PDA

Zobacz pełną wersję : Dokładka zderzaka

Daniel vti
13-01-09, 14:02
http://www.allegro.pl/item527375870_honda_civic_vi_spojler_pod_zderzak_t yl.html

http://www.allegro.pl/item521026970_honda_civic_vi_gen_5d_nakladki_na_pr ogi_tuning.html

Witam
Co myslicie o tych doladkach bo sa mi takie niezbedne:D i nie wiem czy te sie nadaja za taka dziwnie niska cene:confused: (jesli juz bylo o tym gdzies pisane to sory bo nie moglem znalezc) pozdro:)

Civic '99
13-01-09, 14:12
Byly zakupy grupowe na to i z fotek widze ze to ten sam producent

ja mam takie i jak narazie nie narzekam zobaczymy co będzie po zimie

Daniel vti
13-01-09, 15:00
To w takim razie sie skusze:D dzieki:)

mickee
14-01-09, 07:14
A tak z innej beczki - jak montuje się ten wynalazek? Przykleja się?

b.negative
14-01-09, 07:47
Też ciekawi mnie jakość tych dokładek.
Civic '99: jak wygląda wykończenie tych dokładek (czy "odlew" jest dobry)? Trzeba coś ewentualnie dopiłowywać?

kroli
14-01-09, 23:35
A tak z innej beczki - jak montuje się ten wynalazek? Przykleja się?

ja mam do swojej przed liftowej i normalnie zakłada się go na dół zderzaka i przykręca od spodu śruba + nakrętka

Gregu
15-01-09, 11:09
A w grupie ile płaciliście za dokładkę czy progi? Jakby to coś wartało, to może by tak jeszcze kilku chętnych zebrał i może by taniej było. Gostek z tego sklepu pisał, że te elementy są z laminatu.

chubik
15-01-09, 14:52
Ja mogę na tylnią się pisać:) Bo progi jakoś mnie nie jarają.

jjurgiel
15-01-09, 15:59
ja mam do swojej przed liftowej

pasują do przedliftowego zderzaka czy jakaś poprawka jest potrzebna? może jakieś foty masz?

.M.
15-01-09, 16:44
Ja tylną też bym kupil.

saib
15-01-09, 21:14
Ja też bym wziął tylną. :)

czara
16-01-09, 13:08
kilka miesięcy temu brałem od tego gościa progi i muszę powiedzieć ze wykonanie nawet dobre jak za tą cenę no i oczywiście idealnie pasowały nic nie musiałem przerabiać czy piłować. Zastanawiam sie teraz nad tą dokładka, mam dylemat bo znalazłem tez bardzo fajny caly zderzak do tylu dość skromny bez wielkich wlotów ale 2 razy droższy od tej dokładki :( jak ktoś kupi i zamontuje niech wrzuci jakieś foto ale wyraźne i z paru ujęć;]

suchy2004
16-01-09, 17:33
No i wiadomo już czy byłoby coś taniej jakby sie pisało parę osób?? Wie ktoś z jakiego to materiału? ABS? Czy coś podobnie giętkiego? jeśli akcja kupna była pod koniec miesiąca to pisałbym sie na cały komplet wraz z przednia dokładka, bo to chyba replika dokładki z vti?
Pozdrawiam

newil
16-01-09, 17:44
Kupilem u tego kolesie dokladke tylnego zderzaka do MB6 i powiem szczerze ze jesli mial bym doplacic 100z do orginalu lub dac nawet te 300z z przesylka to bym dal. Jakos wykonania nie jest tragiczna ale ona sie w rekach lamie.. problem z wymalowaniem. Kanty sie szczerbia. Jak za to kase to niema co myslec o dobrej jakosci dokladce. Przod i progi mam orginal od VTiS, lakiernik majujac wszytskie 4 elementy powiedzial ze jakos uzytych materialow tylne dokladki pozostawia wiele do zyczenia i beznadzieje sie ja maluje( dobych kilka warstw podkladu, niemowic o lakierowaniu) Ale za ta kase zawsze to po kosztach:)

czara
17-01-09, 14:39
niestety newil ma racje jesli chodzi o malowanie mój lakiernik mówił to samo kilka warstw podkładu a lakieru to nawet nie liczył ;] nie wiem jak jest z tylną dokładka ale progi które pupilem od niego były dobrze wykonane i dość mocne.

