Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bezpiecznik podświetlania tablicy rejestracyjnej

kubastu
10-01-06, 15:26
Który bezpiecznik odpowiada za podświetlanie talbicy ?
Żarówki są oki, wtyczki i kable również.

Sprawa dwa, spryskiwacz tylnej szyby. Są dwie oddzielne pompki czy jedna?
I jak się dobrać do tego najłatwiej, bo kombinuje i kombinuje i mi się widzi że bez rozbiórki pół auta sie nie uda :wink:

Wally
10-01-06, 16:31
Elo,

to ja w sprawie zbiorniczka spryskiwacza bo wczoraj i w weekend z tym walczylem. W 3d masz jeden zbiorniczek z dwoma oddzielnymi pompkami/silniczkami. Jesli podejrzewasz ze nie dziala Ci tyl to najpierw posluchaj czy dziala silniczek - czy go slychac. Jesli tak to odepnij z lacznika w komorze silnika przeswitujacy wezyk idacy od zbiorniczka ktory jest na prawym kielichu - patrzac na auto od przodu. Jesli pod odpieci bedzie Ci "sikac" plyn po wlaczeniu spryskiwacza tylniego to wiesz ze problem tkwi albo zapchanej/zabrudzonej dyszy spryskiwacza (pod tylnim gornym spoilerkiem) albo ply zwyczajowo troche zamarzl w przewodze pomiedzy komora silnika a "wylotem". Tak sie stalo u mojej panny w EJ9 i ni grzyba pomimo 1.5h w cieplym garazy nie chcialo puscic. W razie problemow pisz bo przynajmniej przod udalo mi sie uruchomic skutecznie przy calkowicie zamarznietym plynie w zbiorniku spryskiwacza.

kubastu
10-01-06, 17:13
Problem z tym ze przewod mam drozny, a pompka nie pracuje. I teraz nie wiem czy to kable, pompka czy bezpiecznik.
Kupilem Civica miesiac temu i teraz dopiero wychodza wszystkie takie drobiazgi. Tak samo podejrzewam jakis trik z bezpiecnzikami bo nie pali mi sie kontrolka ani absu ani poduch.

Potrzeba mi jakiegos dobrego fachowac , ale Tarnow to jakas czarna dziura Hond, nikt nie chce sie brac za robote :)

LemonR
10-01-06, 22:01
Naprawa takich drobiazgów to sama przyjemnośc normalnie miodzio.
PoSZUKAJ manuala. Z tą instrukcją zaoszczędzisz dużo czasu i mniej zepsujesz po drodze.
LemonR

kubastu
11-01-06, 10:37
Manuala już mam.
Teraz to musze znaleść jakiś przytulny Garage ;)

Bo praca na mrozie nie należy do przyjemności

ppm702
11-01-06, 11:15
podejrzewam, że możesz mieć spaprana wiązkę. Taki objaw bywa przyczyną "drutowanej" naprawy powypadkowej u "pana Kazia", który nie ma pojęcia o robocie, albo łączy kable na skrętki... :? Tylko mannual i cierpliwość

kubastu
11-01-06, 12:22
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja ze nie bylo stluczki.
Chyba bede musial poswiecic troche czasu i przesledzis wiazki.
Ale od czego ma sie urlop :)