Zobacz pełn± wersję : Lakier - łuszczy się
Dwa dni temu zobaczyłem, że zaczyna łuszczyć mi się w kilku miejscach warstwa lakieru bezbarwnego. Pojawiło się to po obu stronach samochodu na przednich słupkach przy uszczelce przedniej szyby, nad przednimi i tylnymi szybami bocznymi i przy mocowaniu anteny nad szyb± kierowcy.
Czy może to być wynik ostatnich dużych mrozów (samochód stoi cały czas na dworzu).
Czy jest jaki¶ sposób żeby to naprawić bez ponownego lakierowania tych elementów?
Jak lakier sie luszczy tzn ze odpada, tzn ze musi byc nalozony w jego miejsce nowy - nie ma szans - do lakiernika tylko, ale na twoim miejscu poczekalbym do wiosny z tym
Dokładnie, tylko ponowne lakierownie
i czekaj ziom do wiosny bo teraz temp jest niska i wilgotno¶ć a kto w dzisiejszych czasach ma profesjonaln± kabine???:)))
Na szczę¶cie mam znajomego lakiernika ze swoim warsztatem, więc jako¶ mi to ogarnie. Ale i tak poczekam już aż się ociepli...
Mam to samo! Rok temu to zauważyłem tylko że między elementami błotnika i drzwiami koło kierunkowskaza. Odchodzi coraz bardziej w gł±b. Lakiernik powiedział to samo co wy: nie ma innej opcji niż zmatowic i polakierowac bezbarwnym ponownie. Ale ja jeszcze poczekam. To widać tylko z bliska....
U mnie jest to samo na słupku lewym między tyln± a boczn± szyb± lakier bezbarwny trochę schodził :( Kto¶ malował tylny bok i chyba lakiernik Ľle zacieniował że zacz±ł schodzić. Na razie łuszczenie zatrzymało się. Papierem wodnym 2000 przeszlifowałem to miejsce i póĽniej spolerowałem. Widać tylko z bliska. Ale zawsze to defekt ;/