Xus
18-01-09, 21:51
a nie lepiej szulac na alledrogo jakis dokladek z rozbieranych hond ktore przyjechaly z wyspy? wiem ze vti-s nie bedzie zbyt wiele ale ma sie orginal i mozna trafic w kolorze

newil
19-01-09, 19:05
mi sie tak wlasnie udalo z pakietem vti-s:) szukac i jeszcze raz szukac:)

Daniel vti
21-01-09, 18:05
no mi juz przyslal i faktycznie jest gietka ale jesli chodzi o jakosc to jak dla mnie to nie jest taka zla... A co do malowania to mnie troche zmartwiliscie no ale skoro juz ja mam to trzeba dzialac dalej;) apropo od vti-s to z tydzien temu gosc chcial mi puscic (allegro) progi i tylnia dokladke za 900,- a drugi caly komplet za 1500,- to sie troche przestraszylem... wiadomo ze jakosc napewno jest nie do porownania ale jak sie pomaluje i zalozy to az takiej roznicy chyba nie widac... chyba sie nie pomarszczy (albo cos takiego) od mrozow albo slonca w lato

MikeFoto
21-01-09, 22:06
Sam mam chrapke na pełen zestaw od tego producenta - progi, dokładki przód tył, zatem prośba do
Daniel vti jak już pomalujesz zamontujesz napisz na forum jak poszło, może jakieś fotki ? Najbardziej interesuje mnie:
- czy musiałeś poprawiać spasowanie,
- czy były jakies "zadziory", wypustki czy inne tego tupu wady wymagajace poprawy
- czy łatwo sie ja maluje, ile warstw podkładu itp
- czy po pomalowaniu jest gładka i wyglada jak element seryjny

Z góry dzieki

Turbo
21-01-09, 22:23
Orientował się ktoś jakie ceny dokładek są w ASO. Czsami taniej jest w salonie niż na allegro :)
Powyżej 1000 zł jeszcze używane to dla mnie drogo

MikeFoto
21-01-09, 22:28
Orientował się ktoś jakie ceny dokładek są w ASO. Czsami taniej jest w salonie niż na allegro :)
Powyżej 1000 zł jeszcze używane to dla mnie drogo

Jak napisał kiedyś kolega bboykori w poście: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showpost.php?p=210444&postcount=11

heh.. "dobre ceny" to pojęcie względne dzis dzwoniłem do Igmaru i do civica po lifcie mają:
- dokładkę przedniego zderzaka - 1062zł
- dokładkę tylnego zderzaka - 1090 zł
- i listwy progowe za jedyne 1516 zł :d :d

razem 3668zł

Zabraklo mi odwagi, żeby spytać o spoiler na tylna klapę i o lakierowanie :P:P

Taniocha :P

Turbo
21-01-09, 22:34
Cena pewnie jeszcze w Euro :D

havok
21-01-09, 22:53
Nie, w PLN, tyle że tego nikt już nie robi i nie ma w magazynach. Przerabiane przy zakupie grupowym tych z laminatu.

czara
22-01-09, 07:16
Sam mam chrapke na pełen zestaw od tego producenta - progi, dokładki przód tył, zatem prośba do
Daniel vti jak już pomalujesz zamontujesz napisz na forum jak poszło, może jakieś fotki ? Najbardziej interesuje mnie:
- czy musiałeś poprawiać spasowanie,
- czy były jakies "zadziory", wypustki czy inne tego tupu wady wymagajace poprawy
- czy łatwo sie ja maluje, ile warstw podkładu itp
- czy po pomalowaniu jest gładka i wyglada jak element seryjny

wszystko jest opisane wyżej, jak spasowanie, jak wytrzymałość i jak z malowaniem ;]

