Zobacz pełną wersję : hertz dsk 165 w civicu 93 hb
Posiadam civica v-gen i planuje zakupic do niego glosniki hertza dsk 165,oczywiscie zamontowane bede na dystansach z mdf w przednich drzwiach!ma ktos jakies doswiadczenia zwiazane z montazem tych ze glosnikow civicu hb?z tego co wiem jest to zestaw juz troche rozbudowany gdyz kazdy glosnik posiada wlasna zwrotnice,za pomoc z gory Serdecznie Dziekuje!!!
z tego co wiem jest to zestaw juz troche rozbudowany gdyz kazdy glosnik posiada wlasna zwrotnicebzdura, mają tylko filtr na wysokotonowy.
Jest to jeden z najgorszych wyborów pod względem natarczywości tweetera i ospałości woofera
bzdura, mają tylko filtr na wysokotonowy.
Jest to jeden z najgorszych wyborów pod względem natarczywości tweetera i ospałości woofera
a wiec co proponujesz w zamian?
napisz jakiej muzyki słuchasz to będzie prościej;)
wzmacniacz jest w planach?
ja polecam np. PowerBass
wzmacniacz jest w planach(moze jakis blaupunkta albo alipne-jeszcze nie wiem) jednostka strerujaca to alpine cde-9874rb a co do muzyki to glownie techno ,trance i R&b
ja kupiłem helix dark blue 62.1 w dobrej cenie wiec polecam i tobie koleś na allegro sprzedaje nowki za 169zł w takiej cenie to lepszego nic nie bedzie
Ja jednak jestem cały czas za głośniczkami Infinity.
W podobnej cenie:
http://essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,179&kid=179&pid=1094
http://moto.allegro.pl/item528481893_nowosc_2008_sinuslive_sl165w_neo13s_ system.html
http://moto.allegro.pl/item524930269_sinuslive_sl_165w_neo25_super_zestaw _kielce.html
Teoria teorią - słuch mam niezły (gram na gitarze z 9 lat), zajmowałem się konstruowaniem wzmacniaczy. Osłuchiwałem różne głośniczki - niestety tylko na ścianie w Media Martk i Saturnie. Pod tym samym radiem i wzmacniaczem, Hertze podobały mi się bardziej niż Helixy. Może dlatego, że słucham rocka/metalu/melodic death metalu;) a nie "muzyki klubowej" i tym podobnej - po prostu inne głośniki do innych celów. Hertze DSK grały lepiej od Infinity - te ostatnie były płaskie, sztuczne. Hertze miały ładny środek, nie wycięty za bardzo - ładnie słyszalne partie gitar. Podobały mi się jakieś z Power Bass. Ostatecznie kupiłem do siebie SinusLive. Wszystko od ucha zależy:) Helixy DB ludziska kupują, bo są: 1.niezłe do wszystkiego, 2. bardzo szeroko eklamowane na forach. Po prostu - kupujesz i grają dobrze bez względu co słuchasz, co nie znaczy, że inne Ci się nie spodobają bardziej :)
ja mam te Hertze graja dla mnie pięknie,czysto a i bas jest. mi tam nie zalezy jednak zeby mnie slyszno na zewnątrz wiec mi to wystarcza a maniakiem nie jestem. kazdy to co lubi. dla mnie graja wystarczająco i kazdy kto wsiada w auto je chwali.:D
rowniez posiadam te Hertz'e i jestem bardzo zadowolony
bzdura, mają tylko filtr na wysokotonowy.
dlatego najlepiej brac EV 165 L lub HV 165 L bez zadnej zwrotki ... (a syczki podlaczone z sredniego radia stykna w zupelnosci)
rownież posiadam te hertze z przodu + "lekkie" wygłuszenie drzwi. Powiem tak : grają, ale w ostatecznej konfiguracji audio pewnie wylądują z tyłu lub na allegro...
tylko że ja preferuję inny typ muzyki ;)