PDA

Zobacz pełną wersję : VI gen., 3D - miejsce z tyłu :)

teg
11-01-09, 18:08
Witam, jak wygląda sprawa miejsca z tyłu w tym modelu ? :) Mam trochę ponad 170cm wzrostu, czy osoba o podobnym wzroście, siedząca za mną, miałaby tam ciasno ? :) Ogólnie - czy można w 3 osoby wyjechać w trasę 400km bez obaw?

I jak jest z pojemnością bagażnika, zmieszczą się 3 torby podrózne dla tych osób? ;)

Najlepsze byłyby dla mnie porównania do innych samochodów, a jeśli ktoś by mógł porównać do Felicji to już bajka ;)

Lcfr
11-01-09, 18:48
w 3osoby na tylnej kanapie????????? - stanowczo nie....
w 2 osoby do 175 smiało tak...

pytasz o rzeczy lekko względne bo każdy inaczej znosi trudy podróży....
ale w 3d daje sie pojechac w tarase w 4osoby
tyle, że nie jest komfortowo
bagaznik w stosunku do felki lekko mniejszy i mniej miejsca na nogi... - to inne nadwozia w końcu..
ale bez tragedii

teg
11-01-09, 18:55
w 3osoby na tylnej kanapie?????????
Ja tak nigdzie nie napisałem :D

Lcfr
11-01-09, 18:58
Ja tak nigdzie nie napisałem :D
ja tylko pisze, ze nie - w ramach tematu :)

sky83
11-01-09, 20:22
wg mnie z miejscem jest lepiej niz w corolli liftback z tego samego okresu
taki ówczesny standard klasowy

pwl
11-01-09, 20:23
Hondka parę weekendowych wypadów w 4 osoby zaliczyła. W bagażniku duża torba z ciuchami na 3 dni dla 4 osób. Daliśmy radę xP Siostra siedząca z tył€ narzekała, ale jej to nawet z przodu nie wygodnie (dupą po ziemi! xD)

teg
11-01-09, 20:49
bagaznik w stosunku do felki lekko mniejszy i mniej miejsca na nogi
Ale wiesz to z praktyki czy z jakiejś tabeli wymiarów? :) Bo jeśli z praktyki, to 3d w moim wypadku odpada, tym bardziej że nie szuak auta tylko do "szpanu" ;)

Lcfr
11-01-09, 21:12
Ale wiesz to z praktyki czy z jakiejś tabeli wymiarów? :) Bo jeśli z praktyki, to 3d w moim wypadku odpada, tym bardziej że nie szuak auta tylko do "szpanu" ;)
z parktyki
ale moja opinia może byc subiektywna...
a jest chyba temat o bagażnikach (ilośc litrów)
wymiary też można znaleźć...

teg
12-01-09, 00:35
Wymiary wymiarami, kształt ma też swoje znaczenie. Teoretycznie w Feli jest nieco bardziej pojemny, co by się pokrywało:)

pawgol
12-01-09, 00:45
Ja swoją Hanią zaliczyłem w 4 osoby trasę Kraków - Szczecin - Kraków i jakoś nikt nie narzekał na brak miejsca :) Generalnie z opinii pasażerów z tylnego siedzenia wynika, że miejsca jest dużo, więcej niż w innych autach.

Bagażnik nie jest zbyt pojemny, ale w końcu to raczej nie jest auto rodzinne :)

majkel
12-01-09, 00:48
W 4 dorosłe osoby kilka lat temu do chorwacji, po chorwacji i z powrotem, łącznie jakieś 3tys km. Z tyłu często siedział facet o wzroście 190cm. I nie narzekał. Zapakowanie bagażnika dla 4 os. na 2 tyg. nie było łatwe - ale udało się - przy zapakowaniu po samą szybę. Nikt nie musiał nic trzymać na kolanach. Generalnie uważam że civic 3d to *****iście praktyczne auto jak na swoje gabaryty.