Daniel vti
22-01-09, 11:12
No dokladnie jest napisane, ale jak zamontuje to porobie pare zdjec dokladnejszych to sobie zobaczycie. Z tym ze dopiero pewnie jakos w przyszlym miesiacu bo narazie finanse nie pozwalaja...

saib
22-01-09, 11:31
Nie, w PLN, tyle że tego nikt już nie robi i nie ma w magazynach. Przerabiane przy zakupie grupowym tych z laminatu.Ty zdaje się masz tył od tego Pana z Allegro. Z czystym sumieniem możesz polecić? Bo cena zachęca, ale opinie są różne...

havok
22-01-09, 18:08
Mogę polecić. Lakiernik słówkiem nie pisnął przy malowaniu, nic nie schodzi.

saib
23-01-09, 00:07
No i to mi wystarczy. Raczej będę taką brał do siebie, bo jednak płacić 400 zł za oryginał mi się nie widzi. Może kiedyś, jak nadejdą lepsze czasy, to tej się pozbędę i zagości oryginał. Kto wie. ;)

Dzięki ziom, zdr.

Gregu
18-03-09, 11:07
Minęło już troszkę czasu, więc napiszcie Panowie parę słów jak się sprawują Wasze dokładki od pana z allegro? Jak z jakością?

suchy2004
18-03-09, 16:30
Ja się wycofalem z zakupu, i zainwestowalem w oryginal. Widzialem zderzaki z laminatu jak pekaja i wole ABS :D
Wychodzi tylko dwa razy drożej, zamiast 150 wychodzi 300 za dokladke, uważam że warto zainwestować.
Polecam Ori.

saib
19-03-09, 20:18
A ja wziąłem laminat. Już do mnie leci. Zobaczymy, jak pomaluję i poużytkuję jakiś czas.

havok ma i nie narzeka, więc chyba nie są takie złe, a płacić 300++ za oryginał... no cóż, kawałek plastiku za taki hajs to dla mnie za dużo. Może jak się przejadę... ;)

suchy2004
19-03-09, 21:46
Nie krytykuje jak coś, bo sam miałem zamawiać laminat ;p I pewnie bym tak zrobił gdyby nie okazyjny zakup przedniej Ori i progów...Myślę ze po pomalowaniu wyglądają identycznie. Tyle ze z laminatu nie ma przedniej od Vtis-a ;/

mAgik
19-03-09, 23:22
Laminat to laminat. Wszystko zależy od dokładności wykonania. Ja mam laminat z zakupów grupowych i powiem szczerze, że jakbym miał dopłacić do oryginalnej dokładki 150zł to bym to zrobił.

czara
20-03-09, 07:27
a ja mam progi z laminatu i nie narzekam kilka krotnie słyszałem jak odbijają się od nich kamienie podczas jazdy i nic się nie stało przetrwały juz rok, cala zimę sole, śniegi itd i nic się nie dzieje moim zdaniem warto.

Son - Goku
23-01-12, 20:11
Odgrzewamy kotleta. . .

Jakoś męczy mnie wciąż ta sytuacja by dać jakąś dokładkę do PRZEDLIFTA.

Bo na alledrogo wciąż ONLY poliftowe lecą.

Tak się zastanawiam patrząc na inne autka posiadają dokładki z jakiejś gumy (nie laminat,bo on odpada)

Jest Laguna,Astra... która dla mego oka po jakiejś rzeźbie by się nadała.

Fakt faktem, szału nie będzie z nim ale chce jakąś dać.

Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym ?

anticorr
23-01-12, 22:01
Haha Tomaszu jak tak samo borykam się z tym problemem, baaardzo by mi się zdały dokładki niestety do przedlifta ni ma :/ Wiem że np. do prelki IIIgen pasuje idealnie dokładka od Laguny taka gumowata. Trzeba by było sobie pomierzyć wszystkie wymiary i na allegro,szrocie itp. pytać o wymiar takiej gumowatej i metodą prób i błędów dopasowywać, a później jak się trafi idealna sprzedać pomysł w dziale ogłoszeń hehe:D:D:D

melvin
24-01-12, 11:53
Też ten sam problem. Myślałem czy by niepodeszła jakaś dokładka od V gen. Nie miałem możliwości takiej przymierzyć ale linie zderzaka są podobne. Może przy małej rzeźbie by podeszły.

