97'? w warsztacie oczywiscie:). Czy znacie sklep z tańszymi częściami do Hondy w Warszawie lub okolicach?
Pozdrawiam.
Wymiana przegubów jest identyczna co wymiana samych osłon. Nie jestem mechanikiem i mi za drugim razem zajęło to troche ponad 1h.W małym prywatnym warsztaciku koleś powiedział że chce 60zł za wymiane 1 osłony. Ciekawe czy jakby miał wymienić przegub to by drożej policzył :rolleyes:
Ale musisz to zrobic szybko bo ci przegub poleci a dobry to kosztok 200 zl /sz. Ja szybko zauwazylem ze mi pekl i udalo sie przegub uratowac. Mozna poznac po smarze natej plastikowej oslonie nadkola bo strasznie chlapie jak peknie ta oslona :)
ja wlasnie wymienialem w piatek dwie oslony gumowe 1 szt. 30 zl . kupilem sobie sam w sklepie . a robocizna dwie strony wyszla 110 zl czyli koszt wszystkiego 140 zl :)
z gumą jak to z gumą jak pęknie to będzie źle :D
z gumą jak to z gumą jak pęknie to będzie źle :D
Jak najbardziej, tylko nie bierzcie Durexa bo trochę za cienkie.