Bob
12-01-09, 08:07
Potwierdzam, felicja ma większy bagażnik, ale mniej miejsca na nogi.

Helfik
13-01-09, 16:04
To może i ja coś dopisze. Miejsca w środku jest w miarę dużo. Prosty przykład ja mam 198cm wzrostu i fotel na maxa do tyłu i często jeżdżę w 4 osoby i jeszcze nikt na brak miejsca nie narzekał. A porównam do auta moje ojca Audi B4 kombi gdzie jak dałem fotel tak żeby było mi wygodnie za kierownicą to te same osoby z tyłu miały problem no ale zato w audi wiadomo bagażnik wielki :) Jak dla mnie to 3d jest bardzo wygodnym autem i 4 osoby z niewielkim bagażem spokojnie mogę jechać :) no chyba że z tyłu siedzi ktoś wyższy niż 170 cm ;) W wakacje jechałem ponad 500 km w 4 osoby i w bagażniku zmieściły sie 3 torby plus grill i 10 czteropaków :D :D także bagażnik w miarę pakowny ;) osobiście polecam małe zwinne autko a i miejsca wystarczająco :)

oldee
13-01-09, 23:38
miejsca z tyłu wystarczająco. jedyny minus jeśli chodzi o miejsce to na stopy jest trochę mała przestrzeń jeśli chce się je trzymać pod siedzeniem z przody (mała odległość między podłogą, a spodem siedzenie przedniego)

na mazury w 5 osób na weekend w lato 230 km w jedna stronę. obładowana ostro, gleba na masę ale dało rade.

inna sprawa że siedząc z tyłu dosyć niewygodnie się wysiada tym bardziej od stron pasażerów ale to chyba przypadłość większości hatchbagów

pawgol
14-01-09, 00:29
Rzeczywiście wsiadanie i wysiadanie z tylnych siedzeń jest trochę kłopotliwe, bo auto jest raczej niskie i trzeba się trochę poschylać. Ale przecież nikt chyba nie kupuje auta 3D, jeśli zamierza regularnie przewozić po 4 osoby, prawda?

teg
14-01-09, 00:36
Jak dla mnie, mniejszy bagażnik to duża wada - do Feli ledwo się pakuję jak muszę jechać do domu:)

Jedyne, co mnie w tych samochodach odstrasza, to słynna już rdza. Generalnie dylemat jest taki: Mazda 323f BA 1.5 z ocynkiem (1.8 znaleźć w dobrym stanie to CUD) ale problemy z pierścienami olejowymi, a zawieszenie podobno twarde strasznie, lub Civic - tu problemy z korozją :/

pawgol
14-01-09, 10:27
Jak dla mnie, mniejszy bagażnik to duża wada - do Feli ledwo się pakuję jak muszę jechać do domu:)

Ale jak masz rozkładane tylne siedzenia, to po ich złożeniu robi się naprawdę sporo miejsca, jak na takie auto. Ja już wiele razy przewoziłem różne dziwne rzeczy, jak np 2,5 metrowe paczki mebli z IKEI i jakoś się zapakowałem :)

kubawojcik
14-01-09, 11:08
moge porownac miejsce z tylu w Civie 3D z tym w Punto 5D 2004rok i w Civie jest duzo wiecej miejsca.
Ja mam prawie 190cm i musze sie odsuwac na maksa do tylu i wtedy w Civie z tylu sie ktos zmiesci a w Punto juz nikt.
Wiec jak na auto 3D to z tylu jest duzo miejsca :)

teg
14-01-09, 19:24
Ale jak masz rozkładane tylne siedzenia, to po ich złożeniu robi się naprawdę sporo miejsca,
Tyle, że ja kilka razy do roku jeżdżę w 3 osoby+bagaży pod sufit :) Bagażnik w Feli wystarcza mi dosłownie na styk a do tego mam reklamówki ze słoikami w kabinie :D:D:D

Jestem już prawie zdecydowany na VI gen. 5d, przebija jednak Mazdę 323 F BA - one wygrywa tylko brakiem korozji.