Daniello205
24-01-12, 17:17
Kiedyś widziałem dokładkę z polifta na na przedlifcie jak znajdę foto to postaram się wrzucić w każdym razie koleś pisał że nie ma dużej rzeźby ;)

Son - Goku
24-01-12, 20:11
Kiedyś widziałem dokładkę z polifta na na przedlifcie jak znajdę foto to postaram się wrzucić w każdym razie koleś pisał że nie ma dużej rzeźby ;)

Fajnie było by.

Son - Goku
29-01-12, 15:04
No ok Pany.

Przeglądając różne fora,pozbierałem parę dokładek dla których wchodzą po rzeźbie małej na przeróżne autka jak i również patrząc na autka na ulicach.

Przeglądając AlleDrogo, pozbierałem kilka wariantów,na którym pójdzie po jakiejś rzeźbie.

A więc:

Opel Corsa:

http://moto.allegro.pl/spojler-dokladka-pod-zderzak-opel-corsa-01-03-lew-i2054770979.html

( Pójdzie,lecz jest zbyt klasyczna i szału nie robi)

Opel Astra III

http://moto.allegro.pl/opel-astra-iii-h-07-listwa-hokej-dokladka-zderzaka-i2041424063.html

(Fajna)

Opel Astra II G

http://moto.allegro.pl/opel-astra-ii-g-2-spoiler-dokladka-pod-zderzak-l-p-i2060638574.html

(Chyba najlepsza jak dla mnie)

Seat Ibiza II

http://moto.allegro.pl/seat-ibiza-ii-3d-dokladka-zderzaka-przednia-i2077715668.html

Seat Toledo

http://moto.allegro.pl/seat-toledo-lift-dokladka-zderzaka-spoiler-listwa-i2071260275.html

Renaut Laguna II

http://moto.allegro.pl/renault-laguna-ii-hb-2001-listwa-hokej-zderzaka-i2077508139.html

(Ta jakoś też fajna)

Renaut Megane III

http://moto.allegro.pl/renault-megane-iii-listwa-dol-zderzaka-dokladka-i2053191867.html

(Z megane, ktoś na forum miał, ale nie podchodzi mi)

Mondeo

http://allegro.pl/mondeo-mk2-spojler-dokladka-zderzaka-przod-guma-i2056684141.html

reXio
29-01-12, 17:55
Trza bylo brac jak byly OEMowe ;)

Son - Goku
29-01-12, 18:13
Trza bylo brac jak byly OEMowe ;)

No trzeba. . .

Ale też swoje kosztują. . .

reXio
29-01-12, 18:33
Juz tez ich dawno nie maja.

anticorr
29-01-12, 20:39
http://moto.allegro.pl/opel-astra-ii-g-2-spoiler-dokladka-pod-zderzak-l-p-i2060638574.html
"Cena Kup teraz = 1 sztuka tzn 1 strona / połówka spojlera" Hehe, ciekawe czemu jako komplet tego nie sprzedają, ale rozumiem że komuś tylko połówka mogła się oderwać:D, jak dla mnie też bardzo trafna dokładeczka, szczególnie z tym wycięciem na środku, ciekawe jak tam z wymiarami jej.

melvin
29-01-12, 20:58
Chyba ta z laguny najlepiej wygląda i podobno dobrze się je pasuje z tego co słyszałem.

reXio
29-01-12, 21:06
Z tego co kojarze to jest ona z gumy wiec jest elastyczna stad opinie ze mozna ja uformowac. Inna sprawa ze ja sie raczej montuje pod zderzak i bedzie to wygladac jak wiejski tjuning.

Son - Goku
29-01-12, 21:13
Z tego co kojarze to jest ona z gumy wiec jest elastyczna stad opinie ze mozna ja uformowac. Inna sprawa ze ja sie raczej montuje pod zderzak i bedzie to wygladac jak wiejski tjuning.

