PDA

Zobacz pełną wersję : problem z drzwiami

Gigabyte
16-01-09, 16:52
Witam!
Mam maly problem dotyczacy drzwi od strony kierowcy jak i pasazera.
Zaczne moze od tego co sie dzieje z drzwiami od strony kierowcy. Zdarza sie czasem ze w ogole nie chca sie otworzyc, zarowno od wew jak i zew. W ogole mechanizm nie reaguje. Zachowuje sie tak jakby drzwi byly zamkniete, czyli zero oporu.
Drugie drzwi natomiast nie chca sie zamykac z pilota ( dodam ze mam centralny zamek z pilota). Zamykam go recznie od srodka czasem z duzym trudem, gdyz mechanizm tak ciezko chodzi. Czyzby silownik nie dawal rady ?
Co moze byc powodem ze tak ciezko chodzi ?

Pozdrawiam

skolopendra
19-01-09, 18:47
pasuje rozkręcić dziw , wyciągnąć mechanizm zamka i wymyć go np w ropie i jak nowy będzie ;)

sebush
19-01-09, 22:17
mialem ten sam problem z podczas mrozu z drzwiami pasazera psiknalem WD40 w zamek i problem znikl

karpik85
20-01-09, 00:43
Od zimna smar w zamku i siłowniku gęstnieje. Najlepiej to wykręcić zamek, wymyć i nasmarować od nowa. A jeśli nie chce CI się tego robić na mrozie to tylko zdejmij boczek (5 minut roboty) i popryskaj nawet od biedy WD40, a potem oliwą, na pewno pomoże.

albin3
20-01-09, 17:10
Moja sugestia.Albo zamarzły zamki i siłowniki nie mają mocy ich otworzyć albo na siłownikach pękły gumki ochronne i zebrała się w nich woda i zamarzła.Miałem to w moim samochodzie.Zdziwiłbyś się ile wody wylałem z siłowników.Jak było ciepło to nie było problemów.Lekki mróz i kłopot.A na marginesie.Kupiłem w Castoramie odmrażacz do zamków "RAVENOL".Polecam.