Zobacz pełną wersję : wykaz żarówek
macie namiary na wykaz żarówek do hondy civic 98r 3d ej9 ??
Wykaz żarówek:
świateł drogowych/świateł mijania: 60/55 W
kierunkowskazów przednich: 21 W
świateł pozycyjnych: 5 W
kierunkowskazów bocznych: 5 W
kierunkowskazów tylnych: 21 W
świateł hamowania, świateł tylnych: 21/5 W
światła cofania: 21 W
światła przeciwmgłowego tylnego: 21 W
oświetlenia tablicy rejestracyjnej: 5 W
dodatkowych świateł hamowania: 5 W
oświetlenie wewnętrznego górnego: 5 W
oświetlenie bagażnika: 3,4 W
jakby jeszcze dodać typ żarówki (H$itd) alo fotke to taki spis by można sworzyć i gdzieś podwiesic...
wlasnie chodzilo mi raczej o wykaz symboli zarowek, a nie o moc. to bylo by bardziej pomocne. dzieki z gory
wiec tak na szybko z głowy:
-świateł drogowych/świateł mijania: 60/55 W -h4
-kierunkowskazów przednich/kierunkowskazów tylnych/światła przeciwmgłowego tylnego: 21 W -p21w
-świateł pozycyjnych/oświetlenia tablicy rejestracyjnej: 5 W -w5w
-świateł hamowania, świateł tylnych: 21/5 W -p21/5w
tych rurek do swiatelek bagaznika i sufitu nie pamietam ale zaraz sprawdze...i jeszcze wszystkie te 1,2 w do tablicy i nawiewu.
przypomnialo mi sie :) rurki oznacza sie litera T i dlugoscia w mm (t15 np) a wszelakiego typu zarowki do nawiewu to t5/r5
błąd-rurki po prostu w milimetrach i mocą są oznaczane...
gdzie można dostać żarówke od światełka w podsufitce? jeździłem po wielu stacjach - mają taki kształt ale wszystkie są za długie:/
za dluga ale tez wejdzie:) odegnij sobie te nozki ktore trzymaja zarowke i bedzie ok. Plus jest taki ze masz lepiej oswietlone wnetrze.
jeśli nie ma żadnych minusów, a bedzie widniej to bomba. nie mam podświetlenia już z misiąc i czasem doprowadza mnie to do szału.
to znaczy, że tą seryjną nie idzie nigdzie dostac?
jeśli nie ma żadnych minusów, a bedzie widniej to bomba. nie mam podświetlenia już z misiąc i czasem doprowadza mnie to do szału.
szczerze powiedziawszy to nawet nie szukalem:p wkurzalo mnie strasznie ze ciemno wiec na cpnie poprosilem o najmocniejsza rurke jaka maja. Po drodze mialem jeszcze rurke z ledami ale to straszna porazka. Balem sie ze pojdzie bezpiecznik ale jezdze tak od wrzesnia i jest ok.
do ej6 tez h4?
tak
A jak się nazywają te żarówki od nawiewów-jakie mają oznaczenie?
A jak się nazywają te żarówki od nawiewów-jakie mają oznaczenie?
oznaczenie zarówki-t6 jednak polecam zamiennik LEDowy-r5 (bylo o tym w temacie wymiany podswietlenia nawiewu i zegarów autorstwa Rikoo)
kolego kupowałeś japońca i nie wiedziałeś ze w nich jest troszkę inaczej większość rzeczy rozwiązanych niż w pozostałych samochodach musisz popatrzeć gdzieś na giełdzie samochodowej, sklepach z japońcami i na bank dostaniesz ;) sam sobie kupowałem
lub tak jak kolega pisał rozgiąć troszkę blaszkę i po sprawie
ale żarówka jest to rzecz raczej uniwersalna. mimo wszystko dzięki za info.
nawiązując do jednego z poprzednich postów to mimo, że ta żarówka na którą wymienialiście jest większa to chyba nie świeci jaśniej bo ma moc 5W a oryginał 8W.
stuk puk. Chciałem się podłączyć do tematu. Jakiej żarównki szukać do lampki w podsufitce do ek4.
93r. Hb
Ładnie proszę o jakieś info. Honda jest świeżym nabytkiem i po poprzednim właścicielu został jakiś świecący na ultrfioletowo patyczek z napisem tajp er.. :confused:
kup najkrotsza rurke jaka bedzie dostepna i po lekkim rozgieciu blaszek mocujacych wejdzie, albo kup najdluzsza i po duzym rozgieciu blaszek tez bedzie:) jakakolwiek byle rurka
Czy żarówki T6 1.2 12V - mogę zamontować o wyższej mocy..? np:. 2W bądź 3W???
w hb jest w podsufitce taka sama jak w postojach z przodu
W Vgen sedan 94 do bagażnika idzie ta sama żarówka co na podsufitkę ? rurka 31mm c5w ? - nie mam jak teraz sprawdzić a chcę zamówić :)