Dokładnie.

Dałem linka na ta lagunę, ale nawet ja nie tykam.

Ta z Opla II daje rade. Obejrzę jak będę miał okazję na jakieś ople na ulicy.

reXio
29-01-12, 21:25
Ta z Astry tez mi najbardzie pasuje ze jakos moze podejdzie.

sucharek
29-01-12, 22:56
ja mam komplet i tylko przod orginal a reszta naminat i musialem troche nad nimi popracowac bo to odlewy

Bonless
30-01-12, 13:21
Też jestem na etapie tropienia dokładki i mam pewien pomysł :) W jednej z firm produkującej laminaty przymierzałem kiedyś dokładkę od jakiegoś civic-a (pracownik nie potrafił mi powiedzieć od którego).
Jeśli chodzi o krzywiznę i spasowanie była ok ale trzeba by ją skrócić bo była jakieś 5cm za długa w stronę koła. Miała zakładkę na otwór pod tab. rej, która tez idealnie pasowała.
Z moich domniemań wynika że jest to najprawdopodobniej 6gen przed liftem. Sama dokładka coś ala EK9. Myślę że po wypłacie będę zgłębiał ten temat ;)

mafia35
30-01-12, 13:50
Pany: 85% zderzaków do MA na allegro są sprzedawane z dokładką... Patrzyliście na to? Ceny tylko trochę zaporowe ;)

Bonless
30-01-12, 13:56
Pany: 85% zderzaków do MA na allegro są sprzedawane z dokładką... Patrzyliście na to? Ceny tylko trochę zaporowe ;)

Chyba nie bardzo. To o czym myślisz to nie jest dokładka tylko nierozłączna cześć zderzaka, ale to nie jest dokładka. Myślę, że jak byłoby to tak proste to nie byłoby tego tematu.

reXio
30-01-12, 14:00
@ up - dokladnie. To nie dokladka, to zderzak.

Do nas warto szukac bocznych dokladek z VTiS bo sa duzo trwalsze i idealnie pasuja. Przod i tyl obecnie jedynie rzezba lub jakis strzal w allegro jak ktos sie bedzie pozbywal. Ale dokladkek akcesoryjnych to chyba w Polsce sprzedali kilka.

mafia35
30-01-12, 15:05
Jeśli tak to zwracam honor. Na pierwszy rzut oka kształtem przypomina to dokładkę VTI.

Zieluny
01-02-12, 23:20
a ja chyba sie skusze własnie na dokładke z astry do mojego mb1

melvin
02-02-12, 17:08
Ojciec ma astrę i nie podoba mi sie ta dokładka ze względu na to że jest z dwóch części i nie wygląda to dobrze.

melvin
08-04-12, 11:09
Ruszyło coś? Ktoś zamontował może jakąś dokładkę?

Son - Goku
08-04-12, 11:42
no ja jednak nie bawiłem się z tym.

Chyba że znajdę za śmieszne pieniądze z tej astry.

Son - Goku
19-04-12, 17:00
Ruszyła w zakupie grupowym chęć o dokładki:

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?139602-Dok%B3adki-zderzaka-Laminat-Civic5D-przedlift-95-97r

Piszę, bo pewnie więcej osób tu zagląda niż w grupowym.

Obgadajmy tą sytuację.

anticorr
19-04-12, 22:35
No ludzie i ludziska, udzielać się proszę, bo grupowy typu "2 miesiące" jest bez sensu.

Bonless
20-04-12, 11:32
Ja już mam dokładkę którą będę dopasowywał z tym że na razie cienko z czasem stoję. W trakcie roboty będę robił zdjęcia więc pewnie jakaś fotorelacja się znajdzie :)

anticorr
20-04-12, 17:43
Ja już mam dokładkę którą będę dopasowywał z tym że na razie cienko z czasem stoję. W trakcie roboty będę robił zdjęcia więc pewnie jakaś fotorelacja się znajdzie
A od czego będziesz dopasowywał??

Bonless
23-04-12, 07:25
VI gen po lifcie.