PDA

Zobacz pełną wersję : B18C4 - poci sie

rby12
15-01-09, 11:16
Witam,

Mam taki problem, niedawno kupilem samochod i po przejechaniu w ciagu 14 dni 2000 km zauwazylem ze silnik poci sie w okolicach uszczelki pod glowica - tzn patrzac na silnik od przodu pojazdu jest to lewy rog bloku - tam gdzie widac kawalek uszczelki - taki maly prostokat. Poci sie nie groznie, bo oleju nie ubywa i nie laczy sie z plynem chlodniczym. Troche mnie to jednak martwi i zastanawiam sie jak duzo bedzie kosztowala naprawa tego i co z tym robic. Gdzie to najlepiej robic w Warszawie?

Silnik ma 220 000 km przebiegu i jest to B18C4. Jest zwawy, nie dymi.

Bardzo prosze o rady.

mAgik
18-01-09, 22:34
Też mam takie małe zapocenie na tym widocznym skrawku, i od kiedy mam tą Hondę , tzn od jakiś 30 000km nic się nie zamieniło. Nie masz co się przejmować.

Drewniak
20-01-09, 09:56
Też mam takie małe zapocenie na tym widocznym skrawku, i od kiedy mam tą Hondę , tzn od jakiś 30 000km nic się nie zamieniło. Nie masz co się przejmować.

hehe no bardzo skrupulatni jesteście... ja sprawdzam stan oleju (co 2-3 dni) i jak nie ubywa to jest git, wymianka co 9 tyś i nie powinno być żadnych problemów... Mam b18c4 i sporo nalatane ale kompresja ideał i praktycznie zerowe zużycie oleju (nawet sam jestem zdziwiony)
Pozdro

CO DO WARSZTATU W WARSZAWIE TO POLECAM KOLESIA Z WIĄZOWNEJ Z HONDAMI OGARNIA TEMAT REWELACYJNIE ALE TROSZKĘ ROZTRZEPANY JEST ;) WWW.PRZEMO-CAR.PL

PS
SPRZEDAM B18C4 W BUDZIE MB6