Helfik
16-01-09, 21:56
Koledzy mam taki problem... Ostatnio mam problemy z odpalaniem mojej ej9.. zaczęło się to tak, że kilka dni temu auto nie odpaliło.. kręciło kręciło ale nie odpaliło, w końcu padł akumulator i gdy go włożyłem dalej to samo.. a że nie dawno wymieniałem świece i przewody zapłonowe to założyłem stare świece i odpaliła.. zaciekawiło mnie to bardzo.. i tak przez tydzień jeździła normalnie i wczoraj znowu a stała może z 20 godzin na polu a mrozów strasznych nie było w baku full paliwa wiec znowu wymieniłem świece na te nowe i zapaliła.. dzisiaj ja do palenia auta a tutaj znowu kreci jak głupie a nie zapali.. wiec znowu stare świece do reki ale niestety już to nie pomogło... i nie wiem jaka może być tego przyczyna... aha i wczoraj jak jechałem po tym odpaleniu w końcu to po przejechaniu jakiś 10km auto zaczęło dziwnie szarpać, tak jak na starych przewodach jak było bardzo wilgotnie... i nie wiem co się dzieje.. przewody nowe kupiłem oryginalne.. a przebicia nie widać żeby miały.. i teraz mam problem bo auto kręci a nie może zapalić.. jaka może być tego przyczyna? W sumie to ja już jestem głupi bo 2 razy po wymianie świec pomogło a dzisiaj nie :/