Zobacz pełną wersję : Switlo przecimglowe
Witam. Zwracam sie do was o pomoc bardzo bym potrzebowal porady ew jakiegos szkicu jak zamontowac i ew jak podlczyc swiatlo przeciwmglowe poniewaz jestem zmuszony je zainstlowac a wiem ze to chyba zadna filozofia ale chcialbym niej wieceej wiedziec co z czym sie je z gory dzieki pozdrawiam
Witam. Zwracam sie do was o pomoc bardzo bym potrzebowal porady ew jakiegos szkicu jak zamontowac i ew jak podlczyc swiatlo przeciwmglowe poniewaz jestem zmuszony je zainstlowac a wiem ze to chyba zadna filozofia ale chcialbym niej wieceej wiedziec co z czym sie je z gory dzieki pozdrawiam
w oryginalnym miejscu chcesz miec czy w zderzaku ?:P
jak w oryginalnym to w lewej lampie w klapie(ta od strony kierowcy) masz oprawke(przynajmniej powinna byc) do tej lampy idzie wiazka, sa tam 4 przewody o ile dobrze pamietam (MASA,POZYCJA,PRZECIWMGNIELNE,STOP)
W orginalnym tylko ze ja mam teraz zrobione 4x stop ale na stacji mnie cofneli dopoki nie zrobie przeciwmglowego
W orginalnym tylko ze ja mam teraz zrobione 4x stop ale na stacji mnie cofneli dopoki nie zrobie przeciwmglowego
zastosuj myk z dioda prostownicza-tez mam 4xstop i jest ok
tak ja kolego napisał 4 diody prostownicze i po kłopocie . A właśnie jakiej wartości zastosowałeś diody ? 6 A czy wystarczy dać 3 A ?
ja u siebie zrobilem z dwoch 3A
to jak masz tylko jedną mgłę ? Ja dziś właśnie zakupiłem 8 sztuk czyli na w sumie dwa autka ale 6A dla bezpieczeństwa :) I na dodatek oszukał mnie dziad jeden
ja u siebie zrobilem z dwoch 3A
3A daja rade w zupelnosci... Chipsy2 z dwoch mam zrobione i p.mglowe mam tylko z jednej strony (za kierowca) tak jak przepisy przewiduja:)
ja mam dwa :P(2 diody i dwa przeciwmgielne) kwestia tego gdzie sie wepniesz z tymi diodami, wy pewnie robicie to przy wiazce od oprawek, a ja wpialem te diody w wiazce w bagazniku, zanim sie jeszcze rozdziela na lewa i prawa lampe ;)
ja mam dwa :P(2 diody i dwa przeciwmgielne) kwestia tego gdzie sie wepniesz z tymi diodami, wy pewnie robicie to przy wiazce od oprawek, a ja wpialem te diody w wiazce w bagazniku, zanim sie jeszcze rozdziela na lewa i prawa lampe ;)
no do wiazki przy oprawkach bo tak najszybciej:)
A ja jestem w trakcie tego modu więc pytałem. Jutro będę ogarniał ale jednak zakładam 6A bo skoro już kupiłem i wydałem na nie kaskę to nie będę wywalał. Prawda jest taka że 3A miałem chyba ze 30 sztuk :) Ja po prostu zapomniałem że przecież drugim gumowym przelotem idzie linka od klapy więc też dam na 2 bo plan był taki żeby każdy stop pociągnąć od swojej strony ( lewy na klapę od lewego prawy od prawego )
da sie to zrobic bez ciagniecia dodatkowych przewodow do klapy ;)
Jak???????????? jezeli mozna wiedziec, wlasnie mam oprawki juz poprzestawialem tak kabelki jak powinny byc ale to da mi tylko 4 pozycje a chce jeszcze 4 stopy i 2 mglowe. Jak to osiagnac?
napisze jak jest w HB
zdejmujesz plastik ktory jest w bagazniku(pod burta(klapa jak kto woli)
i tam masz kostki ktore lacza wiazke bagaznikowa z klapa
szukasz w przewodach stopu i przeciwmgielnego podpinasz pod nie po diodzie
laczysz "czubki" diod razem
z kostki wypinasz przewod ktory idzie do wlokna w oprawce 21W, czyli od przeciwmgielnego do niego podlaczasz polaczone nozki diod
i masz 4xstop i 2 x przecimgielne - jak wlaczysz przeciwmgielne masz 2x stop ;)
jutro moze zrobie tutka z fotami jak to zrobic - jak bedzie mi sie chcialo :p
no chyba domyslam sie jak to zrobic, ale jak bys zrobil fotorelacje mala to pewnie przydala by sie wielu osobom ktore chca tak zrobic a elektrykami nie sa :D
Przewodzik od stopów ma kolory zielony z białym paskiem i czerwone kropki a od mgły jest jak dobrze pamiętam czerwono żółty.
sebush u Ciebie też tak jest że jak na stop-ie załączasz mgłę to wszystkie 4 delikatnie się rozjaśniają ? A i chyba nie podałeś kierunków diód a to w tym przypadku ma duże znaczenie. A ja ich jak to zwykle nie pamiętam.
podalem, napisalem "czubki diod" :p
o jaki ja .... ładnie je opisałeś :D
Co prawda inna generacja, ale zasada montażu taka sama. Nie trzeba dodatkowych kabli, tylko włożyć w instalację diody. Jak pamiętam to od 2A działało. Pozdro. http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=11987
Czyli "sebush" przed kostką podłączam po jednej diodzie i łączę je w jedną i wkładam całość do kostki? I jeszcze mam pytanko czy usuwać ten odblask z lampki ze światłem przeciwmgielnym? Bo skoro ma działać przeciwmgielne to chyba należałoby to zostawić? Wiem że wszyscy mówią żeby sie tego pozbyć i wrzucić po odblasku wyciętym z puszki po piwie do każdej lampy, ale czy nie straci to "uroku" światła przeciwmgielnego? Ale sie rozpisałem:p
ja tam nie wydlubywalem tego odblasku :p, a co do podlaczenia mozna i tak, ja wypialem przewod z kostki i zlutowalem czubki z nim
ja nie mam w zadnej lampie (z wewnetrznych) odlasku i jest ok. Przeciwmgielny nie musi miec uroku:) potrzebny jest by panowie "policjanty" nie mieli co robic :D poza tym z odblaskiem (nawet tym z puszki) wewnetrzne swieca jasniej niz zewnetrzne. Po ostatniej mojej "zabawie" z finalem w rowie obejrzalem rozbita lampe zewnetrzna-tam odlask jest lekko matowy a w p.mgielnym jest zupelnie gladki i stad roznica...tez sie rozpisalem:rolleyes:
Ja nic nie wyjmowałem i dodatkowo do lampek nic nie wkładałem i świecą wszystkie takim samym światełkiem.