PDA

Zobacz pełn± wersję : Lakier - łuszczy się

drypaul
13-01-09, 09:00
Dwa dni temu zobaczyłem, że zaczyna łuszczyć mi się w kilku miejscach warstwa lakieru bezbarwnego. Pojawiło się to po obu stronach samochodu na przednich słupkach przy uszczelce przedniej szyby, nad przednimi i tylnymi szybami bocznymi i przy mocowaniu anteny nad szyb± kierowcy.
Czy może to być wynik ostatnich dużych mrozów (samochód stoi cały czas na dworzu).
Czy jest jaki¶ sposób żeby to naprawić bez ponownego lakierowania tych elementów?

mizer
13-01-09, 09:49
Jak lakier sie luszczy tzn ze odpada, tzn ze musi byc nalozony w jego miejsce nowy - nie ma szans - do lakiernika tylko, ale na twoim miejscu poczekalbym do wiosny z tym

Blend
13-01-09, 10:24
Dokładnie, tylko ponowne lakierownie

Pietruch
24-01-09, 19:59
i czekaj ziom do wiosny bo teraz temp jest niska i wilgotno¶ć a kto w dzisiejszych czasach ma profesjonaln± kabine???:)))

drypaul
24-01-09, 20:12
Na szczę¶cie mam znajomego lakiernika ze swoim warsztatem, więc jako¶ mi to ogarnie. Ale i tak poczekam już aż się ociepli...

radar333
24-01-09, 21:18
Mam to samo! Rok temu to zauważyłem tylko że między elementami błotnika i drzwiami koło kierunkowskaza. Odchodzi coraz bardziej w gł±b. Lakiernik powiedział to samo co wy: nie ma innej opcji niż zmatowic i polakierowac bezbarwnym ponownie. Ale ja jeszcze poczekam. To widać tylko z bliska....

misiek707
25-01-09, 14:37
U mnie jest to samo na słupku lewym między tyln± a boczn± szyb± lakier bezbarwny trochę schodził :( Kto¶ malował tylny bok i chyba lakiernik Ľle zacieniował że zacz±ł schodzić. Na razie łuszczenie zatrzymało się. Papierem wodnym 2000 przeszlifowałem to miejsce i póĽniej spolerowałem. Widać tylko z bliska. Ale zawsze to defekt ;/